شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه نامه خراسان

  • اولویت های بودجه ۹۴ خراسان

    دنیای اقتصاد،سپهر استیری- با نزدیکی به نیمه آذرماه، انتظارها برای بودجه سال آتی به پایان می‌رسد. محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت یازدهم نیز وعده داده که بودجه سال ۹۴ در موعد مقرر، ۱۵ آذر ماه به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد. اما بودجه ۹۳ با انتقادات بسیاری از سوی نمایندگان استان‌ها و به طور مشخص خراسان رضوی همراه بود. بسیاری معتقد بودند از آنجا که خراسان رضوی ۷. ۳ درصد از وسعت و هشت درصد از جمعیت کشور را داراست سهم ۵. ۳ درصدی از بودجه ۹۳ مناسب این استان نیست.
    دکتر حسین راغفر، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا پیشتر در گفتگو با دنیای اقتصاد در پاسخ به این انتقادات، معتقد بود، منطقی نیست که منابع عمومی در استان‌های برخوردار مصرف شود، چرا که این استان‌ها ظرفیت‌های بزرگی برای توسعه در خودشان را دارند و باید نگاه این استان‌ها به درون خودشان باشد و نه منابع نفتی.
  • فضای امیدبخش سرمایه گذاری در مشهد

    دنیای اقتصاد، گروه شهری-معاون اقتصادی شهردار مشهد فضای سرمایه‌گذاری در این شهر را خوب و امیدبخش دانست. محمدرضا مزجی با بازدید از غرفه روزنامه دنیای اقتصاد در یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی مسکن، انبوه‌سازان و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد، گفت: فضای سرمایه‌گذاری در مشهد از نظر مشارکت مردم و سرمایه‌گذاران در رابطه با اصلاح بافت فرسوده و نیز ساخت‌وساز مناسب در سطح شهر در کنار اعمال سلیقه‌های خوب و استفاده از نوآوری‌ها بسیار امیدبخش است.
    وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به اراده جدی شهرداری برای پشتیبانی و یاری همه علاقمندان در صحنه سرمایه‌گذاری، به زودی رخداد خوبی را در عرصه سرمایه‌گذاری‌ها در مشهد شاهد باشیم زیرا فضای مناسبی در سطح شهر وجود داشته و اقدامات خوبی انجام خواهد شد.
  • اولویت اقتصاد خراسان بودجه ۹۴ نیست

    رضا خواجه نائینی* از جمله برنامه‌ریزی‌های کوتاه‌مدت دولت، بودجه ریزی عمومی است که ساز و کار شناخته شده‌ای برای سیاستمداران و تصمیم سازان یک کشور است که به وسیله آن سعی می‌کنند تا بخشی از منابع کمیاب کشورشان را به گونه‌ای تخصیص دهند که بخشی از نیازهای ساکنان آن کشور به بهترین نحو ممکن برآورده شود و اقتصاد نیز از این محل در بالاترین ظرفیت ممکن توسعه‌ای خود قرار بگیرد. دو موضوعی که هر ساله در زمان تدوین بودجه در استان‌ها و کل کشور به موضوع اصلی اقتصادی تبدیل می‌شود و سهم بالایی را در فضای رسانه‌ای کشور و فضای چانه ‌زنی بین دستگاهی، بین استانی، بین قوه‌ای و غیره به خود اختصاص می‌دهد، مبنا و فرآیند تخصیص منابع است.
  • افزایش قیمت زعفران به نفع رقیبان خارجی است

    دنیای اقتصاد-سومین همایش ملی آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی زعفران در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد و جمعی از مسئولان و کارشناسان با حضور در این همایش به بیان دیدگاههای خود درباره وضعیت کنونی این محصول پرداختند. به گزارش اقتصاد شرق، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در این همایش گفت: افزایش قیمت زعفران و نداشتن پایه علمی در قیمت ها، به نفع رقیبان بوده و موجب ورود زعفران تقلبی به بازار می شود، باید با حذف واسطه ها در صادرات زعفران قیمت ها را کنترل کرده و از تولیدکنندگان این محصول حمایت کنیم.
  • نقش انکار ناپذیر صنعت ساختمان در ایجاد فرصت سرمایه گذاری

    دنیای اقتصاد، گروه گردشگری-مدیرعامل منطقه تجاری گردشگری سپاد گفت: نقش ساختمان در تولید فرصت های سرمایه گذاری و تولید ثروت و ارزش افزوده در اقتصاد جامعه انکارناپذیر است. به گزارش روابط عمومی منطقه گردشگری سپاد، سیدمهدی درهمی روند ساخت و ساز در شهر مقدس مشهد را در بین کلان شهرها مناسب تر عنوان کرد و افزود: در کشورهای در حال توسعه بیش از ۳۵ درصد فرصت های شغلی به طور مستقیم و غیر مسقیم در حوزه صنعت ساختمان است. وی اضافه کرد:موضوع انبوه سازی در شهر مقدس مشهد سال هاست جزء مهم ترین عرصه های فعالیت، هم به لحاظ اجرایی و هم به لحاظ اقتصادی بوده است.
  • هزینه سالانه دوباره‌کاری‌ها؛ ۱۵ میلیارد تومان

    ایسنا: معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد گفت: شهرداری مشهد به دلیل عدم هماهنگی برخی از دستگاه‌ها و شهروندان، سالانه ۱۵ میلیارد تومان هزینه دوباره‌کاری پرداخت می‌کند. خلیل‌الله کاظمی اظهار کرد: سالانه ۲۵۰ میلیارد تومان برای نگهداری فضای سبز و جمع‌آوری پسماند در مشهد هزینه می‌شود.
    وی همچنین بخش قابل توجهی از هزینه چهار میلیارد تومانی رفع سد معبر در خیابان‌های مشهد و نیز هزینه ۴۰ میلیاد تومانی فعالیت‌های جاری آتش‌نشانی را ناشی از عدم اطلاع و شناخت شهروندان از روند مشکلات و تنگناهای شهری دانست.
  • فرصتی برای سرمایه گذاری اجتماعی

    دنیای اقتصاد،زهرا صفدری- ۱۲ آذر ماه روز جهانی معلولان، بهانه‌ای است برای پرداختن به افرادی که به میزان زیادی در جامعه مغفول مانده‌اند. کم‌توانان یا معلولان کسانی هستند که وجود اختلال در سلامت جسمی و ذهنی، آنها را از انجام فعالیت‌های روزمره انسان‌های عادی باز می‌دارد اما در این میان، هستند معلولانی که با شناخت و پرورش استعدادهای خود توانسته‌اند به همگان ثابت کنند که معلولیت محدودیت نیست و آنها هم می‌توانند در فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی نقش‌آفرینی کنند. معلولان علاوه بر دردی که از نقص جسمی‌شان احساس می‌کنند، گاهی به دلیل رفتارهای تحقیرآمیز و یا ناعادلانه برخی از مردم است که روحشان آزرده می‌شود، کودکان معلول ذهنی از جمله افراد مظلومی هستند که برخی به دلیل طرد شدن و یا رها شدن از سوی خانواده‌هایی که یا توان نگهداری از آنها را نداشته یا با بی‌مهری میلی به حفظ بچه‌ای که با دیگران متفاوت است، نداشته‌اند، مظلوم تر از هر فرد دیگری در گوشه و کنار این جامعه در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند.
  • فرمانداری برای تمام فصول

    دنیای اقتصاد، مهرداد امیرکلالی-چندی پیش نسیم تغییرات در دولت یازدهم به فرمانداری مشهد رسید و حسن موحدیان پس از ۹ سال جای خود را به فرماندار جدید داد. به عقیده ناظران او که از نیروی انتظامی به مجموعه وزارت کشور آمده بود، در طول سالیان مدیریتش در شهر مشهد، توانست چهره نسبتا معتدلی از خود به نمایش بگذارد و با گروه های مختلف به تعامل بپردازد. حرف‌های زیادی از دوران پر فراز و نشیب صدارتش در مشهد برای گفتن دارد، هر چند به زعم خودش نمی خواهد بخاطر حفظ حرمت و حریم شخصی افراد، بعضی از آنها رسانه ای شود.
  • یکپارچگی؛ لازمه ادامه اجرای پروژه بافت پیرامون حرم رضوی

    فارس: معاون شهردار اسلام‌آباد پاکستان گفت: پروژه‌های فرعی متعددی در دل این طرح در حال اجرا است و مهم است که شهرداری بتواند نیازهایی که در پروژه‌های فرعی تعریف شده را یکپارچه و هماهنگ کند تا در آینده به این پروژه آسیب وارد نشود. سیدحسین رضوی اظهار کرد: شهر مشهد یک شهر رضوی است و مسلمانان از سراسر جهان به این شهر سفر می‌کنند از این رو شهرداری وظیفه دارد تا تسهیلات لازم را برای خدمت‌رسانی به این حجم زائر و مسافر فراهم کند.
    وی افزود: شهرداری باید افزایش امکانات اقامتی، تعریض خیابان‌ها، ایجاد فضاهای سبز را در دستور کار خود قرار دهد و پیش‌بینی‌های لازم را برای آینده نیز داشته باشد.
  • برای رفاه معلولان در شهر؛ فقط شعار ندهیم

    رئیس سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی با انتقاد از وضعیت مناسب‌سازی فضای شهر مشهد برای معلولان ابراز می‌کند: این سوال را از مسئولان شهری داریم که آیا در شهر مشهد که می‌گویند قطعه ای از بهشت است، شرایط رفاهی برای عبور و مرور معلولانی که ۱۰ تا ۱۲ درصد افراد جامعه را شامل می‌شوند، فراهم شده یا خیر؟ محمدرضا رئیسی که در دوازدهمین گردهمایی گروه هایی تخصصی شهرسازی و سازمان های نظام مهندسی ساختمان سراسر کشور در مشهد صحبت می کرد، می گوید: مسئولان ترافیک شهری باید پاسخ بدهند که آیا یک معلول ویلچری می‌تواند به راحتی در سطح شهر از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کند؟ بهتر است شعار ندهیم که مشهد شهر بهشت است بلکه بگوییم قطعه‌ای از شهر مشهد قطعه‌ای از بهشت است.
  • بهره برداری از پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در هفته بسیج

    تسنیم: مصیب عنابستانی اظهار کرد: ۷۴۵ عرصه پروژه اقتصاد مقاومتی در هفته بسیج توسط بسیج سازندگی در سطح استان خراسان رضوی به بهره‌برداری رسیده است. رئیس بسیج سازندگی خراسان رضوی با اشاره به اینکه ۱۸ پروژه با موضوع محرومیت‌زدایی در سطح استان به بهره‌برداری رسیده است، افزود: از این تعداد ۱۴ پایگاه مقاومت بسیج، دو سالن ورزشی، یک خانه عالم و یک خانه زینبیه در سطح استان خراسان رضوی افتتاح شده است.
    وی خاطرنشان کرد: احداث نمایشگاه اقتصاد مقاومتی با اعتباری بالغ بر دو میلیارد تومان یکی از برنامه‌های اصلی این سازمان در طول هفته بسیج است و تمامی محصولات اقتصاد مقاومتی بسیجیان استان خراسان رضوی در این نمایشگاه عرضه می‌شود.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه - ۸

    هادی پژوهش فتحعلی شاه با از دست دادن ایالات ایران در قفقاز تصمیم گرفت آنچه در شمال غرب ایران از دست داده بود را در خاور ایران جبران کند و مردم ایران را که از شکست مفتضحانه ایران در جنگ با روسیه و تحمیل آن همه خسارات مالی و جانی و واگذاری بخش مهمی از خاک کشور به روسیه؛ بعلاوه تعهد پرداخت ده‌ها کرور تومان خسارات نقدی جنگی به روسها بر آشفته شده و سر به طغیان برداشته بودند، آرام سازد. از این رو بر آن شد که سرزمین افغانستان را دوباره به تابعیت ایران در آورد. این سیاست مورد موافقت روسها نیز بود زیرا اگر ایران افغانستان را تصرف می‌کرد، اولا به ظاهر جبران ایالات از دست رفته خود را در قفقاز می‌نمود و از طرفی کینه مردم نسبت به روسیه تخفیف می یافت، ثانیاً نفوذ دولت روسیه از طریق ایران تا مرز هندوستان که در اختیار رقیب دیرین یعنی انگلستان بود توسعه می یافت و اگر ایران در این امر موفق نمی‌شد باز ایرانیان از انگلیس رنجیده شده و به روسیه نزدیکتر می‌گردیدند.
  • نقش کلیدی مهندسان شهرساز در شهرها

    دنیای اقتصاد، گروه صنعت ساختمان-دوازدهمین گردهمایی گروه‌های تخصصی شهرسازی و سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان سراسر کشور به مناسبت پنجمین گرامیداشت روز جهانی شهرسازی در مشهد برگزار شد. در این همایش که با حضور مسئولان سازمان‌های نظام مهندسی استان‌های کشور برگزار شد، مباحث تخصصی درباره شهرسازی، قوانین آن و مشکلات پیش رو در حوزه ساخت و سازهای شهری از سوی کارشناسان و مسئولان بیان شد. مسائلی که نشان‌دهنده نکات جالبی درباره نقش مهندسان شهرساز در شهرهای ایران است.


    زیبایی شهرهای گذشته؛
    سرگشتگی شهرهای امروز
    نماینده شهرساز هیات مدیره سازمان نظام مهندسی کشور در این همایش گفت: زیبایی‌های شهرهای گذشته و خطوط و دایره‌هایی که در شهرسازی به کار گرفته می‌شد امروز به یک سرگشتگی شهری تبدیل شده است.
بیشتر