شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه‌نامه سراسری «بانک قرض‌الحسنه مهر ایران»

  • بانک قرض الحسنه مهر ایران پیشـرو در مسیر ایفای مسئولیت اجتماعی

  • توانمند سازی تولید داخلی

    در حالی که سایه تحریم ها بر سر اقتصاد کشور گسترده تر شده و بنگاه های داخلی با چالش های متعددی دست و پنجه نرم می کنند، بانک ها به عنوان تامین کننده اصلی منابع مالی باید تمرکز ویژه ای بر تامین مالی تولید داخل در جهت رونق بخشی داشته باشند. یکی از استراتژی هایی که در سال های اخیر مورد توجه صاحب نظران و سیاستگذاران برای از بین بردن فقر و کاهش بیکاری در کشورهای مختلف قرار گرفته، تمرکز بر اعتبارات خرد است. اعتبارات خرد، عموما باعث می شود که اقتصاد بخشی و بنگاه های کوچک و متوسط تامین مالی شوند که این بنگاه ها به عنوان موتور محرکه تولید، نقش قابل توجهی در رونق کسب و کار هر کشور دارند. در این بین، یکی از اعتبارات خرد که می تواند به توسعه اشتغالزایی در کشور کمک کند استفاده از وام های قرض الحسنه است. بانک قرض الحسنه مهر ایران طی دو سال اخیر برنامه ریزی منسجمی را برای تغییر رویکرد اعطای تسهیلات از «حوزه معیشت» به حوزه های «اشتغال و کارآفرینی» و «حمایت از تولید داخلی» انجام داده است. این تغییر رویکرد، باعث می شود که تسهیلات اعطایی برای توانمند سازی بنگاه های متوسط و کوچک هزینه شود و در نتیجه سهم قابل توجهی در بهبود تولید داخل داشته باشد. به بیان دیگر، این بانک با شناسایی بنگاه هایی که ظرفیت بالقوه ای برای تولید دارند، سعی می کند که به این بنگاه ها در تحقق و عملیاتی شدن این ظرفیت بالقوه به یک توانمندی فعال , یاری رساند. این گزارش در یک نگاه کلی به بررسی روند تسهیلات دهی بانک قرض الحسنه مهر ایران طی سال های اخیر پرداخته و در بخش دوم، سیاست های تسهیلات دهی را در بخش های مختلف تشریح کرده است.
  • پایداری فعالیت توام با توسعه پایدار

    بررسی ترازنامه «بانک قرض الحسنه مهر ایران» در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که این بانک در سال‌های گذشته نه‌تنها توانسته بحران اقتصادی و التهابات حوزه بانک‌ها را مدیریت کند بلکه به میزان چشمگیری فعالیت‌های خود را بسط داده و بازار هدف خود را تقویت کرده است. در حوزه منابع در سال‌های گذشته این بانک رشد چشمگیری را تجربه کرده است. مانده منابع این بانک در ۳ سال گذشته بیش از ۳ برابر شده است. در خصوص تعداد تسهیلات و تعداد سپرده‌ها نیز بانک یاد شده رشد چشمگیری را تجربه کرده است. علاوه بر این «بانک قرض الحسنه مهر ایران» ضمن فعالیت‌های توسعه‌ای که داشته، به میزان رضایت بخشی حجم مطالبات معوق خود را مدیریت کرده است. بنابراین در مجموع می‌توان گفت عملکرد این بانک هم به لحاظ پایداری فعالیت و هم به لحاظ توسعه فعالیت در سال‌های گذشته در قیاس با وضعیت سیستم بانکی ایران در سال‌های اخیر مطلوب بوده است؛ بخشی از این توسعه به دلیل ماهیت اجتماعی فعالیت این بانک و بخشی دیگر به دلیل مدیریت هوشمندانه و مدرن مدیران این بانک بوده که توانسته در سیر زمان بازار هدف بانک را تقویت کند.
  • پیشرفت زیر سایه شفافیت

    امروزه شفافیت یکی از مهمترین و محوری ترین متغیرها برای ادامه فعالیت در بازارهای مختلف به ویژه بازار پولی است. بانک‌ها به عنوان واسطه‌های مالی رسالت بسیار بزرگی در خصوص شفافیت دارند؛ این شفافیت در سال‌های اخیر که موسسات غیرمجاز بازار پول را با مخاطره مواجه کرده، اهمیت دوچندانی یافته است. دو جنبه مهم از شفافیت را می‌توان شفافیت عملکردی و شفافیت عملیاتی دانست. بررسی سابقه «بانک قرض الحسنه مهر ایران» نشان می‌دهد به لحاظ عملکردی همواره در بازه‌های زمانی مشخص و به سرعت اطلاعات مالی و وضعیت مالی خود را در وبسایت رسمی این بانک به اطلاع عموم رسانده است. علاوه بر این، برگزاری منظم مجامع عمومی و انتشار اطلاعات آن برای عموم نشان می‌دهد این بانک بخش بزرگی از توسعه اخیر خود را مدیون شفافیت اطلاعاتی بوده است.
  • ۱۱ طرح بانک قرض‌الحسنه مهر ایران

    بانک قرض‌الحسنه مهر ایران برای تامین وام‌های موردنیاز متقاضیان، طرح‌هایی را در شعب خود ارائه می‌دهد که با توجه به مبلغ و محل مصرف متنوع هستند.طرح‌های پیوند یک و دو مهر ایران، تسهیلات امتیازی مهر ایران، اعتبار در حساب جاری، تداوم مهر، انگیزش مهر، اندوخته بانوان مهر ایران، اندوخته خانواده مهر ایران، حمایتی فرد حقیقی، ۲ در یک، مهر آتیه نوین، و اندوخته اجتماعی، ۱۲ طرح بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در حال حاضر هستند.
  • دو بال حمایتی از «محصولات ایرانی»

    بانک قرض الحسنه مهر ایران، همواره سعی داشته که پلی میان «حمایت از کالای ایرانی» به منظور «رونق تولید» ایجاد کند. در این راستا، از فعال شدن دو بال حمایتی بهره برده است. این بانک از یک سو تمرکز تامین مالی در بخش توان بخشی به تولید «کالای ایرانی» را مدنظر قرار داده و از سوی دیگر، سیاست‌های خود را در راستای حمایت از «خدمات ایرانی» ارائه کرده است. این بانک، باتوجه به لزوم افزایش قدرت خرید مردم در استمرار چرخه تولید و اشتغال در بنگاه‌های کوچک و متوسط که دارای زنجیره ارزش داخلی بوده و موجبات اشتغال ملی را فراهم می کند، اقدام به پیش بینی طرحی به منظور پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به متقاضیان کالای ایرانی کرده است. این گزارش ضمن بررسی جایگاه حمایت از کالاهای ایرانی و نقش بانک‌ها در این راستا، به تشریح برخی از دستاوردهای بانک قرض الحسنه مهر ایران در راستای این هدف مهم و حیاتی پرداخته است.
  • شاخص‌های عملکردی بانک قرض‌الحسنه مهرایران

  • سهم ۲۵ درصدی بانک قرض الحسنه مهر ایران از تسهیلات قرض الحسنه بانک‌ها

    مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران گفت: این بانک در حالی که پنج درصد منابع قرض الحسنه بانک های کشور را در اختیار دارد، توانسته است ۲۵ درصد کل تسهیلات قرض الحسنه سیستم بانکی را پرداخت کند. دکترمرتضی اکبری افزود:بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد ریال یعنی معادل ۳۷ درصد از کل مبلغ تسهیلات پرداخت شده این بانک ,مربوط به سال ۱۳۹۷ است که نسبت به سال قبل حدود ۶۰ درصد رشد داشته است. وی تصریح کرد: مبلغ تسهیلات اعطایی در ۱۱ سال فعالیت این بانک بیش از ۳۵۴ هزار میلیارد ریال است که ۶۰ درصد آن به میزان ۲۱۳ هزار میلیارد ریال در دو سال اخیر پرداخت شده است. وی با بیان اینکه منابع بانک قرض الحسنه مهر ایران از ۲.۵ میلیارد ریال در آغاز فعالیت به مبلغ۱۷۰ هزار و ۳۶۱ میلیارد ریال در پایان سال ۱۳۹۷ ارتقاء یافته است,افزود: ۵۸.۵ درصد از این منابع به مبلغ یکصد هزار میلیارد ریال در دولت دوازدهم جذب شده و ۵۴ درصد از کل این منابعِ ارتقاء یافته، مربوط به افزایش منابع در سال ۱۳۹۷ است.