سه دوره اخیر هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد توسط گروهی مدیریت شده است که از جمله پرنفوذترین فعالان اقتصادی خراسانی بودهاند و از دل همین ترکیب هم بود که غلامحسین شافعی ابتدا به صورت موقت و سپس در دو دوره، رئیس اتاق بازرگانی ایران شد. اتفاقی که پیش از آن کمتر سابقه داشت و این اعضای اتاق تهران بودند که به صورت سنتی دست بالا را در اتاق ایران بازی میکردند. در این دوره هم این گروه با برنامهریزی برای شرکت در انتخابات، دست بالا را در ارائه لیست داشتند و با وجود رقابت شدید درون گروهی و حضور مهرههای باظرفیت در همه حوزهها، پیش از شروع سوت آغاز رقابت، به اجماع رسیدند و لیست ۱۵ نفره ارائه کردند. لیستی که میانگین سنی ۶۰ سال دارد و زنی هم در آن حضور ندارد. در این باره با یکی از تصمیمسازان به گفتوگو نشستیم. محسن خندان دل میگوید که از بین ۱۴۷ نفر به لیست حاضر رسیدهاند و این گروه، برایند همه نظرات و بازخوردهای عملکردی دوره نهم است.
نام اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی برای این خدمتگزار اقتصاد ملی با «مصلحت عمومی» گره خورده است. مصلحتی که از آن به «منافع ملی» و «خیر عمومی» هم یاد میشود . بدان معنا آنچه تعیینکننده اعمال و رفتار ما در این نهاد معظم است، منفعت همگانی است که همراستا با منافع فردی و صنفی و در تکمیل و تکامل هم هستند. امروزه با پدیدهها و مسائل و مشکلاتی در سطح وسیع و ملی و جهانی همچون گرم شدن زمین و بیماریهای همهگیر، تضادها و جنگها و... مواجهایم که مسئولیت فردی ما را در قبال میهنمان و جامعه بشری برای تحقق زندگی بهتر و توسعه و صلح جهانی، خطیرتر از هر زمان دیگری مینماید.
اتاق بازرگانی مشهد از قدیمی ترین اتاقهای استانی است و محل تجمع تجار و بازرگانان از گذشته بوده و بعدتر و با پیشرفت های تکنولوژیکی و صنعتی، به پاتوق صنعت گران هم تبدیل شده است. اخیرا هم در اتاق برای کشاورزان باز شده و در مجموع به اثرگذارترین تشکل مدنی بخش خصوصی تبدیل شده است. جایی که از سوی حاکمیت هم به رسمیت شناخته میشود اما به عقیده برخی اهالی اتاق، بیشتر به راه خودش میرود تا نظرات آنها.
رئیس اتاق ایران در نامه به رؤسای اتاقها و روسای تشکلهای عضو این اتاق، اعلام کرد: اسامی واحدهای تولیدی بدهکار ارزی را که به سرفصل بدهکاران غیرجاری بانکها منتقل و از خدمات محروم شدهاند، برای پیگیری رفع مشکل اعلام کنند. به گزارش اتاق ایران آنلاین، رئیس اتاق ایران با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای بنگاههایی که به دلیل معوق شدن بدهیهای ارزی، به سرفصل مطالبات غیرجاری منتقل و از خدمات بانکی محروم شدهاند، از برگزاری جلسه با معاون اقتصادی رئیسجمهوری و سایر مسوولان ذیربط و پیگیری رفع مشکلات این واحدها خبر داد.
رئیس اتاق ایران با اشاره به اذعان چندباره مسئولان به اینکه کشور در جنگ اقتصادی به سر میبرد، گفت: برای بهبود شرایط غیرعادی اقتصاد کشور باید با تصمیماتی متناسب با شرایط جنگ اقتصادی اتخاذ و اجرا شود.
مشاور عالی رئیس اتاق ایران با اشاره به برگزاری انتخابات هیات نمایندگان اتاقهای سراسر کشور در روز ۲۰ اسفند گفت: از دولت انتظار داریم ناظر انتخابات اتاقهای سراسر کشور باشد بدون اینکه بخواهد هیچ دخالتی در امور اجرایی و تصمیم گیری و انتخابات انجام دهد. احمد پورفلاح در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین افزود: بر اساس قانون اتاق که مورد تصویب شورای عالی نظارت نیز قرار گرفته به دولت ۲۰ کرسی داده شده که از هر وزارتخانه مورد نظر خود میتواند افراد را انتخاب کرده و جزو ۶۰ نفر اتاق تهران وارد اتاق ایران کند. این بخش در اختیار دولت است که هر کسی را بخواهد کاندیدا و معرفی کند؛ اما در زمینه انتخاب ۴۰ نفر دیگر در تهران و یا اعضای اتاقهای شهرستانها امیدواریم شاهد دخالت دولت نباشیم.
علیاصغر زبردست، رئیس اتاق همدان میگوید دخالت دولتی در انتخابات اتاقهای سراسر کشور، عرصه را بر فعالان بخش خصوصی تنگ کرده و استقلال قدیمیترین نهاد مدنی را هدف گرفته است.