شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه‌نامه اصفهان 26-02-1403

  • هوش مصنوعی در خدمت بهره‌وری هوش انسانی

    هوش مصنوعی عنوانی است که در مقابل هوش طبیعی استفاده می‌شود؛ عده‌ای مخالف‌اند که از هوش مصنوعی برای این پدیده استفاده کنیم چون ما یک مجموعه فناوری داریم که به ماشین امکان این را می‌دهد که عملکرد‌ها و فعالیت‌هایی را انجام دهیم که تداعی‌کننده فعالیت‌های حاصل از هوش انسانی است. آن‌ها معتقدند که باید از عنوان یادگیری ماشین استفاده کنیم.
  • ریسباف بالاخره موزه می‌شود؟

    گروه گزارش: اصفهان پتانسیل های صنعتی بسیاری در دل خود دارد که مرمت و بازگرداندن آن به فضای شهری می تواند پازل گردشگری اصفهان را در حوزه گردشگری تکمیل کند. اخیرا صحبت از بازدید و بازگشایی کارخانه ریسباف بیشتر شده است. قرار بود وزیر میراث فرهنگی نیز برای افتتاح و بازدید آن به اصفهان بیاید اما هنوز خبری نیست. کارخانه ریسباف به علت قرارگیری در یکی از نقاط پرتردد شهر و نزدیکی به مترو، می تواند محیط مناسبی برای گردشگری عمومی شهری نیز باشد. از سوی دیگر بازگرداندن یک محیط مرده شهری به چرخه ی شهر، شرایط اقتصادی و فرهنگی بهتری نیز برای آن منطقه از شهر ایجاد می کند. کمیسیون حقوقی و قضایی هیات دولت بر اساس مصوبۀ خود در تاریخ ۲۴ تیرماه ۱۴۰۲، اعلام کرد که کارخانه ریسباف اصفهان به منظور تأسیس موزه منطقه‌ای اصفهان از بانک ملی به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار می‌شود و این وزارت مکلف است در مدت سه سال نسبت به تعمیر، بازسازی و بهره‌برداری از کارخانه ریسباف اقدام کند که در غیر این‌صورت موضوع واگذاری مجدداً مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.
  • جای استاندار خالی!

    باران مدرس: رئیس‌جمهور برای اولین بار در سال جاری و در حالی که هنوز اقتصاد مملکت پس‌از تعطیلات نوروز،‌ روی غلتک نیفتاده بود، استانداران کشور را برای رایزنی در مورد محدوده تحت مدیریت شان به پایتخت فراخواند. چگونگی تحقق شعار سال و مردمی سازی تولید در استان‌ها هم از جمله بخش‌های مهم سخنانش بود. کمی آن‌سوتر از پایتخت و در هیاهوی اکسپوی ایرانی، دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری‌ آسیا در پایتخت فرهنگ و تمدن ایران برگزار شد. شاید ارتباط منطقی بین این دو مناسبت وجود نداشته باشد اما آنجا که رئیس‌جمهور مملکت از نمایندگانش در استان‌ها درخواست می‌کند که "برای امیدآفرینی شبانه‌روز پای‌کار باشید"، غیبت نماینده دولت در اصفهان و سایر مدیران ذی‌ربط دولتی استان در مهم‌ترین اجلاس بین‌المللی بخش خصوصی را چگونه باید تعبیر کرد؟ هرچند لازمه اقتصاد مردمی، تقویت بخش خصوصی است اما دست‌اندازهای فعلی اقتصاد استان که سرعت‌گیر بخش خصوصی شده، به‌غیراز دولت توسط کدام نهاد و شخص قابل‌رفع و رجوع است؟ اگر از این اجلاس بوی جذب سرمایه به مشام می‌رسید، چه کسی به‌غیراز نماینده دولت در اصفهان می‌توانست فرش قرمزی را توصیف کند که قرار است برای سرمایه‌گذار خارجی پهن شود؟!
  • ابتکار عمل مدیریت شهری برای محیط زیست از مسیر پسماند

    شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه حل مسائل زیست‌محیطی در اولویت برنامه‌های شهرداری اصفهان قرار دارد، گفت: هفته گذشته سه پروژه زیست‌محیطی در اصفهان کلنگ زنی و افتتاح شد.
  • هوش مصنوعی، عبور از رودخانه یا تپه‌نوردی

    در سال جاری در سراسر جهان ازجمله ایران تب‌وتاب بهره‌گیری از مزایای فنّاوری هوش مصنوعی بسیار فراگیر شده است و اغلب تحلیل گران و مدیران، این فناوری جدید را از اصلی‌ترین مصادیق تحول دیجیتال در سازمان می‌دانند؛ اما آنچه در این میان مانع دست‌یابی شرکت‌ها به مزایای هوش مصنوعی است، نه سرمایه لازم برای تامین امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن و نه حتی دانش موردنیاز برای ایجاد آن است چراکه هر دو این‌ها در کشور ما وجود دارد و به نظر می‌رسد عامل اصلی بازدارنده، ناشناخته بودن رویکرد و شیوه بهره‌گیری از امکانات هوش مصنوعی در سازمان و استراتژی گام نهادن در مسیر آن است!
  • کودک، سرطان ، مسوولیت اجتماعی

    دنیای اقتصاد، سونیا موگویی: اتاق بازرگانی استان اصفهان در این هفته به همت کمیسیون مسوولیت‌های اجتماعی، همراهی خیریه مردم‌نهاد کسا و محمدرضا حاج رسولی‌ها میزبان قدوم پر مهر خیرین اصفهانی بود. اتاق بازرگانی استان اصفهان با برگزاری دوره‌های آموزشی و تخصیص عواید مالی و معنوی دوره به خیریه‌های مختلف سعی در اجرای صحیح«مسوولیت‌های اجتماعی» دارد .
  • هوش مصنوعی در آینه باورها

    مهدی محمدی: ما ازآنچه هوش مصنوعی چه می‌دانیم؟ پرسشی که مانند فیل مولانا بر ساحت زیست آدمیان فرود آمده و هرکسی از ظن خودپاسخی دارد، یکی پاسخ را در نوشتن رزومه برای کاریابی، دیگری ترجمه فلان متن، از میان هنرمندان هم کسی پیدا می‌شود که هوش مصنوعی را رقیبی پرتوان می‌بیند و در این میان یک وجه مشترک وجود دارد، در میان همه پاسخ از برابر پرسش هوش مصنوعی، می‌شود خطی رسم کرد که در منتهی‌الیه یک سمتش، هراس و دیگر سر آن امید است.
  • کاربرد هوش مصنوعی در نظام کنترل‌های داخلی سازمان

    در یک تعریف اجمالی، کنترل های داخلی عبارت از سازوکاری فرایندی برای حصول اطمینان از تحقق اهداف سازمان است (کمیته سازمان‌های حامی کمیسیون تردوی ، ۲۰۱۳). برای این منظور، کمیته مزبور، با معرفی چارچوبی تحت عنوان چارچوب کنترل داخلی یکپارچه، رهنمودی برای طراحی، پیاده سازی و ارزیابی سیستم های کنترل داخلی ارائه نمود که مورد پذیرش و کاربرد سازمانهای بسیاری در سراسر دنیا قرار گرفته است. یکی از اصول مهم این چارچوب، ارزیابی ریسک تقلب در سازمان است، مساله‌ای که به عنوان مهم ترین تهدید اقتصاد جهان از آن یاد می شود، تا آنجا که طبق نظرسنجی مؤسسه پرایس واترهاوس کوپرز (PwC ) در سال ۲۰۲۲، قریب به نیمی از سازمان‌ها قربانی تقلب یا سایر جرایم اقتصادی بوده‌اند. در این بین، تقلب در صورت‌های مالی طبق گزارش انجمن بازرسان رسمی تقلب (ACFE ) در سال ۲۰۲۲، بیشترین خسارت مالی را بالغ بر ۳.۶ میلیارد دلار به سازمان‌ها وارد نموده‌است.
  • کاربردهای هوش مصنوعی در حسابرسی

    تشخیص و پیشگیری از تقلب: الگوریتم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را می‌توان برای شناسایی و علامت‌گذاری تراکنش‌های غیرمعمول، الگوها یا اختلافات در داده‌های مالی آموزش داد و به حسابرسان کمک می‌کند تا تقلب یا خطاهای احتمالی را به طور مؤثرتر شناسایی کنند.
  • انسان و چشم انداز هوش مصنوعی در صنعت حسابداری

    علی رحمانی: هوش مصنوعی می‌تواند بسیار قدرتمند باشد و این توانایی را دارد، خروجی‌هایی ارائه دهد که بسیار دقیق‌تر از فعالیت‌های انسانی است فلذا می‌تواند جایگزین تلاش انسان شود با این تفاوت که خطاهای انسانی در این حالت به صفر خواهد رسید. هوش مصنوعی در کوتاه‌مدت سبب بهبود کارایی، ارائه بینش‌ها و ارزش‌های بیشتر به کسب‌وکارها می‌شود؛ اما در بلندمدت می‌تواند فرصت‌هایی را برای تغییرات اساسی ایجاد کند. سه سؤال اساسی اینجا مطرح می‌شود! اول اینکه چشم‌انداز بلندمدت برای هوش مصنوعی و حسابداری چیست؟ اما در مرحله دوم باید پرسید، هوش مصنوعی و انسانی چگونه با هم کار می‌کنند؟ برای پرسش سوم و مهمتر از همه می پرسیم، حسابداران چگونه از قابلیت‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کنند؟
  • ایجاد استراتژی هوش مصنوعی

    فرایند استقرار هوش مصنوعی شامل سه مرحله است: ۱) بیش از استقرار ۲) استقرار ۳) پس از استقرار
  • قابلیت‌های هوش مصنوعی چیست؟

    هوش مصنوعی (AI) به توسعه سیستم‌ها و الگوریتم‌های کامپیوتری اشاره دارد که می‌توانند وظایفی را که معمولاً به هوش انسانی نیاز دارند، مانند یادگیری، حل مساله، تصمیم‌گیری و درک زبان انجام دهند. به عبارت ساده‌تر‌‌، هوش مصنوعی به ماشین‌ها اجازه می‌دهد تا بر اساس داده‌ها و اطلاعاتی که با آن‌ها ارائه می‌شود، «فکر کنند» و تصمیم بگیرند، نه اینکه صرفاً دستورالعمل‌های از پیش برنامه‌ریزی‌شده را دنبال کنند.
  • اصطلاحات مرتبط با هوش مصنوعی در حسابرسی

    اولین اصطلاحی که در حوزه همپوشان هوش مصنوعی و حسابرسی به گوشتان می خورد «یادگیری ماشینی» است
  • داده پاک ، نیاز اصلی هوش مصنوعی

    اولین همایش "هوش مصنوعی و صنعت حسابداری: ویژگی‌ها، روندها و تحولات آتی" در حالی برگزار شد که فعالان حوزه حسابداری، حسابرسی، مدیریت مالی به همراه بازیگرانی از میان انجمن‌های صنفی و علمی مرتبط با فناوری‌های نوین نیز پای سخنان اساتید و متخصصان دعوت‌شده در این همایش نشستند که به ابتکار انجمن مدیران مالی اصفهان، انجمن علمی حسابرسی فناوری اطلاعات ایران و دانشگاه اصفهان برای اولین بار در کشور برگزار شد.
  • مروری بر نقاط قوت یادگیری ماشینی

    تکنیک‌های یادگیری ماشینی به‌جای تلاش برای تعریف قوانین پیچیده، از نقاط قوت شناختی - شناسایی الگو و یادگیری - بهره می‌برند. پیچیده‌ترین تکنیک‌ها در این زمینه - مبتنی بر شبکه‌های عصبی مصنوعی و یادگیری عمیق - باعث پیشرفت‌های بزرگ در زمینه‌هایی مانند پردازش زبان طبیعی، ترجمه و... می‌شوند.
  • یار اصلی یا دستیار کمکی؟

    گروه محتوا: اگرچه مبحث اصلی ویژه نامه پیش روی تان هوش مصنوعی و صنعت حسابداری است اما نگاهی به ارتباط این ابزار نوین با دیگر حوزه ها خالی از لطف نیست، برای روزنامه نگاری و هنر! تجربه روزنامه‌های مختلف در سال‌های اخیر نشان داده است که هوش مصنوعی خبرنگار را کنار نمی‌زند؛ این فناوری می‌تواند در کنار یک خبرنگار با کیفیت، به عنوان عاملی کمکی حضور داشته باشد؛ عاملی که قدرت جستجوی قابل قبولی دارد و می‌تواند در میان همه موتور‌های جستجو، مطالب، تصاویر و محتوا‌های صوتی و تصویری را به سرعت و دقت می‌یابد.
  • مزایای فناوری‌های نسل ۴

    در عصر انقلاب صنعتی نسل ۴ تغییر رویکرد کارخانه ها از تولید انبوه به سمت تولید انبوه سفارشی شده می باشد . اساس تحول در صنعت در این دوره بواسطه بکارگیری چهار تکنولوژی اطلاعات یعنی اینترنت اشیاء ، هوش مصنوعی ، داده های بزرگ و بلاک چین است.
  • یادگیری ماشینی و اتوماسیون تحلیل ها

    ندا عبدالوند: هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی چگونه می‌توانند به خودکارسازی و تسریع این تحلیل‌ها کمک کنند؟این از جمله سووالات پر تواتری است که این روزها بین اهالی حسابداری و حسابداری در مورد تحلیل داده ها مطرح می شود، به عبارت دیگر آنها می پرسند یادگیری ماشینی چگونه می تواند باعث تسریع فرآیند اتوماسیون تحلیل داده ها شود و این مهم شامل چه مراحلی است، در ادامه به اختصار بیان خواهد شد که از مرحله جمع آوری داده ها تا گزارش دهی خودکار چه خواهد شد!
  • هوش مصنوعی دستیاری توانمند برای مدیران مالی

    با ورود هوش مصنوعی به عرصه های مختلف علم و صنعت خصوصا حرفه حسابداری ، دل نگرانی هایی در سطوح مختلف فعالان حرفه به وجود آمده است و از گوشه و کنار میشنویم که هوش مصنوعی جای حسابداران را خواهد گرفت ، ما حسابدارانی هستیم که از تحریر دستی دفاتر کل و معین و تفضیل به دنیای برنامه های کامپیوتری تحت داس وارد شدیم و به ما گفتند که این برنامه ها جای حسابداران را خواهد گرفت ولی حسابداران با تجربه با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری خود را قوی تر کردند ، همین اتفاق در عبور از نرم افزارهای تحت داس به ویندوز و از ویندوز به نرم افزارهای تحت وب رخ داد و در این مسیر امکاناتی مانند نرم افزارهای اکسل و ... به کمک حسابداران آمد و در هرمرحله حسابداران با استفاده از امکاناتی که نرم افزارهای جدید در اختیارشان قرار میداد کارهای ساده و تکراری را به کامپیوتر سپرده و فعالیت خود را با استفاده از امکانات این نرم افزارها ، در کارهایی که خرد و هوش انسانی جهت انجام آن مورد نیاز بود گسترش دادند.
  • تهدیدات هوش مصنوعی برای مشاغل

    این روزها کم نیستند کسانی که هنوز هوش مصنوعی از راه نرسیده، نگران کسب و کار یا شغلی هستند که با ان خو گرفته اند، آنها شب‌ها خواب می بینند، یک ربات یا رایانه و حتی شمایلی فاقد صورت و اندام، دارد به جای او کار می کند و حالا دیگر نه پولی در بساط دارد و تن و جانی برای کارهای سختِ مثلا ساختمانی! این نگرانی ها البته پر بی راه هم نیست، در بسیاری نقاط جهان که فناوری های نوین در حال بهبود انواع فرآیندها هستند، چنین بحثی به طور جدی شکل گرفته و در بعضی موارد گویا تحقق هم یافته است، با این حال اگرچه ورود فناوری و ابزار نوین، بخشی از تغییر به مثابه تنها امر قطعی به شمار می رود اما برای شناخت مخاطره ها و چالش های واقعی هوش مصنوعی در برابر مشاغل و کسب و کارها می توان از اینجا شروع کرد. ندا عبدالوند در همایشی که با همکاری همکاران سیستم و انجمن مدیران مالی اصفهان برگزار شد در مورد تهدیدات هوش مصنوعی برای مشاغل به دنیای اقتصاد گفت:
  • هوش مصنوعی؛ ابزار یا سوژه تهدید و فرصت

    ابزار معمولا به خودی خود شر و خیری همراه ندارند، فرصت و تهدید وقتی همراه با ابزار در ساحت واقعیت شکل می گیرد که ابژه نسبت به سوژه چه نظری داشته باشد و کدام فرآیند را طی کند، هوش مصنوعی هم در مقام ابزاری نوین و فناورانه از این قاعده مستثنا نیست، حالا پس پرسش اینجاست اگر ابزار مذکور تهدیدی به همراه خود آورده باشد چگونه می شود آن را به فرصتی برای بهبود فرآیند تبدیل کرد ؟
  • فولاد مبارکه ؛ نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی بر مدار پیشرفت

    مدیرعامل و تعدادی از اعضای هیات‌مدیره فولاد مبارکه به همراه جمعی از معاونان و مدیران این شرکت در نشستی صمیمانه با مدیران شرکت صناپ، مجری طرح احداث نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه (آفتاب شرق) در شهرستان کوهپایه اصفهان از روند اجرای پروژه نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی شرکت فولاد مبارکه بازدید کردند و در جریان آخرین پیشرفت‌ها و دستاوردهای این پروژه نیروگاهی قرار گرفتند.
  • اولویت و ضرورت توسعه پایدار صنعتی؛ ورود به حوزه نوآوری و فناوری های نوین

    محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه به همراه معاون اقتصادی و مالی شرکت، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه و برخی از دیگر مدیران این صندوق از تعدادی شرکت‌های سرمایه‌پذیر فولاد مبارکه در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان بازدید کرد.
  • فولاد مبارکه: تولید ایمن در فروردین ماهِ بدون حادثه

    دومین نشست کمیته حفاظت فنی و بهداشت‌کار شرکت فولاد مبارکه روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت‌ماه با رویکرد ارتقای فرهنگ ایمنی، تقویت فرهنگ قدردانی و تلاش و جدیت جهت افزایش تولید در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» در محل برگزاری همایش‌های مرکز تحقیقات شرکت برگزار شد.
  • بومی‌سازی پمپ‌های اسکیل‌پیت ناحیه انرژی و سیالات

    پمپ‌های تحت تحریم و وارداتی اسکیل‌پیت ناحیه انرژی و سیالات فولاد مبارکه با همکاری کارشناسان فولاد مبارکه و با اتکا به دانش و تخصص شرکت‌های سازنده داخلی، بومی‌سازی شد و با موفقیت در تصفیه‌خانه نورد گرم فولاد مبارکه مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
  • تفاهم‌نامه همکاری صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه و صندوق توسعه فناوری‌های نوین

    سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری INOTEX به پایان رسید اما اخباری که آرام آرام روی خط خبرگزاری ها قرار می گیرد نشان می دهد، فولاد مبارکه با برداشت درست از زمان و مکان به همراه در پیش گرفتن ریسک پذیری عقلانی برای ساختن فردایی بهتر، وارد این نمایشگاه شده است.
  • اتفاقات مبارک در کشور با ورود فولاد مبارکه به حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر

    در همین زمینه محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در نمایشگاه اینوتکس گفت: از رویکردهای جدیدی که در زمینه توسعه فناوری در کشور دنبال می‌کنیم ورود شرکت‌های بزرگ برای سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان است. در این حوزه با ورود شرکت‌های بزرگی نظیر فولاد مبارکه شاهد اتفاقات بسیار مبارکی در کشور هستیم. سرمایه‌گذاری خطرپذیر هزار میلیاردی فولاد مبارکه جای تشکر ویژه دارد و با شناختی که از این شرکت داریم، طی دو سال آینده شاهد یک جهش در سرمایه‌گذاری خطرپذیر در کشور خواهیم بود.
  • بررسی طرح‌های سرمایه‌گذاری تا عقد قرارداد در بازه زمانی سه تا چهار ماه

    وحدت زاهدی، مدیر توسعه کسب‌وکار صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه نیز در حاشیه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ گفت: سه منظر در سرمایه‌گذاری برای ما اهمیت دارد. این سه منظر تیم‌ها، موضوع و مبلغ سرمایه‌گذاری است. پروپوزال‌ها در واحد توسعه کسب‌وکار از این سه منظر بررسی می‌شود و در صورت موفقیت در این مرحله، در ادامه، طرح از نظر اقتصادی و فنی بررسی می‌شود و در نهایت در کمیته سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. کل این بازه از روز ثبت‌نام تا عقد قرارداد سه تا چهار ماه طول می‌کشد.
  • پیشتازی فولاد مبارکه در حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی در کشور

    سید روح‌الله میرامینی، مدیرعامل صندوق توسعه فناوری‌های نوین در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ نیز گفت: نهادهای نوظهوری به نام CVC (صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی) به جریان تأمین مالی فناوری پیوستند. یکی از مجموعه‌های پیشتاز در حوزه CVC فولاد مبارکه است و ما به‌عنوان صندوق نوین در حوزه پژوهش و فناوری می‌توانیم خدمات مشترکی ارائه کنیم و به‌نوعی مکمل هم باشیم.
  • ذوب آهن اصفهان شرکت برتر صادراتی در ایران اکسپو ۲۰۲۴

    ذوب آهن اصفهان در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴؛ بزرگترین رویداد عرصه صادرات کشور لوح تقدیر و تندیس ویژه نمایشگاه ایران اکسپو را به عنوان شرکت برتر صادراتی دریافت نمود .
  • آماده توسعه همکاری با شرکت های دانش بنیان هستیم

    مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در نمایشگاه اینوتکس در نشست گره گشایی صنعت به دست دانش بنیان ها که امروز در پارک فناوری پردیس برگزار شد از عزم راسخ ذوب آهن اصفهان برای استفاده از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در به‌روز رسانی تجهیزات و روند تولید این مجتمع بزرگ صنعتی خبر داد.
  • تولید مکانیزه تیرآهن بال پهن در ذوب آهن اصفهان گامی مهم در جهت ایمن سازی ساختمان

    نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در سالن همایش های برج میلاد تهران برگزار شد.
  • جدال صنایع اصفهان با چالش‌ها

    عنوان صنعتی‌ترین استان کشور برای اصفهان که صنایع فراوانی را در خود جای‌داده بیراه نیست. صنایعی اغلب کوچک به‌طوری‌که بنا به گفته مسوولانش سهمی بالغ‌بر ۱۴ درصد از این مراکز را به خود اختصاص داده است.
بیشتر