نمایشگاه «توانمندی های صنعتی ساخت داخل» همزمان با «نمایشگاه صنعت، معدن و فلزات» در سایت بین المللی نمایشگاه مشهد مقدس آغاز به کار کرد. این نمایشگاه ها که از امروز، ١٤ آبان ماه افتتاح شده و تا ١٧ آبان ماه سال جاری از ساعت ١٦ الی ٢٢ در محل نمایشگاه بین المللی مشهد پذیرای صنعتگران و فعالان این حوزه است، جزو تخصصی ترین و بزرگترین نمایشگاه صنعتی است که سالانه در نمایشگاه بین الملی مشهد برگزار میشود. برای اولین بار، واحدهای صنعتی از ٢١ استان کشور در نمایشگاه مشهد مشارکت کرده اند که تا کنون حضور این تعداد استان در نمایشگاه بین المللی مشهد، سابقه نداشته است.
عضو مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی، نمایشگاه مشهد را یکی از بزرگترین ظرفیت های نمایشگاهی کشور برشمرد و گفت: این نمایشگاه قابلیت تبدیل شدن به قطب منطقه ای را دارد. نصرالله پژمانفر در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری نمایشگاه های ایران پیرامون برگزاری «نخستین نمایشگاه ملی ساخت داخل» در مشهد، اظهار کرد: نمایشگاه یک ظرفیت بزرگ به حساب می آید که می تواند توانمندیها و ظرفیت های موجود در یک مجموعه را به مخاطبان اطلاع رسانی کند. وی گفت: تا کنون نمایشگاه مشهد با توجه به سابقه فعالیتی خود، توانسته اطلاع رسانی خوبی را به مخاطبان خود داشته باشد، اما مشکلی در این بخش داریم و آن این است که هنوز ما به صنعت نمایشگاهی «نگاهی مصرفی» داریم و به این باور نرسیدهایم که نمایشگاه ها، «ابزار سرمایه گذاری برای رسیدن بازارهای جهانی» محسوب می شوند.
عباسعلی خاکسار* صنعت نمایشگاهی امروز به معیاری تبدیل شده است که کشورهای جهان برای استفاده از فرصتهای تجاری ملی و بین المللی و گاها تولید ناخالص داخلی از آن بهره میبرند. جمهوری اسلامی ایران نیز باقدمتی بیش از ۴۰ سال در این صنعت و با ریشهای کهن در جاده ابریشم، از این صنعت به صورت مقطعی و برخی اوقات در موضوعاتی خاص بهرهمند بوده، اما نگاه جهانی و رویکردی منطقهای به آن وجود نداشته است؛ چرا که قابلیت های این صنعت باتوجه به زیرساختهایی که می تواند برای توسعه و بهرهوری و اشتغالزایی به وجود آورد، بیش از پیش فرضهایی است که برای آن قابل تصور است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به برگزاری نمایشگاه «توانمندیهای ساخت داخل» اظهار کرد: طرح برگزاری نمایشگاه این نمایشگاه با اطمینان به توانمندی های موجود در صنایع کوچک و متوسط ایران در تامین نیازمندی های صنایع مادر و کلان کشور برای ساخت قطعات و تجهیزات مورد نیاز آنها، توسط صنعتگران داخلی و به منظور کاهش وابستگی های خارجی در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی انجام شده که شرکت شهرک های صنعتی استان خراسان رضوی به عنوان پیشنهاد دهنده و طراح این نمایشگاه، از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران مامور برگزاری آن در مشهد شد.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: هم اکنون «آسیای میانه» تحت تاثیر ظرفیت های عظیم نمایشگاه بین المللی مشهد است؛ پس باید از این موقعیت، استفاده و با حمایت همه جانبه، عملکرد این نمایشگاه را تقویت کرد. سیدهاشم بنی هاشمی در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری نمایشگاههای ایران در آستانه بازگشایی «نخستین نمایشگاه ملی ساخت داخل» که باحضور ۲۱ استان کشور در مشهد مقدس برگزار می شود، اظهار کرد: نمایشگاه بین المللی و سایت مشهد در چند سال گذشته توانسته نمایشگاه های موفقی را در حوزه های مختلف برگزار کند و توانسته به عنوان یک قطب بین المللی در این بخش از کشور، به ایفای نقش بپردازد.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت های اقتصادی بالقوه و بالفعل این استان، از هدفگذاری صادراتی خراسان رضوی برای کسب بازارهای همسایه به ویژه بازارهای کل منطقه آسیای میانه خبر داد. علی رسولیان در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری نمایشگاه های ایران پیرامون برگزاری «نخستین نمایشگاه ملی ساخت داخل» در مشهد، با بیان اینکه استان خراسان رضوی جزو استان های صنعتی کشور است که ظرفیت های زیادی برای تامین نیازهای بازار کشورهای همسایه دارد، افزود: هم اکنون حدود ۶ هزار واحد صنعتی در سطح استان خراسان رضوی فعال هستند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی تاکید کرد: ی کی از اهداف برگزاری نمایشگاه توانمندی های ساخت داخل در مشهد مقدس این است که به توان داخلی تولیدکنندگان کشور اتکا کنیم تا از شرایط تحریم که قیمت تمام شده تولید را افزایش داده، آسانتر عبور کنیم. علی سلیمانی در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری نمایشگاه های ایران پیرامون برگزاری «نخستین نمایشگاه ملی ساخت داخل» در مشهد، با اشاره به فعالیت گسترده شهرک های صنعتی در استان خراسان رضوی و ظرفیت های گسترده ای که این شهرک ها دارند، تصریح کرد: شرکت شهرک های صنعتی دو ماموریت سخت افزاری و نرم افزاری دارد.
سید محمد سیدی* ایرانیان از گذشته های دور، در کنار بنادر یا شهرهای بزرگ که بر سر راه کاروان های تجاری قرار داشته، اقدام به برگزاری نمایشگاه می کردند و این علاقه از دیرباز در بین ایشان وجود داشته است، اما صنعت نمایشگاهی به شیوه کنونی، در ایران قدمتی کمتر از ۵۰ سال دارد. با وجود این مدت کوتاه، خوشبختانه صنعت نمایشگاهی در ایران از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است. این رشد نه تنها در تهران که در سایر شهرها نیز صورت گرفته و نظر کارشناسان بین المللی صنعت نمایشگاهی را نیز جلب کرده است. خوشبختانه نیروهای توانمند و کارشناس این صنعت نیز در این سال ها پرورش یافته و حتی برخی به عضویت کمیته های تخصصی اتحادیه جهانی نمایشگاه ها (UFI) نیز درآمده اند.