در دهههای اخیر تکنولوژی کمک بزرگی به توسعهی کسبوکارها و موفقیت آنها کرده است. در واقع تکنولوژیها با نوآوری و خلاقیت توانستهاند باعث صرفهجویی در زمان و هزینههای جاری بنگاههای تجاری شوند و از طرفی فرآیندهای آنها را هم تسهیل کنند. در این میان اما رایانش ابری یا cloud computing، یکی از مهمترین تکنولوژیها برای کسب و کارها بوده، چون به آنها کمک کرده است تا با مدیریت هزینههای بخش فناوری اطلاعات خود، بتوانند عملکرد بهتر و موثرتری در بازار رقابتی داشته باشند. در واقع این فناوری، دسترسی به منابع زیرساختی پردازشی را سادهتر میکند. علاوه بر این به کمک نرمافزارهایی که بر بستر ابر عرضه میشوند، شرکتها از خرید نرمافزار بینیاز شده و تنها با پرداخت حق اشتراک میتوانند از نرمافزارهای سازمانی بهره ببرند.
اجرا و پیادهسازی پروژههای نرمافزاری اغلب نیازمند زیرساختهایی است که نقش اساسی در موفقیت یا شکست هر پروژه دارند. با این همه اما، اغلب شرکتها با هدف کاهش هزینهها چندان توجهی به این موضوع نمیکنند. این در حالی است که اهمیت زیرساختها به خصوص در پروژههای مربوط به راهکارهای ERP انکارناپذیر است. راهکارهای ERP که بخشهای مختلف یک سازمان را بر اساس نوع فرآیندهای کسب و کار، الزامات و محدودیتهای تعریفشده آنها به یکدیگر مرتبط میکنند، وظیفه پردازش حجم وسیعی از اطلاعات را به عهده دارند و چنین پردازشی طبیعتا به بستری مناسب برای گنجایش دادهها و حفظ امنیت آنها نیاز دارد.
ما در همکاران سیستم توسعهی کسبوکارمان را به رشد مشتریانمان وابسته دانسته و تعامل مستقیم و مستمر با آنان را لازمهی این رویکرد میدانیم. با این نگاه، مسیرهای متنوعی را برای تعامل با مشتریان انتخاب کردهایم تا با ارتباط نزدیک و موثر، حرکت خود را بر مبنای خواستههای آنان تنظیم کنیم. برگزاری رویدادهای تخصصی فرصت خوبی را مهیا میکند تا بهشکل مستمر با جمع گستردهای از مشتریان ارتباط بگیریم. فلسفهی برگزاری رویدادهای اختصاصی همکاران سیستم این است که بتوانیم بازار و مشتریان را از آخرین تغییرات محصولات و خدماتمان مطلع کنیم و دستاوردها و تجربیات موفق همکاران سیستم را با آنان بهاشتراک بگذاریم. افزونبراین؛ در جایگاه یک شرکت نرمافزاری پیشرو وظیفهی خود میدانیم تا مخاطبانمان را در زمینهی روندهای فناوری اطلاعات بهروز نگه داریم. با این نگاه تصمیم گرفتیم تا با برگزاری رویدادهای تخصصی پذیرای مشتریان و مخاطبان باشیم. در دو رویداد گذشته میزبان بیش از ۶۵۰۰ نفر بازدیدکننده بودیم. بازخوردهای مثبت مخاطبان درخصوص برگزاری این رویدادها و تاثیر آن در کسبوکار همکاران سیستم و بازار، انگیزهی ما را برای برگزاری این رویدادها دوچندان کرد.
بررسی افزایش روزافزون گرایش به سمت سرویسهای فناوری اطلاعات در دنیا، نشان دهنده فراگیر شدن سرویسهای ابری و جایگزین شدن آن با زیرساختهای محلی است. از طرفی تغییر استراتژی شرکتهای پیشرو فناوری اطلاعات در دنیا به سمت ارائه زیرساختهای ابری، نمایانگر تغییر رویکرد تکنولوژیهای فناوری اطلاعات به سمت راهکارهای مبتنی بر ابر است. روند رشد استفاده از سیستمهای ابری رو به افزایش است. بهویژه استفاده از سیستمهای ERP، به دلیل هزینههای بالای تجهیز و نگهداشت زیرساخت، برای بسیاری از سازمانها توجیه اقتصادی ندارد. بنابراین استفاده از این مدل بهکارگیری سیستم به دلیل حذف هزینههای اولیه، بیش از پیش رشد یافته است. بر اساس گزارش panorama، در سال ۲۰۱۷، تنها ۳۳% از سازمانها ERP را به صورت ابری پیادهسازی کردند و در سال ۲۰۱۹ این آمار به ۶۱% افزایش یافته است.
همکاران سیستم حدود سه سال پیش نخستین ERP ابری ایران را به بازار معرفی کرد. در این مدت، روندهای فناوری و نیز نگاه و تمایل کسبوکارهای ایرانی به «رایانش ابری» تغییرات عمدهای داشتهاند و همکاران سیستم هم تجربههای ارزشمندی در زمینهی نیازها و دغدغههای کسبوکارهای ایرانی برای بهکارگیری این فناوری کسب کرده است. به بهانهی برگزاری رویداد باهم ۹۸ گفتگویی با فریدفولادی؛ مدیرعامل این شرکت انجام دادهایم که در ادامه میخوانید.
بسیاری از سازمانها تصور میکنند در صورت خرید یک سیستم غیرابری، تنها هزینهی اولیه خرید سیستم را پرداخت میکنند. اما بررسیها نشان میدهند خرید هر سیستم علاوه بر هزینههای غیرپنهان شامل برخی هزینههای پنهان بوده و بیشترین هزینههای پنهان مربوط به تامین و نگهداری زیرساخت است. در سیستمهای ابری سازمانها بی نیاز از هزینههای بالای مربوط به زیرساخت مناسب میتوانند در بستری امن به سیستم دسترسی داشته باشند. موسسه تحقیقاتی گارتنر آماری منتشر کرده است که نشان میدهد سیستمهای مبتنی بر ابر با حذف هزینههای تامین و نگهداشت زیرساخت، نسبت به سیستمهای غیر ابری تا ۷۷% هزینه کمتری دارد.
همراه با رشد فناوری اطلاعات در سالهای اخیر، بسیاری از کسب وکارها برای حل مشکلات سیستمی خود از راهکارERP استفاده میکنند. ERP به عنوان یک راهکار موثر نرمافزاری، قادر است با یکپارچهسازی اطلاعات و ایجاد بستری برای پیشبرد اثربخش فرآیندها، سازمان را در مواجهه با تغییرات کسبوکار توانمند کرده و رقابتپذیری را تا حد مطلوبی افزایش دهد. با این حال، بسیاری از کسبوکارها تصور میکنند آمادگی لازم برای داشتن یک سیستم یکپارچه یا بودجه کافی برای آن ندارند. در گذشته این موضوع بهویژه برای کسبوکارهای متوسط دغدغه درستی بود اما امروز رایانش ابری با پاسخ به این دغدغه بسیاری از مشکلات را حل کرده است.
«راهکاران ابری» که اولین نرمافزار سازمانی بر بستر رایانش ابری در ایران است، تاکنون در سازمانهای متوسط مختلفی بهکار گرفته شده است. تجربه استفاده از این نرمافزار، چشماندازی واقعی و عملی از عملکرد آن را به تصویر میکشد.
از مهمترین مزایای استفاده از فضای ابری برای پردازش اطلاعات، واسپاری بخش عمده موضوعات زیرساختی به یک شرکت دیگر است. این موضوع میتواند هزینههای سربار سازمانها را در حد چشمگیری کاهش دهد. اما یکی از نگرانیهای تمام افراد یا شرکتهایی که قصد دارند برای اولین بار از زیرساختهای ابری، به عنوان فضایی برای پردازش دادههای خود استفاده کنند، چگونگی حفظ امنیت دادههایشان، لو رفتن اطلاعات به رقبا و موضوعات مشابه است.