شماره روزنامه ۶۱۶۱
|

ویژه نامه سراسری «شرکت عمران و بهسازی شهری ایران »

  • ارتقای کیفیت زندگی با اجرای طرح‌های بازآفرینی شهری

    معاون اول رئیس جمهور طی بازدید از برنامه بازآفرینی شهری محله سیروس تهران و شروع بهره‌برداری از پروژه‌های پیشگام اجرا شده در این محله، اظهار داشت: بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد، گامی بزرگ تلقی می‌شود و در این کار نهادهای مختلف از جمله شهرداری و وزارت راه و شهرسازی مشارکت و همکاری دارند. جهانگیری با اشاره به سطح قابل توجه بافت‌های ناکارآمد و جمعیت ۱۹ میلیونی ساکن دراین مناطق، تأکید کرد : دولت به دنبال افزایش ایمنی، امنیت و کیفیت زندگی مطلوب در شهرها به ویژه در محدوده‌های نیازمند بهسازی و نوسازی شهری است.

  • برنامه‏ها و اقدامات بازآفرینی شهری در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی

    دکتر عباس آخوندی
    وزیر راه و شهرسازی

    طی سال‏های گذشته شهرهای ما از درون فرسوده و از برون گسترده شده‏اند. این اتفاق از یک سو به اتلاف سرمایه‌های اجتماعی، انسانی، فرهنگی و اقتصادی شهرها و از سوی دیگر به بالارفتن هزینه خدمات شهری منجر می‌شود. در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد جمعیت ایران را شهرنشینان تشکیل می‌دهند که با مسائل شهری دست و پنجه نرم می‏کنند. به همین دلیل موضوع نیاز به بازنگری در مدیریت اقتصاد، جامعه، شهر، حمل و نقل و کسب وکار مطرح می‌شود. به دنبال آن فهم عمیق مسائل شهرنشینی، حمل و نقل و به طور کلی مسائل اقتصادی کشور و نیز فهم مشترک از تحولات ایران و جهان ضروری به نظر می‌رسد.

  • جستار

  • بازآفرینی شهری پایدار؛ گامی مؤثر برای تحقق اقتصاد مقاومتی

    مهندس‌نریمان مصطفایی
    مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار

    با مروری بر ارکان اقتصاد مقاومتی همچون مردمی‏بودن، برون‏گرایی، درون‏زایی، عدالت‏بنیانی، دانش‏بنیانی و‏. . . که اهدافی نظیر ایجاد ایمنی در برابر بحران‏ها، توانایی واکنش هوشمند به تغییرات محیطی، توسعه سرمایه‏های انسانی و اجتماعی، تقویت و توسعه کارآفرینی، توسعه زیرساخت‏ها، فعال سازی بخش خصوصی به عنوان موتور و محرک اصلی رشد اقتصادی و صنعتی، استفاده بهینه از منابع انسانی و اعمال مدیریت کار آمد و .

  • مراحل تدوین برنامه بازآفرینی محله‌های هدف

    دکتر زهرا اسکندری
    مدیر کل دفتر طرح برنامه و بودجه

    شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران تلاش دارد تا در چارچوب سیاست بازآفرینی شهری به عنوان رویکردی نوین به توسعه با تأکید بر ارتقای کیفی زندگی شهری، تغییر رویکرد را از نظام برنامه‏ریزی و بودجه‏ریزی آغاز کرده و از روش پروژه محور، بالا به پایین، دستوری و اقتدارگرا به سمت برنامه‏ریزی و بودجه‏ریزی مشارکتی و محله‏مبنا از طریق مدیریت منابع دراختیار به صورت اهرمی حرکت کند. این روش در سال ۱۳۹۵ با پشتوانه مصوبات برنامه ششم توسعه و قرارگرفتن در فهرست پروژه‏های در اولویت اقتصاد مقاومتی با عنوان «ساماندهی حاشیه شهرها و بهسازی بافت‏های ناکارآمد شهری»، و مصوبه شماره۶۷۷۰۱ مورخ ۶/ ۶/ ۱۳۹۵هیات وزیران، جایگاه ویژه‏ای در سازمان برنامه و بودجه کشور یافت که نوید می‏دهد در هماهنگی با این سازمان، فرایند تعیین‏شده نهادینه شود.

  • ۹ گام کلیدی در تبیین، توسعه و اجرای سیاست بازآفرینی شهری

    دکتر محمدسعید ایزدی
    معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران

    در راستای توجه دولت یازدهم به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان در سراسر نقاط کشور، وزارت راه و شهرسازی با ارزیابی و آسیب شناسی سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات به عمل آمده در حوزه بهسازی و نوسازی شهری و همچنین بازخوانی شهر امروز و شناخت صحیح مسائل و مشکلات گریبانگیر شهرها، با آگاهی از مسائل و چالش‌های پیش رو و نیز ظرفیت‌های موجود، سیاست جدیدی را در قالب یک دستورکار شهری نوین با عنوان بازآفرینی شهری ارائه کرده است .

  • دولت تسهیلگر؛ جامعه مدنی کنشگر

    مهندس‌محمدمهدی نوروزیان
    مدیرکل دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی

    امروزه در نظام‏های دموکراتیک سیاسی و اقتصادی، این دیدگاه که دولت دارای حق انحصاریِ حاکمیت و اعمال قدرت بر نیروهای کنشگر توسعه است یا در تفسیری پدرسالارانه از قدرت، یاری‏رسان و حامی مطلق آنان است، مورد نقد جدی قرار گرفته است. این نقد از دهه ۱۹۵۰ آغاز شده و در پی آن، پیوسته دگرگونیِ نقش دولت‏ها در توسعه کشورها به ‏وجود آمده است؛ این نقش از دولتِ سازنده (Government as Architecture) در دهه ۱۹۵۰ به دولت ِ توانمندکننده (Government as Enabler) در دهه ۱۹۸۰ و دولتِ تنظیم‏کننده (Government as Regulator) در دهه ۱۹۹۰ تغییر یافته است.

  • برخی از تجارب اجرایی بازآفرینی شهری - ۸ اسفند ۹۵