شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه‌نامه سراسری «نهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و معدن ایران» - «چادرملو »

  • ساخت ۱۱هزار قطعه صنعتی در «چادرملو»

    یکی از شاخص‌های بهره‌وری در چادرملو برخورداری از توان و تخصص و نوآوری‌های کارشناسان و متخصصان داخلی برای طراحی و ساخت تجهیزات و قطعات موردنیاز است. این امر در تاسیسات معدنی و کارخانه‌های صنعتی چادرملو از اهمیت خاصی برخوردار است، چرا که اتکاء به تکنولوژی ساخت داخل موجب کاهش ریسک و ضامن تداوم فعالیت واحدهای معدنی و صنعتی خواهد بود.
  • اثربخشی رسانه‌های جمعی در توسعه اقتصادی

    امروزه کشورهای در حال رشد و توسعه یافته، بخش مهمی‌از موفقیت‌های خود را مدیون برخورداری از نیروی کار، سرمایه و ایده‌های خلاقانه می‌دانند، این عوامل تولید در یک فرآیند اقتصادی می‌تواند برآیندی مناسب در جهت رشد اقتصاد داشته باشد زیرا اقتصاد در هر صورت نیازمند منابع سرمایه‌ای، تکنولوژی روز، مواد اولیه، مدیریت و سازماندهی مناسب و نیروی انسانی ماهر است. این عوامل به عنوان موتور محرکه، موجب رشد و توسعه اقتصادی می­شوند.
  • واحد احیاء مستقیم آهن اسفنجی چادرملو آماده افتتاح شد

    با بهره برداری از واحد مگامدول احیاء مستقیم چادرملو تولید شمش فولاد این کارخانه برای اولین بار در کشور به روش شارژ داغ یا (‌هات شارژ ) تولید می شود . مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گفت‌وگو با ویژه‌نامه همایش چشم‌انداز فولاد با اعلام این خبر گفت: در طراحی و ساخت کارخانه فولاد چادرملو با ظرفیت تولید سالانه ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن شمش فولاد و نیز کارخانه احیای مستقیم این مجتمع، برای اولین بار در کشور از آخرین فناوری روز جهان یعنی تکنولوژی (‌هات شارژ ) استفاده شده است . مهندس محمود نوریان، افزود: در این روش آهن اسفنجی پیش از سرد شدن و با دمای حداقل۶۵۰ درجه، به طور مستقیم وارد کوره‌های ذوب در کارخانه فولاد می شود و در نتیجه موجب صرفه‌جویی ۳۵ درصدی مصرف برق می‌شود.
  • واحد احیای مستقیم مگامدول چادرملو

    از آنجا که آهن به صورت اکسید در معادن استخراج می‌شود یکی از مراحل مهم تولید فولاد، حذف اکسیژن از اکسید آهن است که از دو روش متداول این فرایند رخ می‌دهد.در روش اول سنتی با حذف اکسیژن در حالت ذوب در کوره بلند و در روش دوم با حذف اکسیژن در حالت جامد انجام می‌شود که به این روش اصطلاحا احیا مستقیم گفته می‌شود.
  • روایت معدنی اقتصاددانان

    ۱۴ تن از اقتصاددانان، جامعه شناسان و فعالان بخش معدن، با حضور در مجتمع‌های صنعتی و معدنی چادرملو از نزدیک با فرآیند استخراج، فراوری و تولید شمش فولاد آشنا شدند. در این بازدید که جمعی ازمدیران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) این گروه را همراهی می‌کردند، استادان و اقتصاددانان کشور برای اولین بار راهی معادن بزرگ سنگ‌آهن شدند و با حضور در معدن چادرملو، چرخه تولید سنگ‌آهن وکنسانتره را از نزدیک مشاهده کردند. همچنین این گروه در بازدید از واحدهای گندله‌سازی و کارخانه فولاد درمجتمع صنعتی چادرملو از نزدیک با زنجیره تولید فولاد آشنا شدند.
  • ثبت رشد ۱۶۵ درصدی سود «چادرملو»

    تولید شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از ۱۰ میلیون تن رسیده است.این شرکت در عملکرد ۹ ماهه خود اعلام کرده است که از فروش محصولات خود بیش از ۵۲ هزار و ۷۵۲ میلیارد و ۳۰۵ میلیون ریال درآمد کسب کرد.این شرکت در همین دوره معادل ۶۵۸ ریال سود به ازای هر سهم شناسایی کرد.
  • تحول در مدیریت نظارت و کنترل

    امروزه اجرای عملیات و کنترل معادن از اهمیت بسیاری برخوردار است. زیرا فعالیت در معادن، ریسک‌های بسیاری به همراه دارد که ممکن است در هر لحظه فعالیت معدن را با مشکل مواجه یا حتی آن را متوقف کنند. این موضوع تنها به معادن اختصاص ندارد، بلکه در بسیاری از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی کنترل فرآیند به‌صورت آنی و بهینه از اهمیتی صدچندان برخوردار شده است. چنانچه روند صنعتی شدن کشورها و مدرنیزه شدن واحدهای تولیدی بررسی شود، کنترل و هدایت بخش‌های تولیدی به‌تدریج افزایش یافته و در عوض تعداد نیروی انسانی مستقر برای کنترل فرآیند بهینه‌سازی شده است. موضوع کنترل فرآیند از راه دور یا دیسپچینگ (dispatching) به‌تازگی در ایران مطرح شده است و شرکت‌های بسیار کمی در مورد آن تجربه دارند. در عین حال این سیستم در معادن بزرگ ایران اجرا نمی‌شود و در حال حاضر در ایران تنها معدن چادرملو از این سیستم به‌طور کامل استفاده می‌کند. راه‌اندازی مرکز کنترل هوشمند در معدن چادرملو موجب افزایش ایمنی و راندمان کاری شده است.
بیشتر