دنیای اقتصاد-توسعه اقتصادی یکی از مهمترین دغدغه ها و اولویت های دست اندرکاران و مسئولان محلی در همه ادوار بوده است، توسعه و رفع موانع پیش روی بخش های صنعت، کشاورزی و گردشگری، جذب سرمایه گذار خارجی و به تبع آن بهبود فضای کسب و کار و از این رهگذر ایجاد اشتغال و مسکن برای اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان متخصص بیکار، همواره از جمله پیش پا افتاده ترین دستور کارهای نمایندگان دولت در خراسان بوده است. بعضی توسعه صنعت و تلاش برای سرمایه گذاری در این بخش را در اولویت قرار داده اند و بعضی بر رفع موانع پیش روی بخش کشاورزی همت گماشته اند.
هاشم راعی* امروزه شهرها و مناطق شهری در زمینههای مختلفی مانند سرمایهگذاری و سرمایهپذیری، توریسم، مراکز خرید و رخدادهای اجتماعی و فرهنگی با یکدیگر رقابت میکنند که این امر بهواسطه فشارهای ناشی از سرعت جهانی شدن تشدید شده است. بهطوریکه دیگر رقابت در میان شهرهای همجوار مطرح نیست و در شبکهای از شهرهای جهانی اتفاق افتاده که ممکن است بسیار از هم دور باشند. اما یکی از مهمترین ابزارهای قابل رقابت در این شبکه برخورداری از «برند شهری» معتبر یا یک هویت ویژه است.
ضرورت توجه به برندینگ شهری برای شهر مشهد
در نگاه اول پرداختن به این موضوع درخصوص شهر مشهد، شاید امری غیرضروری به نظر برسد، چراکه این شهر قلبش با نام امام رضا (ع) میتپد.
دنیای اقتصاد،سهیلا قاسم زاده-بالا بودن نرخ بیکاری از مدتها پیش یکی از مشکلات عمده پیش روی دولتها بوده و در اثر این پدیده زیانهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بسیاری بر دولت وارد آمده است . در گفتگویی با بهزاد سلمانی، اقتصاددان به تحلیل این موضوع پرداختیم. بهزاد سلمانی در گفتگو با دنیای اقتصاد یکی از دلایلی که باعث افزایش نیافتن نرخ بیکاری از ۵/۱۲ تا ۱۳درصد در ۸ سال گذشته شد را کم شدن جمعیت جویای کار میداند و میگوید: طبق اصطلاحات اقتصادی، جمعیت به دو بخش فعال و غیرفعال تقسیم میشود و این جمعیت فعال یا شاغل یا در جستوجوی کار در کشور ما کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه کویت گفت: آستان قدس رضوی سنتها را در کنار استفاده از تکنولوژی حفظ کرده است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی آستان قدس رضوی، دکتر عبداللطیف البدر، پس از بازدید از موزه فرش، گنجینه قرآن و نفایس، کتابخانه و مرکز نمایشگاهها و همایشهای آستان قدس رضوی، اظهار داشت: نکتهای که در این بازدید بسیار برای من جالب توجه بود، حفظ سنتهای فرهنگی و مذهبی در حرم مطهر رضوی در کنار استفاده از تازهترین تکنولوژی و فناوری روز دنیا بود و این نکتهای بسیار حائز اهمیت و آموزشی برای دیگران است.
وی با تحسین و فوقالعاده دانستن زیبایی معماری اسلامی حرم مطهر علی بن موسی الرضا(ع)، ابراز داشت: افرادی که توفیق تشرف به این حرم ملکوتی را پیدا میکنند، عاشقان و دلسوختگانی سرشار از مودت، دوستی و مهربانی هستند و این هدفی است که اماکن مذهبی آن را دنبال میکنند.
مراسم افتتاحیه هتل یاقوت شرق با حضور مدیرانی از استانداری خراسان رضوی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بخش خصوصی در مشهد مقدس و در سالروز ولادت امام جواد (ع) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم افتتاح این هتل که توسط یک سرمایهگذار از کشور افغانستان احداث شده است سرکنسول افغانستان در خراسان رضوی نیز حضور داشت.
هتل یاقوت شرق با امکاناتی مناسب در خیابان عنصری مشهد افتتاح و از این پس به صورت رسمی آماده پذیرایی از گردشگران و زائرانی است که به مشهد مقدس سفر میکنند.
دنیای اقتصاد-در فصل بهار سال جاری شاهد تحولاتی در زمینههای اقتصادی کشور از جمله ثبتنام یارانهها، افزایش قیمت سوخت و کاهش نرخ سود بانکی بودیم. به همین مناسبت در گفتگو با سعید لیلاز، اقتصاددان و روزنامهنگار به چرایی عدم انصراف اکثریت مردم از یارانهها و کاهش نرخ سود بانکی پرداختیم که در ادامه میآید. نظر شما درباره برنامهای که دولت برای هزینه کردن مازاد بودجهای حاصل از افزایش بهای سوخت در نظر گرفته است، چیست؟
به نظر من این بودجه دقیقا باید در بخشهایی هزینه شود که دولت تا کنون اعلام کرده است.
دنیای اقتصاد،زهرا پزشکیان-نشست تخصصی «شکوفایی اقتصاد ایران؛ چالشها و فرصتها، با محوریت طرح تحول اقتصادی و اصلاح نظام یارانه» چهارشنبه گذشته با حضور دو تن از اساتید اقتصاد و دو تن از فعالان بخش صنعت در دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد. کاهش شدید انعطافپذیری و کنترلپذیری اقتصاد ایران
در ابتدای این نشست که به همت انجمن علمی اقتصاد دانشگاه فردوسی و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن خراسان رضوی برگزار شد، دکتر احمدی شادمهری از اعضای هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی به سخنرانی پرداخت.
هومن افشار* به فصل نقل و انتقال و جابهجایی مسکن نزدیک میشویم و مطابق هر سال دولت تلاش میکند تا از افزایش قیمت اجاره بها بکاهد. امسال درهم ریختگی بازار اجاره بها با آغاز فاز دوم هدفمندی یارانهها درهم آمیخت و افزایش ۵ درصدی قیمت اجاره بها را بهدنبال داشت.
راهکارهای دولتهای گذشته مانند تعیین سقف افزایش قیمت در بازار اجاره مسکن و همچنین افزایش طول مدت قراردادهای اجاره که عمدتا دستوری بود هیچ یک نتوانست مرهمی بر این زخم کهنه و قدیمی باشد و همچنان این بازار مصرفی وضعیت وخیمتری پیدا میکند و دولت کنونی نیز تا کنون برنامه جامعی برای توقف افزایش نرخ اجاره بها اجرا نکرده است.
عضو هیات مدیره بنیاد باران از وزرای دولت یازدهم خواست تا به سکوتشان در برابر نقدها و تخریبهایی که علیه دولت صورت میگیرد، پایان دهند. حسن رسولی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ارایه نقد صحیح سود ۳ جانبهای را برای بهبود فضای کشور در پی دارد، گفت: بدنه جریان نقدکنندهی اخلاقمحور، ممارست میکند و نسبت به توانمندسازی خود و هوادارانش در تحلیل دقیق وقایع و رویدادهای سیاسی کمک شایانی خواهد کرد.
استاندار خراسان در دولت اصلاحات ادامه داد: جریان نقد شونده با دریافت پیام منتقد به کاستی های خویش در حوزه مواضع و عملکردش توجه میکند و به نوعی محصول این نقد که مصداق عینی امر به معروف است، متوجه جریان نقدشونده میشود و ثمرات آن به هر دو طرف سرایت میکند.
قاسم توکلی مسئله «شفافیت و نظارت اقتصادی» این روزها به دغدغه مشترک اکثر دولتها، بهویژه دولتهای درحال توسعه، تبدیل شده است. اساسا تداوم کارکرد بهینه هر دولتی منوط به اشراف اطلاعاتی نسبت به دادههای اقتصادی مجموعه تحت حاکمیت خویش است، نهاد دولت بدون ستانش منابع مالی لازم از جامعهای که اداره آن را برعهده دارد قادر به ادامه حیات نیست، از این روست که به شدت با پولشویی و فرار مالیاتی افراد و سازمانهای مقابله می کند. دولتها نهتنها برای «ستانش منابع» که برای «توزیع منابع» نیز نیازمند اطلاعات شفاف و نظارت دقیق بر عملکرد اقتصادی شهروندان خود هستند.
ترجمه:ضحی زردکانلو قاعده کلی جالبی در رابطه با اینکه ثروتمندان چقدر دوام میآوردند وجود دارد! میتوان گفت عموما طول عمر ثروت این خانوادهها در سه نسل خلاصه میشود! نسل اول که ثروت را کسب میکند، نسل دومی که آن را خرج میکند و نسل سومی که آن را بر باد میدهد! البته این قاعده نیز همچون قواعد دیگر مطلق نیست و همواره استثناهایی وجود دارد. حال آیا هیچوقت به این سوال فکر کردهاید که ثروتمند چه کسی است و ثروت برای شما چه مفهومی دارد؟
معنای ثروت چیست؟اکثر مردم ثروت را در مالکیت یک عمارت بزرگ یا داشتن یک قایق تفریحی نمیدانند، براساس تحقیقات به عمل آمده درواقع تنها ۷ درصد از مردم ثروت را در تعلقات مادی مانند ماشین، خانه، هواپیما و کشتی شخصی میدانند، حدود ۳۳ درصد از این جامعه آماری معتقد بودهاند که ثروتمند بودن به معنی داشتن آن مقداری از پول است که شما نگران دریافت حقوق ماه بعد خود نباشید.
دنیای اقتصاد-در کشورهای در حال توسعه، زنان از نظر بهداشت، سواد، تسهیلات، امکانات رفاهی و از همه مهمتر اشتغال وضع مناسبی ندارند و نتیجه کار آنان بیشتر پنهان است. بخشی از مشکلات و مسائل اشتغال زنان، موانع توسعهای یعنی موانع اجتماعی و فرهنگی مثل نداشتن تحصیلات بالا، رضایت همسر، ترکیب نقشهای دوگانه و. . . است که به ساختار کشورها مربوط میشود و بخشی از این موانع، غیرتوسعهای هستند. در کشوری که نمیتواند اشتغال مناسب و در حد نیاز برای افراد خود ایجاد کند، زنان بیش از همه صدمه خواهند دید. همین مسئله در نظام خانوادگی و نیز در مؤسسات و سازمانها شرایط را برای اشتغال زنان دشوار میسازد که البته بهطور حتم زمینه فرهنگی هم این شرایط اقتصادی و اجتماعی را تداوم میبخشد.