شماره روزنامه ۵۹۹۳
|

ویژه نامه خراسان

  • سختی «تجارت آسان» با همسایگان

    هیچ کشوری (به جز کره‌شمالی) نیست که دست کم در حرف و شعار بر اهمیت حفظ و گسترش روابط اقتصادی و تجاری با دنیا صحه نگذارد، اما کشورهای کمی امروز به غول‌های صادراتی و تجاری بدل شده‌اند و سهم بیشتری در این حوزه دارند. چین، ایالات متحده آمریکا، آلمان و ژاپن بر فراز این قله ایستاده‌اند. نگاهی به اقتصاد این کشورها به ما نشان می‌دهد که کاهش هزینه‌های تولید، بهره‌مندی از تکنولوژی روز دنیا، استفاده از نیروهای متخصص داخلی و خارجی، تولید داخلی پویا، تسهیل روابط سیاسی و به تبع آن روابط تجاری با دنیا و مواردی از این دست آنها را به این مهم رسانده است. در این میان سهم دولت‌ها چقدر بوده؟ آیا در یک اقتصاد پویا و سالم دولت یارانه‌های مختلفی به صادرات اختصاص می‌دهد و تحت عناوین و شعارهای سالانه از صادرات حمایت می‌کند یا در جایگاه خود تنها بستر مناسب را فراهم کرده و کنار می‌نشیند تا صادرکنندگان و تجار خود مسیر را پیش ببرند؟
  • بخش خصوصی تشریفاتی

    همه کشورها علاقه به استقلال سیاسی، امنیتی و اقتصادی دارند، شعار انقلاب اسلامی نیز نه شرقی و نه غربی بود؛ اما این امر از نظر اقتصادی و تجاری در دنیای امروز مطلوب نیست چرا که هر کشوری که بخواهد مراودات تجاری با کشورهای دور و نزدیک و بلوک‌بندی‌های نوشته شرق و غرب و ننوشته در حال شکل‌گیری را داشته باشد باید برای همکاری اقتصادی بین کشورهای همسو، برای پیوستن به پیمان‌ها پیش قدم شود؛ چرا که ممالک غیر‌همسو کمتر حاضر به مراوده تجاری با کشور غیر‌همسو دارند.
  • تامین خرج شهر با فروش پروانه ساختمانی

    شهردار منطقه ثامن مشهد که بارگاه امام هشتم شیعیان جهان را شامل می‌شود از تامین ۹۵ درصدی هزینه های این منطقه از طریق فروش مجوز و پروانه های ساختمانی خبر داده است. آماری که اگر صحت داشته باشد نشان دهنده مشکل عمیق در تامین منابع مالی برای اداره یک منطقه شهری و سند «شهرفروشی» برای اداره حساس‌ترین منطقه شهری مشهد از نظر ضرورت حفظ مناظر شهری و بلندمرتبه سازی خارج از ضوابط است.
  • نسخه بخش‌خصوصی برای شهرک‌های صنعتی

    در نودوهشتمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، چالش‌های شاخص شهرک‌های صنعتی استان مطرح و بسته پیشنهادی ۱۰ بندی به‌منظور رفع موانع و مشکلات این حوزه ارائه شد. همچنین، نامه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در خصوص نحوه ممیزی مستندات مالی و اسنادی شرکت‌های تجاری و پیگیری‌های انجام شده در این زمینه و نیز، شیوه‌نامه اجرای تکالیف قانونی صدر ماده ۱۵۷ قانون کار و شوراهای سازش، بررسی شد. به گزارش روابط عمومی اتاق خراسان رضوی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: اجرای ماده ۲۱ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور که بر ایجاد «حساب ویژه» در شبکه بانکی کشور به منظور فراهم‌ کردن سرمایه در گردش پایدار برای واحدهای تولیدی و اقتصادی تاکید می‌کند، مطالبه جدی بخش خصوصی است و این اقدام می‌تواند گره از چالش تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی، بگشاید.
  • تاخیر ۳۶‌درصد پروازهای فرودگاه مشهد در مهر ماه

    ایسنا: مدیر روابط عمومی فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد از تاخیر ۳۶ درصدی کل پروازهای فرودگاه مشهد در مهر ماه خبر داد. حسن جعفری درباره میزان جابه‌جایی مسافران فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در مهر ماه سال‌جاری اظهار کرد: در مهر ماه سال‌جاری ۴۸۹۳ پرواز در فرودگاه مشهد انجام شده که نسبت به وضعیت مشابه در سال گذشته ۲۱‌درصد رشد داشته است. وی افزود: همچنین ۶۶۲‌هزار و ۹۳۲ مسافر در فرودگاه بین‌المللی مشهد در مهر ماه جابه‌جا شده که نسبت به مهر سال گذشته ۳۸‌درصد افزایش را نشان می‌دهد.
  • صدور۶۰ فقره مجوز واردات ماشین‌آلات معدنی

    ایسنا: معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۰ فقره مجوز واردات ماشین‌آلات معدنی در خراسان رضوی صادر شده است.
  • افزایش تردد ناوگان ترانزیتی خارجی از مرز لطف آباد

    ایرنا: مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: بعد از اقدام ترکمنستان در حذف عوارض جاده ای برای عبور ناوگان ترانزیتی، تردد ناوگان کشورهای ترکیه و قزاقستان از گذرگاه مرزی لطف آباد شهرستان درگز خراسان رضوی افزایش یافته است.
  • افتتاح نخستین بانک ژن پیاز زعفران در تربت حیدریه

    ایسنا: مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه از افتتاح نخستین بانک ژن پیاز زعفران ایران توسط بخش خصوصی در این شهرستان خبر داد. حسین محمدی افزود: در این بانک ژن پیاز زعفران‌ تمامی استان‌های مختلف کشور جمع‌آوری و در قطعات کوچک کشت شده است.
  • سرمایه‌گذاری ۳ میلیون یورویی شرکت ترکیه‌ای در سرخس

    ایرنا: رئیس هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: شرکت کیمیا سولفور ترکیه، سه میلیون یورو در این منطقه ویژه اقتصادی در شمال شرق خراسان رضوی برای فرآوری گوگرد سرمایه گذاری کرده است. محمدرضا برهمند افزود: این شرکت ترکیه ای که در ۱۳ کشور جهان نمایندگی و کارخانه دارد، به تازگی کارخانه مرتبط با صنایع گوگرد خود در کشور تانزانیا را تعطیل کرده و در حال انتقال تجهیزات آن به سرخس خراسان رضوی است.وی گفت: هم اکنون سوله و زمین احداث کارخانه به مساحت ۳۲ هزار مترمربع در منطقه ویژه اقتصادی سرخس خریداری و عملیات ساختمانی احداث این مجتمع نیز آغاز شده است و از طرفی در هفته جاری تجهیزات فرآوری گوگرد نیز از ازمیر کشور ترکیه بارگیری و در مسیر انتقال به ایران قرار دارد. رئیس هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: در حال حاضر فاز نخست احداث کارخانه توسط شرکت ترکیه ای آغاز شده و قرار است این شرکت با واردات سالانه یک میلیون تن گوگرد از کشورهای مستقل مشترک المنافع به سرخس و تولید کودشیمیایی در منطقه ویژه سرخس، محصول نهایی را به کشورهایی مانند هند صادر کند.
  • تجهیز لاک‌پشتی قطار شهری

    درحالی‌که حمل و نقل عمومی دومین کلان‌شهر ایران هم مثل تهران با مشکل قدیمی کمبود واگن دست‌وپنجه نرم می‌کند و بیش از ۱۳ سال است که تعداد واگن های خط اول روی عدد ۶۰ مانده اند، مدیرعامل قطارشهری مشهد آخرین وضعیت تامین واگن برای خط دوم متروی مشهد را تشریح کرد و از حضور مهندسان چینی برای نصب باقی مانده واگن‌های وارد شده به کشور در روزهای آینده خبر داد.
  • تولید آمارهای بزک‌شده «تولید»

    سیدمحمد بحرینیان، پژوهشگر توسعه در جلسه‌ای که به همت شاخه اقتصاد گروه علوم انسانی فرهنگستان علوم درتهران برگزار شد، به بررسی ساخت صنعتی کشور پرداخت و باردیگر عدم‌اهلیت حرفه‌ای تصمیم‌گیران اقتصادی کشور را ریشه مشکلات حال حاضر معرفی کرد.
بیشتر