نمایشگاه عرصه ای برای شناساندن ظرفیتها
سید محمد سیدی* ایرانیان از گذشته های دور، در کنار بنادر یا شهرهای بزرگ که بر سر راه کاروان های تجاری قرار داشته، اقدام به برگزاری نمایشگاه می کردند و این علاقه از دیرباز در بین ایشان وجود داشته است، اما صنعت نمایشگاهی به شیوه کنونی، در ایران قدمتی کمتر از ۵۰ سال دارد. با وجود این مدت کوتاه، خوشبختانه صنعت نمایشگاهی در ایران از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است. این رشد نه تنها در تهران که در سایر شهرها نیز صورت گرفته و نظر کارشناسان بین المللی صنعت نمایشگاهی را نیز جلب کرده است. خوشبختانه نیروهای توانمند و کارشناس این صنعت نیز در این سال ها پرورش یافته و حتی برخی به عضویت کمیته های تخصصی اتحادیه جهانی نمایشگاه ها (UFI) نیز درآمده اند.
سید محمد سیدی* ایرانیان از گذشته های دور، در کنار بنادر یا شهرهای بزرگ که بر سر راه کاروان های تجاری قرار داشته، اقدام به برگزاری نمایشگاه می کردند و این علاقه از دیرباز در بین ایشان وجود داشته است، اما صنعت نمایشگاهی به شیوه کنونی، در ایران قدمتی کمتر از 50 سال دارد.
با وجود این مدت کوتاه، خوشبختانه صنعت نمایشگاهی در ایران از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است. این رشد نه تنها در تهران که در سایر شهرها نیز صورت گرفته و نظر کارشناسان بین المللی صنعت نمایشگاهی را نیز جلب کرده است. خوشبختانه نیروهای توانمند و کارشناس این صنعت نیز در این سال ها پرورش یافته و حتی برخی به عضویت کمیته های تخصصی اتحادیه جهانی نمایشگاه ها (UFI) نیز درآمده اند. مسلما با وجود تعداد قابل توجه کشورهای اسلامی و همچنین کشورهای عضو جنبش عدم تعهد که در حال حاضر «ایران» ریاست آن را برعهده دارد، می توان به آینده این صنعت امیدوار بود و باعث خرسندی است که در استان های مختلف کشورمان، مراکز نمایشگاهی به عنوان یار و مددکار تولیدکنندگان مورد توجه قرار گرفته اند. مفتخریم که پس از تهران، نمایشگاه بین المللی مشهد به عنوان مرکز نمایشگاهی دومین کلانشهر ایران، از سالن ها و امکانات مناسبی جهت برگزاری نمایشگاه های بین المللی برخوردار است. این نمایشگاه در فضایی قریب به 60 هکتار، زمینه را برای برگزاری نمایشگاه های متنوع فراهم آورده است. مدیران این مجموعه از ابتدای فعالیت، حمایت از صنایع مختلف را در دستور کار قرار
دادند و زمینه مساعدی برای ارائه دستاوردها و تولیدات تلاشگران عرصه صنعت، معدن و فلزات را فراهم آوردند. خوشبختانه فعالان عرصه صنعت نیز میدان نمایشگاه را، عرصه رقابت بسیار خوبی می دانند که می توانند از آن در جهت شناساندن پتانسیل های خود به بازارهای داخلی و خارجی استفاده کنند. رشد، توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر صنعت، معدن و فلزات، نتایج بسیار مفیدی را همچون تامین نیاز مواد اولیه کشور، محرومیت زدایی در نقاط محروم، اشتغال زایی مستقیم و غیر مستقیم و ... به دنبال دارد. اینک که از 14 الی 17 آبان ماه، دوره ای دیگر از نمایشگاه های بین المللی «صنعت، معدن و فلزات» برگزار می شود، مقدم یکایک فعالان این عرصه را به نمایشگاه بین المللی مشهد گرامی داشته و امید آن دارم این نمایشگاه ها بتوانند موجبات رشد و توسعه بخش صنعت، معدن و فلزات کشور را بیش از پیش فراهم آورند.
* مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین المللی مشهد
ارسال نظر