شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه نامه سراسری چادرملو

  • توسعه چادرملو در اوج تحریم‌های اقتصادی

  • رشد ۸۸ برابر ی سرمایه معدنی و صنعتی چادرملو

    در سال ۱۳۸۳ سکان هدایت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در حالی در اختیار مهندس محمود نوریان قرار گرفت که این شرکت تنها با ۳ خط تولید در معدن چادرملو اقدام به تولید چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنسانتره سنگ آهن می‌کرد. مدیریت جدید با نگرش توسعه بخشی در فعالیت های شرکت علاوه بر احداث و راه اندازی ۲ خط تولید جدید کنسانتره، راندمان تولید ۵ خط فرآوری را از ظرفیت اسمی هفت و نیم میلون تن به ۱۰ و نیم میلیون تن افزایش داد. در عین حال سنگ بنای مجتمع عظیم صنعتی چادرملو با ساخت و راه اندازی کارخانه گندله سازی چادرملو در ۲۵ کیلومتری اردکان یزد نیز گذاشته شد . با بهره برداری از این واحد فولادی بخشی از کنسانتره تولیدی شرکت برای تولید ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن گندله آهن به این واحد صنعتی منتقل می شود . همچنین با ترسیم چشم‌انداز روشن‌تر برای واحد های معدنی و صنعتی با هدف تکمیل زنجیره خطوط تا مرحله تولید فولاد، شرکت چادرملو با مشارکت در ۲ طرح فولادی اقدام به راه‌اندازی واحد آهن اسفنجی و کارخانه شمش فولادی شرکت آهن و فولاد ارفع هر یک با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال و واحد تولید آهن اسفنجی شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال به توسعه طرح های خود در مجتمع صنعتی ادامه داد .
  • چهار راه تامین سنگ‌آهن، تضمین‌کننده حیات چادرملو

    با توجه به کاهش ذخایر سنگ‌آهن مجتمع چادرملو تا چهار سال آینده، نیاز است تا ذخایر جدیدی را کشف کرده و کسری سنگ آهن مورد نیاز خود را تامین کنیم. سیدمحمد ابریشمی ،مدیر مجتمع معدنی چادرملو در پاسخ به چشم‌انداز آینده سنگ آهن این مجتمع گفت: با توجه به حجم پروژه‌های تعریف شده در مجتمع صنعتی و معدنی چادرملو و کاهش ذخایر سنگ‌آهن این مجتمع تا چهار سال آینده، نیاز است تا ذخایر جدیدی را کشف کرده و کسری سنگ آهن مورد نیاز خود را تامین کنیم. وی افزود: اولین راه برای تامین سنگ‌آهن مورد نیاز چادرملو خرید ماده معدنی از معادن کوچک و متوسط منطقه است که این کار علاوه بر کمک به احیا و فعال‌سازی این معادن سبب خواهد شد تا حدود ۲ میلیون تن سنگ‌آهن مورد نیاز چادرملو تامین شود.
  • شمش چادرملو به برندهای بین‌المللی می‌پیوندد

    به‌‌رغم برخی انتقادات نسبت به ورود معدنی‌ها به تولید محصول نهایی اما به اعتقاد برخی کارشناسان در صورتی که معدنی‌ها به سازو کار تجارت محصول نهایی مسلط باشند می‌توانند در این عرصه بسیار موفق‌تر باشند. اکنون مشاهده می‌کنیم که بسیاری از فعلان معدنی تمایل به تولید محصول نهایی دارند، اما آنچه حائز اهیمت است شناخت این بازار و تسلط به فرآیند‌های این حوزه است. با توجه به وضع عوارض صادراتی بر روی مواد معدنی، بسیاری از تجاری که در زمینه صادرات سنگ‌آهن فعالیت داشتند و مقصد صادراتی آن‌ها کشور چین بود به تولید محصول نهایی روی آوردند و فعالیت خود را در این بازار آغاز کردند. این شرکت‌ها در ابتدا باید با ادبیات تجارت بین‌الملل آشنا شوند و مهارتهای لازم را کسب کنند. برای مثال کشور چین به دلیل آلودگی هوا و در راستای کنترل آلاینده‌ها از میزان تولید شمش خود کاسته است و مازاد نیازش را از واردات شمش تامین ‌می‌کند. این کشور به دلیل نزدیک بودن به ماه ژانویه از هم‌اکنون کشتی‌های مورد نیاز خود را در جهت تامین محصول موردنیازش رزرو کرده است. بر همین اساس شرکت‌های معدنی که با چین فعالیت تجاری دارند در حال حاضر می‌توانند با قیمت‌های بسیار مناسبی صادرات انجام دهد که البته این موضوع پایدار نخواهد بود. چرا که یک ماه دیگر که از میزان آلایندگی هوای این کشور کاسته شود مجدد تولیداتش را افزایش می‌دهد و چه بسا صادرات خود ر ا آغاز کند. در محصولات فولاد ادبیات و ماشین‌آلات به تبع آن محصول متفاوت است در نتیجه دارای شرایط تجارت متفاوتی نیز خواهد بود.
  • برنامه افزایش ظرفیت تولید ارفع در سال ۹۹

    شرکت آهن وفولاد ارفع از ابتدای سال تا بیستم آبان ۹۸ بالغ بر ۵۶۰ هزار تن شمش قابل فروش تولید کرده که بیش از ۵۴۰ هزار تن آن به فروش رسیده است. علیرضا خیاط، مدیرعامل شرکت آهن وفولاد ارفع ،ضمن اشاره به میزان صادرات شرکت در هشت ماهه اول سال که بالغ بر ۱۳۰ هزار تن بوده است گفت:این رقم معادل ۲۴درصد کل فروش شرکت است. وی تصریح کرد: شرکت طرح توسعه زیر سقف خود را برای افزایش تولید آهن اسفنجی از ۸۰۰ هزار تن به یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن در سال و افزایش تولید شمش از ۸۰۰ هزار تن در سال به حداقل یک میلیون تن تعریف کرده که در حال حاضر مهندسی آن به اتمام رسیده و تجهیزات در داخل و خارج از کشور در حال ساخت هستند.
  • دفاع فولادی‌ها از تصمیم «جهانگیری»

    تصمیم اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در مورد حذف عوارض صادرات آهن اسفنجی منطقی بود. اسدا… فرشاد عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران گفت: در شرایط فشار تحریمی،نیاز کشور به توسعه صادرات و ارز نباید با وضع موانع صادراتی به کند شدن ورود محصولات زنجیره فولاد کشور در بازار های جهانی کمک کر‌د. وی با بیان اینکه کشور با کمبود آهن اسفنجی روبرو نیست تصریح کرد: مشکل کمبود آهن اسفنجی برای برخی واحد های کوچک القایی است که در اصل باید از آهن قراضه استفاده کنند و واحدهای بزرگ فولادی هم اکنون با مشکل کمبود آهن اسفنجی روبرو نیستند.
  • مشارکت چادرملو در طرح شیرین‌سازی و انتقال آب خلیج‌فارس

    هادی بشیر راد، رییس دفتر بودجه و گزارشات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گفت‌وگو با ما اعلام کرد: از آنجا شرکت معدنی و صنعتی چادرملو همواره در جهت توسعه پایدار گام برداشته است، مشارکت در این طرح را نیز از اهداف کلان و توسعه بخش خود در منطقه می داند و با سرمایه گذاری قابل توجهی در تلاش برای انتقال آب به استان یزد است.وی گفت: عملیات نصب آب شیرین کن در بندر عباس در حال اجرا است فاز ۱ آن به مقدار ۲۰۰ هزار متر مکعب در روز در سال جاری خاتمه خواهد یافت و امید داریم تا پایان امسال آب به گل گهر سیرجان برسد.
  • مجتمع صنعتی چادرملو ، نماد توسعه اقتصادی

    شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (سهامی‌عام) یکی از شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه تولید سنگ‌آهن و محصولات فولادی ایران است که توانسته با سرمایه‌ای بالغ بر ۶۹ هزار میلیارد ریال در دو مجتمع معدنی و صنعتی خود در استان یزد و با اشتغال به‌کار حدود ۸ هزار نفر، سالانه بالغ بر ۱۵ میلیون تن سنگ‌آهن و محصولات فولادی تولید کند. از آنجا که مجتمع صنعتی این شرکت در اردکان یزد به‌عنوان یکی از شرکت‌های برتر تولیدی استان در سال گذشته معرفی شده است، برآن شدیم تا با مدیر این مجتمع صنعتی گفت‌وگویی انجام دهیم .
  • صرف ۲هزار میلیارد تومان برای کارخانه جدید

    چادرملو برای احداث کارخانه‌ جدید گندله‌سازی، دو هزار میلیارد تومان پیش‌بینی سرمایه‌گذاری کرده است که از محل افزایش سرمایه شرکت هزینه خواهد شد .
  • روابط عمومی، رسانه و افکار عمومی

    با نگاهی به فلسفه و ماهیت شکل‌گیری رسانه‌های گروهی در جوامع مختلف، بی تردید جنبه اطلاع‌رسانی و نیز پل ارتباطی بودن بین سیستم‌ها و دستگاه‌های حکومتی و بخش خصوصی وجه غالب بوده است .
  • چادرملو پیشگام در بومی‌سازی

    محمد ابراهیم یلتقیان دبیر کمیسیون معاملات و دبیر ستاد بومی سازی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اعلام کرد: مساله تامین تجهیزات و قطعات یدکی به منظور اجرای برنامه‌های عملیاتی استخراج و تولید محصولات کنسانتره، گندله، شمش فولاد و آهن اسفنجی و افزایش تولید برای چادرملو امری حیاتی است. این موضوع در برنامه‌های افزایش تولید و جایگزینی قطعات فرسایشی پرمصرف و کم مصرف در تعمیرات اساسی و ادواری بسیار مهم و برای خطوط تولید مجتمع معدنی چادرملو (شامل بخش معدنی و صنعتی) و برای خطوط تولید مجتمع صنعتی چادرملو(شامل گندله‌سازی، احیا، فولادسازی و نیروگاه) امری حیاتی است. وی افزود: به همین دلیل باید با برنامه‌ریزی دقیق برای سفارش و تامین به موقع لوازم مورد نیاز خطوط تولید اقدام کنیم، تا نه تنها از توقف‌های غیر برنامه‌ای در واحدهای تولیدی که بیشتر ناشی از نرسیدن لوازم و قطعات می باشد، جلوگیری کنیم، بلکه با کاهش توقف های برنامه‌ای، تعمیرات اساسی و ادواری را در حداقل زمان ممکن انجام داده و زمینه افزایش راندمان و ساعات کار مفید را نیز فراهم کنیم.
بیشتر