دنیای اقتصاد: کلیات لایحه بودجه ۵۲۶۱ هزار میلیارد تومانی سال ۱۴۰۲ در دولت سیزدهم تقدیم مجلس شورای اسلامی گردید. این بودجه که نسبت به بودجه ۱۴۰۱ حدود ۴۰ درصد یعنی ۱۵۰۲ هزار میلیارد تومان بیشتر است، با چالشهایی که در خصوص عدم ارائه برنامه هفتم توسعه وجود داشت سرانجام مورد موافقت مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. لایحه بودجه ۱۴۰۲، شامل ۲۱۶۴ هزار میلیارد تومان بودجه عمومی و ۳۰۹۷ هزار میلیارد تومان بودجه شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت است.
در بودجه ۱۴۰۲ افزایش درآمدهای مالیاتی با هدف تامین هزینهها با بهرهگیری از منابع پایدار پیشبینی شده است اما کارشناسان اقتصادی معتقدند رشد ۱۲۸ درصدی مالیات بر درآمد شرکتهای غیردولتی موجب اعمال فشار مضاعف از سوی مأموران وصول مالیات بر بخش خصوصی شناسنامهدار و نامناسبتر شدن محیط کسبوکار خواهد شد. همچنین با وجود مشکلات صنایع در تامین برق و گاز در فصول مختلف و تعطیلیهای مکرر این واحدها، بیتوجهی به سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهای انرژی، در بودجه ۱۴۰۲، دغدغههای فعالان این حوزه را افزایش داده است.
در حالیکه از وارد کردن گوگرد به هوا با عنوان مسمویت و نه آلودگی یاد میشود و سوزاندن «مازوت» معادل انتشار این گاز سمی و خطرناک است، یک مقام مسوول آمار تازه ای درباره مازوت سوزی در مشهد ارائه داده است.
ایسنا: مازوت را میتوان از جمله ترکیبهای نفت خام به شمار آورد که حاصل تقطیر جزء به جزء آن به هنگام پالایش نفت خام است و بعد از تبخیر بنزین و سایر فرآوردههای سبکتر، از نفت خام بدست میآید. بر این اساس مازوت نوعی نفت کوره با کیفیت بسیار پایین به شمار میآید نفت کوره از جمله فرآوردههای نفتی است که در بسیاری از موتورها، چراغها، گرمکنها و کورهها مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین به عنوان حلال نیز از آن بهره میگیرند. نفت کوره همانطور که گفته شد از نفت خام بدست میآید و برای استفاده در کاربریهای مختلف، آنرا پالایش میکنند. طبق اعلام سایت علمی و آموزشی «فرادرس»، مازوت که به طور عمده توسط کشورهای روسیه، قزاقستان، آذربایجان، ترکمنستان و ایران تولید میشود برای گرم کردن بویلرها (دیگ بخار) جهت تولید بخار مورد استفاده قرار میگیرد چراکه این ماده، گرمای سوختن بسیار بالایی دارد. از عوامل مهم در درجهبندی این سوخت باید به محتوای گوگرد آن اشاره کرد که متاثر از منبع اصلی آن است. در حمل و نقل مازوت به طور معمول به این سوخت، «نفت کثیف» (Dirty Oil) میگویند و از آنجایی که ویسکوزیته بسیار بالایی دارد، پمپ کردن آن به تجهیزات خاصی نیازمند است.
دنیای اقتصاد: سرپرست دفتر مطالعات و پژوهشهای اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به اینکه بودجه عمرانی کشور در سال آینده شیب صعودی بسیار کمی داشته و حتی نسبت به سال گذشته کاهشی بوده است گفت: در قانون بودجه ۱۴۰۱، به میزان ۱۸.۷ درصد از مصارف بودجه صرف بودجه عمرانی شده اما در سال ۱۴۰۲ تنها ۱۶.۵ درصد صرف میشود، بنابراین سهم بودجه عمرانی در مصارف بودجه کم شده و این زنگ خطر است، یعنی عمده درآمدهایی که به دست میآوریم صرف هزینههای جاری میشود.
ایرنا: قائم مقام مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: توقف اعمال محدودیتها در مصرف برق از سوی صاحبان صنایع و بخش کشاورزی استان به شرایط آب و هوایی بستگی دارد و ممکن است تا پایان سال ادامه داشته باشد.
دنیای اقتصاد: در حالی که زمان ثبت نام از داوطلبان احراز کرسی های هیات نمایندگان دیروز به پایان رسید، ابهامات قانونی درباره انتخابات با تغییر آئین نامه اتاق و محدودیت های اعمال شده برای احراز اهلیت و تائید صلاحیت داوطلبان، همچنان مورد بحث است. در همین حال یک عضو هیات نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی خراسان رضوی درباره شرایط تازه احراز صلاحیت داوطلبان گفت: داوطلبان شرکت در انتخابات اتاق بازرگانی بایستی حائز مدارک و مستندات لازم جهت تایید صلاحیت در کاندیداتوری باشند.
دنیای اقتصاد: مژگان ثابت تیموری، نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی مشهد گفت: ما توانستیم بسیاری از چالش های حوزه گردشگری را از طریق تعامل و همکاری بخش خصوصی و دولتی حل و فصل کنیم. تمام تلاش ما این بود که دیدگاه ها، اهدف و برنامه ریزی ها را به سمت و سویی هدایت کنیم که قابلیت اجرا داشته باشد. به طور مثال در سند آمایش براساس دیدگاه های متفاوت توانستیم مسیرهای بسیاری خوبی را برای توسعه صنعت گردشگری تعریف و تدوین کنیم. به گزارش وبسایت اتاق مشهد، ثابت تیموری افزود: در حال حاضر حوزه گردشگری یکی از قوی ترین بخش های سند آمایش استان است، چرا که برخلاف سایر حوزه های اقتصادی که گسست بین بخش اجرایی و بخش خصوصی به چشم می خورد، این حوزه از تعاملات بسیار مطلوبی میان بخش خصوصی و دولتی برخوردار است.
ناآرامی های اخیر کشور بسیار از فعالان سیاسی به ویژه اصولگرایان را به تکاپو واداشته است تا درباره ترمیم اعتماد عمومی چاره اندیشی کنند. عضو اصولگرای هیات رئیسه خانه احزاب خراسان رضوی هم با تاکید براینکه باید مسوولین ردههای مختلف، عدم استقبال مردم از صندوقهای رای را تحلیل کنند، گفت: باید بررسی شود که چرا در اولین نظرخواهی برگزار شده در نظام، ۹۸ درصد مردم به جمهوری اسلامی آری گفتند، اما رفته رفته در هر انتخابات نرخ مشارکت کاهش یافته است.
ایسنا: سخنگوی شورای شهر مشهد گفت: شاید هر عضوی گزینهای را برای انتخاب به عنوان شهردار مد نظر داشته باشد که این موضوعی قابل احترام است اما هنوز در خصوص گزینههای شهرداری به جمعبندی نرسیدهایم؛ بنابراین هرگونه نامی که مطرح میشود را تکذیب میکنیم.
ایسنا: مدیرکل امورمالیاتی خراسان رضوی از واریز بیش از ۲۹ هزار میلیارد ریال عوارض پرداختی به شهرداریها و دهیاریهای استان در ۱۰ ماه نخست سال جاری خبر داد.
فارس: نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: علت اصلی مشکلات اقتصادی امروز کشور واگذار نکردن امور مرتبط با مردم به آنهاست و واگذاری امور به مردم و بها دادن به بخش خصوصی واقعی باعث رفع مشکلات و امیدواری به آینده خواهد شد.
محمدرضا بختیاری: با فعالیت مجدد این اتحادیه میتوان به تدوین سیاست های یکپارچه در شهرداریها پرداخت و با پیگیریهای موثرنسبت به تحقق آن ها در سطح قوای مختلف اهتمام ورزید.