دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- سالن اجتماعات استانداری خراسان رضوی در هفتهای که گذشت میزبان پنجمین همایش ادواری رؤسای شوراهای اسلامی استانهای کشور بود؛ همایشی که بنابر اعلام قبلی قرار بود با حضور معاون عمرانی وزیر کشور برگزار شود؛ اما نه تنها از حضور وی خبری نشد، بلکه غیبت شهردار و رئیس شورای اسلامی شهر مشهد عجیب به نظر می رسید. استاندار خراسان رضوی در این مراسم با اشاره به اینکه در آستانه سالگرد ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی هستیم، تصریح کرد: در طول این یک سال در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در استان گامهایی برداشته شد، اما متاسفانه نتوانستهایم نمره بالایی در این زمینه کسب کنیم، با این حال این امر به معنای بیتوجهی به تکلیفی که مقام معظم رهبری ابلاغ کردهاند، نیست، بلکه اجرای این سیاستها به سازوکارهایی نیاز دارد که برخی از سازوکارهای موجود با اجرای سیاستها منطبق نبوده است.
دنیای اقتصاد- رئیس اتحادیه مهمانپذیران مشهد گفت: تنها ۲۰ درصد از مهمانپذیران مشهد پروانه کسب دارند. به گزارش ایسنا، رشید صالحی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۱۰۰ واحد مهمانپذیر در مشهد فعال است، عنوان کرد: از این تعداد تنها ۲۰ واحد پروانه کسب دارند.
رئیس اتحادیه مهمانپذیران مشهد ادامه داد: بیشتر مهمانپذیران مشهد در منطقه ثامن قرار دارند، اما به دلیل مشکلات پایان کار و مشکلات بهداشتی موجود اجازه صدور پروانه کسب برای این واحدها از طرف شهرداری صادر نمیشود.
صالحی در خصوص علل عدم صدور مجوز از طرف شهرداری برای این واحدها، اظهار کرد: شهرداری عنوان میکند این واحدها در طرح قرار دارند، اما به دلیل عدم توانایی مالی اقدام به خرید آنها نمیکند و از طرفی برای آنها مجوز نیز صادر نمیشود که این امر مشکلات زیادی را برای مهمانپذیران به وجود آورده است.
هادی پژوهش میرزاعبدالوهابخان شیرازی ملقب به نایبالوزاره و نصیرالدوله از رجال با سواد دوران قاجاریه، پسر محمدجعفرخان کوچکترین فرزند بدرخان شیرازی رئیس جبهخانه شیراز بود و در سال ۱۲۴۲ ه. ق در شیراز متولد شد. مقدمات عربی، تاریخ، جغرافیا و ادبیات را در همان جا فراگرفته و در سال ۱۲۶۶ ه. ق به همراه عمویش حاج محمدحسینخان جبهدارباشی به تهران آمد و به اتکای استعداد خود به تدریج تا مقام وزارت ترقی کرد. در سال ۱۲۷۳ ه. ق به نیابت دوم وزارت امورخارجه و سال بعد به منصب نایبالوزاره و معاونت وزارت امورخارجه نایل گردید.
دنیای اقتصاد- معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: در سال ۲۰۱۷ میزبانی شایستهای از راهنمایان گردشگری دنیا در ایران بهعمل خواهیم آورد. به گزارش تسنیم، مسعود سلطانیفر در آیین اختتامیه هشتمین همایش ملی راهنمایان گردشگری ایران که در هتل ثامن مشهد برگزار شد، با بیان اینکه مطالبات جهانی گردشگری پس از نفت، پتروشیمی و خودروسازی در جایگاه چهارم قرار گرفته است، اظهار کرد: گزارشات خوبی از روند گردشگری ایران ارائه شده و مورد استقبال قرار گرفته و در حال حاضر از هر هفت شغل یک شغل با گردشگری در ارتباط است.
دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- شاید در روزگاران نهچندان دور زمانی که نامی از مرزهای شرقی ایران زمین به میان میآمد، محرومیت، فقر، قاچاق، اشرار، مواد مخدر، ناامنی، مهاجرتهای غیرقانونی، تسلیحات، جنایتهای سازمانیافته، تروریسم و . . . نخستین واژگانی بود که به ذهن هرخواننده و شنوندهای متبادر میشد و در مجموع به جرأت میتوان گفت همگان تصویر خوشایندی از این مناطق کشور نداشتند. بدون تردید یکی از مهمترین مقولههایی که حاکمیت هر کشور با آن مواجه است، تأمین امنیت در مناطق مرزی است. بسیاری از کارشناسان اولین و مهمترین کارکرد مرزها را کارکرد دفاعی و امنیتی آنها در برابر حرکت انسان، انتقال کالا و تفکرات دانستهاند؛ با توجه به این امر، بهجاست که دغدغه اصلی حکومتها دور نگاه داشتن مرزهای کشور از هرگونه تنش، دستاندازی، تردد و نفوذ غیرمجاز باشد تا از این طریق مرزها را بتوان بهعنوان پشتوانهای مستحکم برای امنیت کشور در ابعاد مختلف سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دانست.
جواد باقری شیروانی * بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که شرایط امروز بازارهای نفت، تیر خلاص بر کشورهایی است که همه ارزش آنها مبتنی بر اقتصاد تکمحصولی است. سالهاست که گفته میشود جداسازی بودجه عمومی از بودجه نفتی، جهش و تحول اقتصادی برای یک اقتصاد پویا و بالنده است. اما اکنون این پرسش مطرح میشود که برای تحقق این راهبرد چه باید کرد؟ پاسخ دادن به این پرسش در چند کلمه خلاصه میشود: توسعه صادرات غیرنفتی.
بررسیهای انجامشده نشان میدهد در سالهای دور و نزدیک تقریبا همه مسئولان اقتصادی کشور بر اهمیت صادرات و خروج از اقتصاد تکمحصولی تاکید کردهاند؛ اما واقعیت این است که در این عرصه و جلوگیری از خامفروشی آنطور که شایسته اقتصاد بزرگ ایران است، توفیق نداشتهایم و در تجارت خارجی ایران، این واردات و خامفروشی است که همچنان حرف اول را میزند.
دنیای اقتصاد، گروه فرهنگ و هنر- شاهنامه و جایگاه والای میهنی و حماسی آن بر هیچ یک از ما ایرانیان و حتی جهانیان پوشیده نیست، در تمام دنیا ارزش های هر کشوری را را با نمادها و اسطورههای خود معرفی میکنند. به جرات میتوان از ابوالقاسم فردوسی خالق اثر فاخر شاهنامه به عنوان مهمترین اسطوره ادبی و ملی کشورمان یاد کرد، اشعاری که در بسیاری از کشورها توانسته حق ایران را ادا کند و تمام شبهات و تهمتهایی که به اصالت ایرانی وارد میشود را نقض نماید.
حال که آرامگاه این حکیم بزرگ در مشهد قرار دارد، توقع میرود در این شهر بیش از سایر نقاط ایران به این سرمایه ملی پرداخته و اهمیت داده شود، اما افسوس که خط و نگار برجستهترین اثر ادبیات فارسی بر روی دیوارهای این شهر هم جایی ندارند.
دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی در نشست خبری که به مناسبت هفته مهندس برگزار شد، از کاهش ۴۵ درصدی حجم ساختوسازها در مشهد نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: با این حال در زمینه ساختوساز در کشور از استانهای پیشرو هستیم و در کیفیسازی ساختوسازها با همکاری شهرداری اقدامات خوبی انجام دادهایم. محمدرضا رئیسی با بیان اینکه در ساخت بیش از ۲۵ درصد مسکن مهر استان از فناوریهای نوین استفاده شده است، افزود: در بحث مسکن مهر سرمایهگذاریهای بزرگی در سطح جامعه صورت گرفته و فناوریهای نوینی در ساخت مسکن مهر شهرک مهرگان، گلبهار و بخشهایی از استان بهکاررفته است.
دنیای اقتصاد- در راستای حفاظت و نگهداری از آثار فرهنگی، ۴۹۶ نسخه از کتب خطی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، در کتابخانه مرکزی آستانقدس رضوی دیجیتالسازی شد. به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، رئیس اداره مخطوطات این سازمان با اعلام این خبر گفت: این تعداد کتاب در بهمنماه امسال پس از اسکن، آفتزدایی و گردگیری، دیجیتالسازی شد.
سید محمدرضا فاضل هاشمی ادامه داد: پیش از این نیز کار دیجیتالسازی کتب کتابخانه دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد به صورت متفرقه در این مرکز انجام گرفته بود و این بار این دانشکده مجموعه زیادی از کتب خطی را برای دیجیتالسازی به کتابخانه مرکزی آستانقدس رضوی سپرد که همه به صورت رنگی و با کیفیت بالا دیجیتالسازی و نسخه پشتیبان تهیه و به کتابخانه دانشگاه تحویل داده شد و در حال حاضر یک نسخه از فایل دیجیتال آن در دانشگاه و یک نسخه از آن در بخش منابع دیجیتالی کتابخانه مرکزی آستانقدس موجود است.
دنیای اقتصاد- مدیرعامل منطقه گردشگری سپاد از وجود سه هزار واحد بزرگ تجاری فعال در این منطقه خبر داد. به گزارش روابط عمومی سپاد، سیدمهدی درهمی در اولین همایش معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری و کارآفرینی پروژه برج بازار با بیان این مطلب اظهار کرد: منطقه تجاری گردشگری سپاد بزرگترین مالک فضاهای تجاری در کشور است.
مدیرعامل منطقه تجاری گردشگری سپاد پروژه «برج بازار» را افق درخشانی برای مشهد دانست که منطقه تجاری گردشگری سپاد خواهد بود و افزود: این پروژه به یک بنای ویژه تبدیل خواهد شد و با مهندسی فروشی که در پیش گرفته شده به زودی شاهد رونق این پروژه در شهر خواهیم بود.
امیر شهلا ٢٧مهرماه١٣٩٠، روزنامه خراسان در نیمتای پایینی صفحه اولش، آگهی بزرگ قرمزرنگی چاپ کرد و درشت نوشت: «٨٨٦روز مانده به افتتاح پدیده». پس از آن، این آگهیِ شمارش معکوس، هر روز در سه روزنامه کثیرالانتشار شهر، چاپ میشد تا به مردمان بختبرگشتهای که چِندرغاز پس انداز مُتکایی داشتند و از ترس بیثباتی اقتصادِ بهم پاشیده داخلی، آن را در پستوی خانه زَفتاش* داده بودند، هیجان کاذب وارد آورد و ترغیبشان کند تا آن پساندازِ بیزبان را در این پروژه عظیم و ایرانگیر سرمایهگذاری کنند.
علاوه بر آن آگهی پرطمطراق که تا ١٩مهرماه١٣٩٣، یعنی ٨٨٦روز، میهمان صفحه نخست روزنامههای شهرمان بود، پدیده از هر رسانهای که میشد یا میتوانست، برای جذب سرمایههای ریز و درشت بهره برد.
مهدی نایهدر* امروزه ما در جهانی زندگی می کنیم که به تعبیر اولریک بک در کتاب خود با عنوان «جامعه مخاطرهآمیز: به سوی یک نوگرایی نوین» می توان آن را جامعه مخاطرهآمیز نامید. به زعم او و برخی دیگر از اندیشمندان اجتماعی معاصر اگر قضیه اساسی در دوران صنعتی اولیه ثروت و توجه به این امر بود که ثروت را چگونه میتوان به طور برابر توزیع کرد، قضیه اساسی در دوران کنونی مخاطره و تأکید بر این امر است که چگونه می توان از آن جلوگیری کرد، کاهش اش داد یا آن را از میان برداشت. در جامعه صنعتی اولیه برابری، آرمان بود، حال آن که در عصر کنونی امنیت آرمان است.
دنیای اقتصاد-یک کارگردان سینما گفت: فیلم سینمایی «چند مترمکعب عشق» اثری غافلگیرکننده و حیرتانگیز است. به گزارش فارس، بهروز افخمی در مراسم اکران فیلم سینمایی «چند متر مکعب عشق» در سالن شماره دو پردیس سینمایی هویزه مشهد اظهار کرد: من به افغانستان سفرهای مختلفی داشتهام و دوست داشتم درباره احمد شاه اثری تهیه کنم، اما فکر میکردم تنها با دنبال کردن ادبیات داستانی در افغانستان میتوانم فیلم بسازم و نمیدانستم استعدادهای خوبی همچون برادران محمودی نیز هستند که میتوانند آثار بسیار خوبی مانند «چند مترمکعب عشق» را تولید کنند.
ایرنا- مدیرکل دفتر فنی استانداری خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی جایگاه نخست شورای فنی کشور را در اختیار دارد. محسن کوهی در جمع خبرنگاران افزود: هشت تفاهم نامه با انجمنهای تخصصی از جمله تاسیسات برقی، فضای سبز، مشاوران و پیمانکاران منعقد شده است. وی یادآورشد: استانداری خراسان رضوی نگاه ویژهای به حضور بخشخصوصی و واگذاری بسیاری از فعالیتها از جمله خدماتی به بخش خصوصی دارد و در همین راستا این استان رتبه نخست واگذاری فعالیتهای اقتصادی به بخش خصوصی را در کشور به خود اختصاص داده است.
کوهی با اشاره به اینکه در استان خراسان رضوی بیش از چهار هزار پیمانکار فعالیت میکنند، تصریح کرد: ۳۹۲ مشاور به صورت تخصصی در این استان مشغول به فعالیت هستند.
دنیای اقتصاد- همایش ملی «کارآفرینی، اشتغالزایی و فرصتهای شغلی در مناطق مرزی» در خراسان رضوی برگزار میشود. محمدعارف عارفی، فرماندار تایباد با اعلام این خبر اظهار کرد: این همایش در روز ششم اردیبهشت ماه سال آینده در شهرستان تایباد برگزار خواهد شد. وی با اشاره به اینکه فراخوان ارسال مقالات از ۱۵ آذر ماه سال جاری آغاز شده است، خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۳۰ مقاله به دست ما رسیده است و علاقمندان تا پایان اسفند ماه برای ارسال آثار خود فرصت دارند.
فرماندار تایباد با اشاره به پتانسیلهای موجود در مناطق مرزی برای ایجاد اشتغال تصریح کرد: به دلیل نگاه امنیتی که به شهرستانها و مناطق مرزی کشور وجود داشته، تاکنون فرصت زیادی در زمینه اشتغال برای مرزنشینان فراهم نشده است.
دنیای اقتصاد- رئیس سازمان سینمایی کشور گفت: استان خراسان رضوی و شهر مشهد از ظرفیتهای بسیاری برای برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر برخوردار است و باید از این پتانسیلها حداکثر استفاده را کرد. به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، حجتالله ایوبی در مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره فیلم فجر مشهد در سالن سینمایی شهید اصغرزاده مشهد با اشاره به تولید بالغ بر سه هزار فیلم سینمایی در سطح کشور، خواستار توجه به غنا و افزایش اثر بخشی و کیفیت آثار تولیدی این بخش شد. وی افزود: خراسان رضوی با ظرفیتهای بسیار و منابع غنی مالی نباید مشکلی در تامین اعتبارات این جشنواره داشته باشد و باید پتانسیلهای استان را در این زمینه جهتدهی کرد.
دنیای اقتصاد، گروه تجارت- مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بینالملل استانداری خراسان رضوی گفت: اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان به زودی در کابل راهاندازی میشود. علی رسولیان در گفتوگو با دنیای اقتصاد اظهار کرد: در حاشیه دومین نمایشگاه مشترک ایران و افغانستان نشستهایی با مسئولان اتاق بازرگانی افغانستان برگزار کردیم طرف افغانی قول دادند که اتاق مشترک با ایران را هر چه سریعتر در کابل ایجاد کنند، زیرا این امر زمینه نزدیکی تاجران و بازرگانان دو کشور را فراهم میکند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بینالملل استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان در مشهد و هرات وجود دارد، خاطرنشان کرد: در گذشته در خصوص کلیات ایجاد اتاق مشترک دو کشور در کابل توافقاتی صورت گرفته بود؛ اما این اتاق آنگونه که میخواستیم شکل نگرفته بود و درخواست داشتیم که اتاق حتما ایجاد شود و از این طریق تبادل اطلاعات نیز صورت گیرد.
فارس- استاندار خراسان رضوی گفت: با تکمیل پروژه لولهگذاری، امکان انتقال آب از سد ارداک به شهر مشهد فراهم شده و آب مورد نیاز کشاورزان، صنعتگران و مردم تامین می شود. علیرضا رشیدیان در بازدید از پروژه انتقال آب سد ارداک به مشهد، اظهار کرد: با لولهگذاری در ۵. ۵ کیلومتر باقیمانده از مسیر، زمینه تأمین مقداری از آب شرب و کشاورزی شهرستان مشهد فراهم میشود.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به کمبود بارندگی استان در سال آبی ۹۳، گفت: خانواده آب استان با مدیریت یکپارچه و تلاش فراوان توانست تابستان و نوروز را بدون جیرهبندی با موفقیت سپری کند.
فارس: استاندار خراسان رضوی گفت: برنامهریزیها و اقدامات در حوزه احیاء بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی باید به تدوین نقشه راه در این بخش منجر شود. علیرضا رشیدیان در جلسه شورای راهبردی معماری و شهرسازی منطقه ثامن مشهد که با حضور دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری همراه بود، اظهار کرد: باید از فرصت بهوجود آمده در راستای به سازی و نوسازی بافت فرسوده پیرامونی حرم مطهر رضوی، استفاده کرد. وی با اشاره به وجود مضجع شریف رضوی در مشهد مقدس و ورود زائران داخلی و خارجی، افزود: توسعه این بافت و مناطق پیرامونی آن باید متناسب با جایگاه فرهنگی، معنوی و رویکرد تعمیق فرهنگ زیارت صورت پذیرد.
دنیای اقتصاد-سرپرست اداره موسیقی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از افتخار آفرینی هنرمندان خراسان رضوی در سی امین جشنواره موسیقی فجر خبر داد . محسن سمیع سرپرست اداره موسیقی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: سیامین جشنواره موسیقی فجر در تالار وحدت با معرفی برگزیدگانش به کار خود پایان داد که گروه موسیقی دلشدگان رتبه دوم در بخش کلاسیک ایرانی را از مشهد کسب کرد. وی ادامه داد : در بخش کلاسیک ایرانی هیات داوران متشکل از داریوش پیرنیاکان، مسعود شعاری، اردشیر کامکار، بهداد بابایی، مظفر شفیعی لوح تقدیر و جایزه ۸ میلیونی را به گروه دلشدگان مشهد به سرپرستی رامین میلانی از مشهد به عنوان رتبه دوم، اهدا کردند.
دنیای اقتصاد، گروه صنعت- تحریریه دنیای اقتصاد هفته گذشته میهمانی ویژه ای داشت؛ محمد مهدی سیادت، نایب رئیس اول اتاق بازرگانی خراسان رضوی که در اردیبهشت ماه ۱۳۹۰ و با کسب ۱۰ رای از مجموع ۱۵ رای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد به این سمت انتخاب شده، پس از انتخاب غلامحسین شافعی به ریاست اتاق بازرگانی ایران، نقش پررنگ تری هم در طول دو سال گذشته در این تشکل ایفا کرده است. سیادت که در دوره هشتم انتخابات هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی نامزد نیست، با فراغ بال بیشتری پاسخگوی سوالات ما است و به دفاع از کارنامه عملکرد اتاق مشهد در دوره اخیر
می پردازد.
دنیای اقتصاد، امیرحسین وزیریان-پسر خان بابا خان قزوینی چندان بختیار نبود و نتوانست سایه مهر پدری را بیشتر از ۱۰ سال برسر خود داشته باشد. در ۱۰ سالگی یتیم شد. میرزا یوسفخان، پسر عموی پدر سرپرستی او را برعهده گرفت. اگرچه مرگ پدر تحصیلش را به تعویق انداخت؛ اما توانست در ۱۱ سالگی به آموزش صرف و نحو عربی و فقه اسلامی زیر نظر شیخ محمدهادی نجمآبادی بپردازد. دورانی که هفت سال طول کشید. در سال ۱۲۷۸برای ادامه تحصیل به مدرسه تازه تاسیس علوم سیاسی رفت. مدرسهای که به همت بزرگ مردانی چون میرزانصرالله مشیرالدوله و پسرش میرزاحسنخان بنا شده بود.
احمد اثنی عشری* بر فعالان اقتصادی کشور پوشیده نیست که امروزه اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخشخصوصی و بزرگترین تشکل اقتصادی کشور از جایگاه رفیع و مهمی برخوردار است و این بهدلیل تلاشهای خالصانه و خستگیناپذیر مدیران این تشکل در سالهای دشوار و سخت جنگ تحمیلی و تحریمهای ظالمانه استکبار غرب و شرق بوده است. در یک کلام اگر در عرصه اقتصاد علیرغم دشواریها توفیقاتی داشتهایم ناشی از عملکرد بخشخصوصی و مصداق کامل اقتصاد مقاومتی در این بخش بوده است.
۱۸ اسفندماه مصادف با انتخابات هیات مدیره این تشکل است.
دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- ۱۴ روز دیگر به انتخابات اتاق بازرگانی به عنوان مهمترین تشکل بخشخصوصی که از آن با عنوان پارلمان این بخش یاد میشود، مانده است. با توجه به نزدیک شدن به ۱۸ اسفندماه، اظهارنظرها و صحبتها درباره انتخابات، اهمیت اتاق بازرگانی، نامزدان و ویژگیهای آنها شدت گرفته است.
در دو شماره گذشته نظرات برخی از اعضای هیات نمایندگان اتاق و فعالان اقتصادی استان را در این زمینه جویا شدیم و در این شماره با چندتن از کاندیداهای انتخابات پیشرو و فعالان بخشخصوصی گفت وگو کردیم. ۵۷ کاندیدا برای حضور در هشتمین دوره انتخابات هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی احراز صلاحیت شده اند.
دنیای اقتصاد-«من دیهگو مارادونا هستم» به کارگردانی بهرام توکلی در اختتامیه دوازدهمین جشنواره فیلم فجر مشهد اکران شد. به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، با پیگیریهای انجام شده مبنی بر اکران یک فیلم در اختتامیه این جشنواره فیلم «من دیهگو مارادونا هستم» در سالن سینمایی اصغرزاده مجتمع فرهنگی و هنری امام رضا(ع) به روی پرده رفت. .
ضحی زردکانلو میخواهم هرچند کوتاه و کم، بیآنکه متوصل شوم به نام بردن از شاهکارهای او، به بهانه زادروزش از مردی بنویسم که عنوان «نویسنده» تمامقد برازنده اوست. نویسندهای که نه تمام کسانیکه رسالت قلم را میشناسند که هر ایرانی می بایست از او بیش از یک «نام» بداند. در ۲۸بهمن ۱۳۰۹ در خانوادهای مشهور و ثروتمند، نویسندهای دیده بهجهان گشود که با وقف خویش در راه ادبیات به عنوان پایهگذار اصلی ادبیات نوین ایران نام خویش را جاودانه کرد و شهرتی جهانی یافت. او علیرغم ثروت و امکاناتی که داشت، همیشه کار کرد و تمام وقتش را برای مطالعه گذاشت، به کشور و ملیت خود عشق میورزید و به جرات میتوانم بگویم که اثری ادبی را نخوانده روی زمین نگذاشته بود، در کمال سادهزیستی و مستقل زندگی کرد و بدون توجه به اخذ مدارک عالی دانشگاهی و بیآنکه در بند نام و نشان باشد به خلق آثار جاودانه تاریخ ادبیات ایران در حوزه تالیف و ترجمه پرداخت.
دنیای اقتصاد- هنوز یک هفته از تجمع تعدادی از سهامداران «پدیده» در مقابل استانداری خراسان رضوی نمیگذرد که اینبار آنان در مقابل دفتر فروش سهام این شرکت در خیابان خیام تجمع کردند. به گزارش فارس، حدود ۱۰۰ نفر از سهامداران پدیده شاندیز، روز دوم اسفند ماه در مقابل دفتر فروش سهام این شرکت در محل خیابان خیام تجمع کرده و نسبت به بلاتکلیفی وضعیت سهامداران اعتراض کردند. تجمع سهامداران معترض در مقابل دفتر فروش سهام پدیده منجر به بسته شدن خیابان خیام شد که با تلاش پلیس راهنمایی و رانندگی مشهد این گره ترافیکی پس از متفرق کردن سهامداران باز شد.