بانک صنعت و معدن بعنوان تنها بانک توسعهای در حوزة صنعت، معدن و زیرساخت، دردوره دولت تدبیر و امید موفق شده است با راه اندازی کامل ۱۲ طرح نیروگاهی، هریک به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات و ۲۴ نیروگاه کوچک مقیاس که در مجموع بیش از سه میلیارد و ۱۳۰میلیون دلار تسهیلات ارزی توسط بانک صنعت و معدن به آن ها اختصاص یافته، افزون به دوهزار اشتغال مستقیم ایجاد نماید . از میان این طرح ها عملیات اجرایی ۵ طرح بزرگ شامل نیروگاه های آذرخش گلستان ، مولد برق یزد ، تولید برق خوزستان مپنا(بهبهان)نیروگاه کرمانیان(سیرجان) ماهتاب کهنوج و ۶ طرح مقیاس کوچک نیروگاهی با تسهیلات ارزی بالغ بر ۱ میلیارد و دویست میلیون دلار به پایان رسیده و راه اندازی آن ها با موفقیت انجام شده و ضمن ایجاد یکهزار و ۶۰ شغل مستقیم حدود ۲ هزار و ۶۰۰ مگاوات برق به ظرفیت فعلی کشور اضافه نموده اند.
عباس معمارنژاد/ عضو هیات مدیره
«کسب و کارهای کوچک و متوسط» به دلیل ویژگیهایی که دارند همواره مورد توجه و اهمیت در سیاست گذاری های اقتصادی بسیاری از کشورهای موفق و توسعه یافته بوده اند. بسیاری از کشورها توانستهاند با سازماندهی ساختار حمایت مناسب از اینگونه واحدها و نهادینه کردن جایگاه آنها در چارچوب نظام اقتصادی به موفقیتهای چشمگیری در جهت نیل به اهداف توسعه صنعتی و اقتصادی خود دست یابند. اقتصاد کشور در شرایط حاضر در حال خروج از رکود اقتصادی چندساله و نیازمند توجه بیشتر به بخش های اقتصادی پیشرو در راستای اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی است.
اصغر پاک طینت/ عضو هیات مدیره
چنانچه می دانیم وظیفه اصلی بانک های توسعه ای ، تسریع و تسهیل فرآیند توسعه اقتصادی یک کشور، از طریق تجهیز و تخصیص منابع میان مدت و بلندمدت و تشویق و ترغیب بخش خصوصی در کمک به توسعه اقتصادی است . وجه تمایز این بانک ها با بانک های تجاری در این است که بانک های توسعه ای معمولاً در طرح های پرریسک و دیر بازده سرمایه گذاری می کنند که بانک های تجاری تمایل چندانی به حضور در آن ندارند. تاکنون بیش از پانصد بانک و موسسه توسعه در سراسر جهان در کشورهای صنعتی پیشرفته و در حال توسعه تامین منابع مالی و فنی لازم و هدایت سرمایه گذاری های بخش خصوصی و غیرخصوصی به طرف انجام سرمایه گذاری های تولیدی را بر عهده داشته اند که این سرمایه گذاری ها بنا بر سیاست های توسعه اقتصادی هر کشور؛ گسترش امکانات زیر بنائی اقتصادی و توسعه بخش های صنعتی ؛ کشاورزی و حتی رشد بخش تعاونی را در بر می گیرد.
حسین عسکری/ عضوهیات مدیره
به گفته عضو هیات مدیره بانک صنعت و معدن، برجام فرصتی تاریخی برای استانداردسازی مناسبات مالی بر اساس متد های روز دنیا و ورود به سیستم بانکی بین الملل پس از دوران تحریم است. عسکری عضو هیات مدیره بانک صنعت و معدن گفت: استاندارد سازی سیستم مالی و ایجاد ارتباط کاری با موسسات مالی بطور مستقیم و بدون واسطه از نتایج درخشان برجام برای سیستم بانکی کشور است. عضو هیات مدیره این بانک با اشاره به ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ روز اجرایی شدن برجام گفت: این بانک با عنایت به پیشبینی به سرانجام رسیدن برجام، با درایت کامل نسبت به برنامهریزی برای بهرهبرداری از فرصتهای پیشرو اقدام نمود و اولین گشایش اعتبارات اسنادی ارزی در اولین ساعات به ثمر رسیدن برجام، اولین قرارداد خط اعتباری خارجی با تعامل اگزیم بانک هند را در پرونده کاری خود درج کرد.
مهندس محمد رضا نعمت زاده/ وزیر صنعت ،معدن و تجارت
بانک صنعت و معدن به عنوان تنها بانک توسعه ای - تخصصی بخش صنعت و معدن کشور همواره انتظار کارآفرینان کشور را برآورده کرده و توانسته است فراتر از سرمایه خود در تامین مالی و اعطای تسهیلات به صاحبان صنایع کشور نقش داشته باشد. علت تمایل صنعتگران و کارآفرینان به بانک صنعت و معدن برخورد منطقی و تخصصی این بانک با تولید کنندگان است ، زیرا با نگاه تخصصی و کارشناسانه بدنه اجرایی ، این بانک به صورت یک مشاور در کنار تولید کنندگان قرار داشته و این مشورت موجب می شود که علاوه بر به ثمر نشستن طرح های صنعتی ، بازپرداخت تسهیلات با مشکل مواجه نشده و منابع مالی از گردش مناسب در اقتصاد کشور برخوردار شوند.
بیژن زنگنه/ وزیر نفت
کشور ما در این برهه از زمان برای دستیابی به اقتصادی شکوفا و توسعه یافته نیاز به راهکارهای مناسب و متناسب با ظرفیت های فعلی اقتصادی و صنعتی دارد ، و این امر همه تصمیم گیران و مدیران اقتصادی را ملزم میسازد تا برای ایجاد زیرساخت های اساسی توسعه برنامه ریزی های اساسی را انجام دهند. یکی از مبانی اساسی توسعه در کشورما ایجاد صنایع پتروشیمی است که علاوه بر جلوگیری از خام فروشی نفت ، مواد اولیه صنایع پایین دستی را برای تقویت تولید ملی و توسعه اقتصادی کشور فراهم می سازد.
دکتر علیطیب نیا/ وزیر امور اقتصادی و دارایی
بانک صنعت و معدن را میتوان بانکی با انضباط مالی مناسب توصیف کرد که عملکردش هم در دوران تحریم و هم پس ازآن ارزشمند و دقیق بوده است ، این بانک توانست با سرعت و دقت لازم از منابع صندوق توسعه ملی و دیگر منابعی که می توانست ازآن ها استفاده کند برای تامین مالی طرح های صنعت کشور بهره ببرد. علاوه بر این اقدامات بانک صنعت و معدن در دوران تحریم که وسیع ترین تحریم در طول تاریخ بوده است نشان دهنده مدیریت مجرب و مناسب این بانک در دوران یاد شده است و این در حالی است که اگر مدیریت درست انجام نمی گرفت کشورمان نمی توانست شرایط ایجاد شده را به راحتی پشت سر بگذارد.
عباس اخوندی/ وزیر راه و شهر سازی
نوسازی و بهسازی ناوگان هوایی کشور ضرورتی بود که امکان دستیابی به آن در شرایطی که کشورمان با تحریم گسترده اقتصادی روبهرو بود وجود نداشت و محقق شدن آن به یک بانک عامل مانند بانک صنعت و معدن که ظرفیت های مناسب دارد نیاز داشت. خرید هواپیمای ایرباس برای نوسازی ناوگان هوایی کشور به مثابه آغاز بازگشت به صحنه رقابت بینالمللی و بازپسگیری سهم خود از بازار جهانی و گامی موثر در توسعه و پایداری امنیت ایران و منطقه و جهان بود،کاری بزرگ که با تامین مالی بانک صنعت و معدن صورت گرفت.
دکتر سیف/ رییس کل بانک مرکزی
با توجه به ظرفیت های خالی اقتصاد کشورمان رویکرد اساسی بانک مرکزی بر تأمین مالی سرمایه درگردش واحدهای تولیدی متمرکز بوده و علاوه برآن تأمین مالی صنایع کوچک و متوسط به عنوان یکی از اهداف مهم ما تعریف شده است و این موضوع در ارزیابی ما از عملکرد بانک ها تاثیر بالایی دارد و معیاری است که بر اساس آن بانک صنعت و معدن از جایگاه ویژه ای در نظام بانکی کشور برخوردار گردیده است. این امر از آنجا ناشی می شود که عملکرد بانک صنعت ومعدن هم در اعطای تسهیلات در قالب طرح رونق تولید به واحدهای کوچک و متوسط از حجم بالایی برخوردار بوده و هم این که این بانک با ایجاد معاونت بانکی صنایع کوچک و متوسط عزم و اراده خود را برای حمایت از صنایع یاد شده که نقش مهمی در ایجاد اشتغال و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی دارند نشان داده است.
دکتر حمید چیت چیان وزیر نیرو
در سال های اخیر بانک صنعت و معدن فعالیت موثری در بخش صنعت برق داشته و به عنوان یکی از حلقه های مثبت توسعه این صنعت زیربنایی که از محور های اساسی توسعه صنعتی است محسوب می شود. این صنعت علاوه بر این که موجب راه اندازی چرخ واحدهای تولیدی می شود در حل مشکل اشتغال ، به عنوان یکی از اصلی ترین چالش هایی که کشورمان با آن روبرواست تاثیر قابل ملاحظه خواهد داشت و چراغ امید را در هزاران خانه کشورمان روشن خواهد ساخت. این در حالی است که با راه اندازی کامل ۱۲ طرح نیروگاهی ، هریک ۵۰۰ مگاوات و ۲۴ نیروگاه کوچک مقیاس که در مجموع بیش از سه میلیارد و ۱۳۰میلیون دلار تسهیلات ارزی توسط بانک صنعت و معدن به آن ها اختصاص یافته است افزون به دوهزار اشتغال مستقیم ایجاد می شود.
ابوالفضل نجارزاده/ مدیر امور مجامع و شرکتهای بانک صنعت و معدن
بانک صنعت و معدن به عنوان تنها بانک تخصصی- توسعهای در حوزه صنعت و معدن، طی سنوات گذشته در راستای خروج از بنگاهداری اقدام به واگذاری بخش عمدهای از شرکت های تحت تملک خود نموده است. از سوی دیگر طی سالهای ۱۳۹۲ تاکنون با هدف تقویت و اصلاح ساختار مالی شرکت های موجود در پرتفوی خود اقدامات اساسی را محقق نموده که از آنجمله میتوان به مواردی همچون افزایش سرمایه شرکتهای گروه بانک از مبلغ مجموع ۴۳۰۰ میلیارد ریال به مجموع ۱۴۳۰۰ میلیارد ریال که موجب افزایش توان مالی و اعتباری آنها گردیده و همچنین افزایش شفافیت عملکرد شرکت های گروه و ارتقاء رتبه آنها در بازار سرمایه اشاره نمود.