شماره روزنامه ۶۱۴۱
|

ویژه نامه سراسری «تولید ایرانی، افتخار ملی در صنعت تایر »

  • چرخ «تایر» نمی‌چرخد

  • حلقه مفقوده در صنعت تایر

    صنعت تایر کشور یکی از صنایع دیر پا محسوب میشود که همواره نقش بسیار مهمی در تأمین نیاز داخلی مصرف کنندگان به لاستیک‌های مورد استفاده در انواع خودروهای سبک و سنگین، موتورسیکلت‌ها و دوچرخه‌ها داشته است بنا براعلام فعالان صنعت تایر، تولید کنندگان داخلی تایر در کشور طی سال ۹۵ رقمی بالغ بر ۲۴۰ هزار تن تایر تولید کرده‌اند که به لحاظ وزنی افزایش ۱۵ درصدی را در تولید تایر طی ۱۲ ماه منتهی به اسفند سال گذشته در مقایسه با سال ۹۴ نشان می‌دهد. این در حالی‌است که با راه‌اندازی یک واحد جدید تولید تایر در کردستان در آغاز سال جاری، تولید سال ۹۶ از ۲۷۰ – ۲۶۰ هزار تن عبور خواهد کرد.
  • چشم انداز صنعت تایر

    رییس انجمن صنفی صنعت تایر ایران با اشاره به چشم انداز کوتاه مدت،میان مدت و بلند مدت این صنعت در افزایش تولید داخلی و ارتقای سهم صادرات این محصول به سایر کشورها،معتقد است: در صورت حمایت دولت از صنعت تایر تولید داخل،این صنعت قادر است ظرف ۵ سال آینده سهم صادرات این محصول را به دو برابر رقم فعلی برساند. محمدرضا گنجی در عین حال ورود تایرهای قاچاق بی کیفیت را مهمترین معضل صنعت تولید تایر در کشور عنوان می‌کند؛متن گفت و گوی دنیای اقتصاد با وی را در ادامه می‌خوانید:
  • خبری خوش برای شرکت‌های تولید کننده تایر

    به گزارش خبر خودرو، پس از هشدار وزیر صنعت به خودروسازان نسبت به استفاده از تایرهای خارجی ،رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صنعت تایر ایران از اصلاح قانون واردات تایرهای خارجی جهت مصرف خودروسازان خبر داد و گفت : در جلسه‌ای که در هفته جاری برگزار شد، مقرر گردید تا قانون "ممنوعیت واردات تایر برای استفاده خودروسازان " اصلاح شده و نه تنها واردات تایر بلکه به طور کلی مصرف تایرهای خارجی برای خودروسازان داخلی ممنوع شود.
  • چهار شرط ارتقای صنعت تایر در کشور

    مدیرعامل شرکت یزد تایر مهمترین مشکلات و الزامات موجود در مسیر صنعت تایر را تشریح کرد؛دکتر اسکندر ستوده در گفت و گو با دنیای اقتصاد همچنین چهار شرط ارتقای کیفیت،توسعه نیروی انسانی،رشد تکنولوژی همراه با ماشین آلات مدرن و قابلیت رقابت پذیری قیمتی را مهمترین مسائلی عنوان می‌کند که یزد تایر در طول دوره فعالیت خود همواره به آن پایبند بوده است؛مشروح گفت و گوی «دنیای اقتصاد» با وی را در ادامه بخوانید:
  • عبور از سد تحریم در صنعت تایر

    مدیرعامل شرکت آرتاویل تایر گلدستون،با اشاره به معضلاتی همچون اعمال و تشدید تحریم‌ها در مسیر توسعه صنعت تایر ایران به ویژه در امر صادرات معتقد است:به رغم تحریم‌ها و فشارهای بین‌المللی علیه ایران،صنعت تایر کشور همواره برای دستیابی به آخرین فناوری‌های روز دنیا تلاش کرده است؛طوری‌که بسیاری از محصولات تولیدشده صنعت تایر در کشور با نمونه‌های مشابه با کیفیت خارجی به لحاظ سطح کیفی،ایمنی و مقاومت برابری می‌کند. مهندس علیرضا انصاری در گفت و گو با «دنیای اقتصاد» انتظارات فعالان صنعت تایر از مسئولان به منظور رفع موانع موجود در مسیر تولید داخلی این محصول را تشریح کرد؛متن گفت و گوی «دنیای اقتصاد» با وی را در ادامه بخوانید:
  • وضعیت و چشم ‏انداز صنعت تایر در ایران

    پیش‏بینی‏ها نشان می‏دهد در سایه تولید انبوه وسایل نقلیه در سطح جهانی، تقاضا برای لاستیک و تایر تا سال ۲۰۱۹ رشدی ۱/ ۴ درصدی خواهد داشت. همچنین در این بازه زمانی ارزش افزوده حاصل از این صنعت رشدی ۷.۱ درصدی را تجربه خواهد کرد که رقم قابل ملاحظه ۲۵۸ میلیارد دلار است. در این میان قاره کهن بیشترین سهم تقاضا در بازار جهانی را به خود اختصاص داده است. یک چهارم ازسهم کل تقاضای دنیا مربوط به چین بوده و ژاپن در جایگاه چهارم تقاضا برای لاستیک و تایر قرار دارد. تا سال ۲۰۱۹ تقاضا در کشورهای آسیایی برای این محصول با سرعت بیشتری نسبت به سایر نقاط جهان رشد خواهد کرد. تحت این شرایط می‏توان انتظار داشت صنعت لاستیک و تایر از جمله صنایع سودآور در آینده اقتصادی دنیا و به ‏طور خاص منطقه آسیا باشد.
  • مدیر عامل کویر تایر از توسعه صنعت تایر می‌گوید

    صنعت تایر، از جمله صنایع مهم در زنجیره ارزش صنعت خودرو و صنعت حمل و نقل است و از آنجا که بیش از ۶۰ درصد از مواد اولیه مورد مصرف در این صنعت را مشتقات نفتی تشکیل می‌‏دهد، برخورداری از منابع نفتی در کشور، ایران را به یکی از مستعدترین کشورها در صنعت تایر تبدیل کرده است. در حالی‏که بسیاری از زیرساخت ‏ها برای توسعه این صنعت مهم در کشور وجود دارد، اما تاکنون از ظرفیت ‏های بالقوه این صنعت برای ایجاد جاذبه در سرمایه‏ گذاری‏‌های صنایع پایین دست نفت و پتروشیمی و تکمیل شدن زنجیره تولید در کشور و در نهایت، بهره ‏مندی از مزایای اقتصادی و مزیت‏‌های رقابتی و صادراتی آن استفاده نشده است. به طوری‌که، امروزه برخی کشورهای همجوار که از منابع نفتی برخوردار نیستند، گوی سبقت را در صنعت تایر از ایران ربوده ‏اند و در تولید و صادرات محصولات این صنعت بسیار جلوتر از ایران حرکت می‏ کنند. در این راستا، با مهندس سید محمد حسین زینلی مدیر عامل شرکت کویر تایر به گفتگو نشستیم. از او در مورد تاریخچه کویر تایر و رشد و تعالی این سازمان و همچنین مشکلات صنعت تایر و راهکارهای توسعه این صنعت پرس و جو کردیم.
  • قاچاق تایرهای بی کیفیت

    محصولات نهایی صنایع پایین‏دست پتروشیمی، با توجه به تکمیل زنجیره ارزش صنایع نفت و گاز کشور، ایجاد ارزش افزوده بالا و جلوگیری از خام‏فروشی، می‏توانند از مهم‏ترین محصولات صادراتی ایران باشند. یکی از این محصولات تایر است که بیش از نیمی از مواد اولیه تشکیل‏دهنده‏ آن، از صنایع پتروشیمی تأمین می‏شود. این امر نشان دهنده اهمیت این صنعت در توسعه اقتصادی کشور ماست. ایران تایر یکی از قدیمی‌ترین کارخانه‌های تولید تایر کشور است که در حال حاضر نیز مشغول به تولید است. به گفته مهندس امیر صادقی مدیر عامل ایران تایر، موانع بسیاری برای توسعه این صنعت وجود دارد که کمک دولت و دستگاه‌های ذی ربط می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای برای رفع موانع وجود داشته باشد. از بزرگترین دغدغه‌های صادقی قاچاق تایرهای بی کیفیت خارجی است که بلای جان این صنعت شده است، در ادامه شرح این گفتگو را می‌خوانیم.
  • پنجگانه چالش‌های صنعت ایران

    مدیرعامل شرکت کربن سیمرغ،از وجود ۵ چالش اساسی در صنعت ایران خبر داد و شرط ارتقای تولید داخلی و افزایش کیفیت و حجم صادرات را تلاش تولیدکنندگان و مسئولان برای رفع این مشکلات اعلام کرد. مهندس هوشنگ زینالی در گفت و گو با دنیای اقتصاد ضمن اشاره به مهمترین فعالیت‌ها و دستاوردهای شرکت کربن سیمرغ،موانع بانکی برای دریافت تسهیلات موثر،برخی قوانین مالیاتی،بروکراسی‌های اداری،عدم وجود مشوق‌های صادراتی و همچنین نبود نگاه حمایتی در صنعت کشور را مهمترین چالش‌های بخش عمده تولیدکنندگان کشور عنوان کرد.
  • بایدها و نبایدهای صنعت تایر

    در حالی که بیش از نیم قرن از استقرار صنعت تایر در کشور می‌گذرد اما این صنعت به جهت وجود برخی مشکلات مهم و ریشه‌ای موفق نشده است آن طور که باید و شاید در فضای بین‌المللی و عرصه رقابت خارجی بدرخشد. شرکت بازرگانی صنایع لاستیک سیمرغ که در سال ۷۵ با هدف کمک به واردات مواد اولیه صنعت تایر در کشور تاسیس شد بارها شاهد این مشکلات بوده است و راهکارهای گوناگونی به منظور حل آن‌ها به دولت و مسئولان مرتبط با این صنعت پیشنهاد کرده است.
  • ایساتیس پیشرو در صنعت بازیافت تایر

    شرکت ایساتیس به‏عنوان اولین شرکت بازیافت تایرهای فرسوده در ایران با خرید ماشین‏آلات و تکنولوژی بازیافت از یک شرکت اروپایی از سال ۱۳۷۱ شروع به فعالیت کرد؛از آن زمان تاکنون این شرکت خالص‏ترین پودر لاستیک با دانه‏بندی مختلف و مرغوب‏ترین کائوچو احیا شده ریکلیم رابر را تولید و به بازار عرضه می‌کند.شرکت ایساتیس هم‏اکنون ۶۰ نفر پرسنل در بخش‏های گوناگون دارد که این کارکنان در سه شیفت کاری مشغول به تولید محصولات تولیدی این کارخانه هستند.به طور کلی مهمترین وظیفه شرکت ایساتیس و کارکنان این شرکت، «کسب دانش و مهارت» در جهت افزایش کمیت و کیفیت محصولات و همچنین رعایت اصول ایمنی،ارتقای سطح رضایتمندی مشتریان از طریق تامین خواسته‏ها وانتظارات آنان و همچنین تحویل به موقع درخواست‏ها،توسعه بازار داخلی و صادرات است.این شرکت با سرلوحه قرار دادن موضوع ارتقای کیفیت در سه شیفت کاری و بدون وقفه مشغول به تولید وفعالیت است تا بتواند سطح محصولات خود را در حد استانداردهای روز بین‌المللی افزایش داده و در این سطح حفظ کند.
  • تولید تایر‌های تیوبلس موتور سیکلت ضرورتی اجتناب ناپذیر

    مدیرعامل شرکت ایران یاسا تایر و رابر، با اشاره به ضرورت رشد شرکت در کلیه زمینه‏های مالی، تجاری وتوسعه فنی، ارتقاء سهم و جایگاه بازار شرکت در صنعت لاستیک، افزایش ارزش شرکت در بازار سرمایه و به تبع آن افزایش ثروت سهامداران، گفت: فائق آمدن برمشکلات فراروی ایران یاسا، با اتکال به خداوند متعال، حمایت سهامداران، تلاش مضاعف مدیریت وکارکنان شرکت، بهره مندی از قوانین و مقررات حمایتی درتامین تسهیلات و نیزجلوگیری از واردات بی رویه، ممکن و میسر می‌باشد. به گزارش روابط عمومی شرکت ایران یاسا، مهندس جعفرعلی نوروزی بر ضرورت تغییرات تکنولوژی، نوسازی و بازسازی ماشین‏آلات خطوط تولید تاکید و اظهار کرد: چشم‏انداز آتی در صنعت لاستیک و نیز ضرورت حضور پرقدرت شرکت ایران یاسا در این صنعت و حفظ جایگاه در بازار، ایجاب می‌کند تا با عملیاتی کردن طرح‏های مربوط به تایرهای نسل دوم (تایرتیوبلس موتور سیکلت)، روند متناسب سازی فعالیت شرکت با شرایط حاکم بر این صنعت پی‌گرفته شود. مدیرعامل شرکت ایران یاسا با اشاره به مشکلات صنعت تایر درکشور گفت: به روز نبودن تکنولوژی، فرسوده بودن ماشین‏آلات خط تولید ،عدم تولید با ظرفیت بهینه، کمبود نقدینگی و وجود موانع در کسب تسهیلات بانکی ارزان قیمت، نبود رویکرد پژوهش و توسعه (R&D) و عدم سرمایه‏گذاری لازم در جهت کسب دانش فنی در تولید از مهمترین مشکلات این صنعت است.
  • پیش شرط «رقابت» در بازار تایر دنیا

    رییس مرکز تحقیقات صنایع لاستیک ایران مهمترین چالش‌های صنعت تایر کشور را واردات بی رویه،قاچاق تایر به کشور،جاماندگی برخی شرکت‌های تولید کننده تایر از فناوری‌های روز دنیا و همچنین عدم ارزیابی درست از کیفیت تایرهای وارداتی در برخی آزمایشگاه‌های تخمین کیفیت عنوان می‌کند. سعید تقوایی،مدرس و عضو هیات علمی دانشگاه ورییس مرکز تحقیقات صنایع لاستیک ایران معتقد است هم اکنون شرکت‌های تایرساز داخلی برای رقابت با شرکت‌های شناخته شده دنیای چاره‌ای جز حرکت سریع همگام با تحولات روز دنیا در این صنعت ندارند؛متن گفت و گوی دنیای اقتصاد با وی را در ادامه بخوانید:
بیشتر