روایت دولتمردان از ناترازی‌ها

رئیس قوه‌قضائیه نیز روز گذشته با اشاره به تعطیلی‌هایی که طی روزهای اخیر به واسطه آلودگی هوا و ناترازی‌ها ایجاد شد، خواستار تدبیر دولت با همراهی و همکاری سایر قوا برای تقلیل مشکلات ایجادشده برای مردم شد. در کنار مقامات سیاسی کشور، روز گذشته سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه طی سخنانی با تاکید بر اینکه باید مشکل اقتصاد کشور را حل کنیم در واکنش به ادعای کمبود سوخت نیروگاه‌ها گفت: ما بالاترین کشور دنیا در موضوع انرژی هستیم. اگر نفت و گازمان را روی هم بگذاریم، اول دنیا می‌شویم از این رو باید این موضوعات را حل کنیم.

ضربه بزرگ ناترازی به صنعت کشور

در همین ارتباط یکشنبه شب، محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه «گزارش عملکرد و برنامه‌های راهبردی توسعه صنعت پالایش و پخش کشور» با اشاره به ناترازی انرژی در کشور، گفت: ناترازی، ضربه‌ای سنگین به صنعت زده است و این در حالی است که صنعت و سایر حوزه‌ها مثل یک زنجیره به هم متصل هستند و ضربه به یک حلقه به سایر حلقه‌ها نیز منتقل خواهد شد. معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید اصلاحات ساختاری در حوزه پالایش نفت صورت گیرد، گفت: در آن صورت نه تنها از واردات رها می‌شویم، بلکه امکان صادرات هم برایمان پدید می‌آید.

انتقاد از حکمرانی اقتصادی

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیروز در سی و یکمین مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری دانشگاه جامع امام‌حسین(ع) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به بیان معضلات و مشکلات پیش روی کشور پرداخت. وی با بیان اینکه امروز ما با بحران آب مواجهیم، گفت: حکمرانی ما در حوزه‌های اقتصاد، اجتماعی و فرهنگی غیر‌قابل‌قبول است. همین الان ما با موضوع کمبود سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها مواجهیم در حالی که در این فصل کمترین مصرف برق را داریم و در زمستان‌ها معمولا ما نیروگاه‌ها را جهت بازآماد (اورهال) تعطیل می‌کردیم، اما امروز شاهدیم بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر گازوئیل و بنزین در کشور قاچاق می‌شود؛ آیا دلیل این وضعیت جز آن است که حکمرانی ما در حوزه مدیریت این کار دچار مشکل است.

به گزارش «ایسنا»، وی افزود: امروز پلتفرمی وجود دارد که با استفاده از آن قطعا در کمتر از یک‌سال می‌شود مانع حداقل ۹۰ درصد قاچاق شد؛ اینها گلایه‌های مردم از ما است و حتما دل‌سوختگان نظام و دانشگاه امام حسین‌(ع) باید به این بخش‌ها ورود و مشکلات را برطرف کنند.

قالیباف همچنین با اشاره به استقبال مردم از کمپین کاهش دو درجه هوای محیط منازل با تاکید بر اینکه باید با مردم درباره مشکلات صریح صحبت کنیم، افزود: مشاهده‌ کردیم که وقتی گفتیم که مردم دو درجه دمای محیط منازل را کاهش دهند، همه همراهی کردند و روزانه در مصرف ۴۰ میلیون متر مکعب گاز صرفه‌جویی شد.

وی تصریح کرد: بپذیریم که با تبدیل انرژی‌های فسیلی به نفت، در مجموع روزانه در حال هدر دادن ۲.۷تا ۳ میلیون بشکه نفت هستیم که قابل قبول نیست.

قالیباف تاکید کرد: به سهم خودم در مجلس شورای اسلامی این را می‌گویم که از جهت قوانین و مقررات به ویژه در عرصه اقتصادی قول من در طول دوره یازدهم به مردم این بود که برای یک خیزش اقتصادی قوانین مورد نیاز را به تصویب می‌رسانیم؛ در این زمینه ۲۱ قانون لازم بود که در پایان این دوره به مردم گزارش دادم که این کار انجام شده است و قوانین به تصویب رسیده‌اند.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه «باید دست به دست هم بدهیم و برای مردم خدمت صادقانه انجام دهیم»، اظهار کرد: می‌توانیم به گونه‌ای عمل کنیم که مردم ما هر ۶ ماه یک بار و حداکثر هر یک‌ سال یک بار احساس کنند که بخش‌هایی از مشکلاتشان به صورت ملموس در حال حل شدن هستند.

رئیس مجلس همچنین پس از بازدید از دانشگاه امام حسین‌(ع) تاکید کرد: مهم‌ترین اشکال ما در کشور این است که نحوه حکمرانی‌مان در بخش‌های مختلف دارای اشکال است. به عنوان مثال در سال ۱۴۰۰ بحثی در حوزه آب روستایی داشتیم که با همین افراد موضوع را دنبال کردیم و نهایتا رفع و عملیاتی شده است.

قالیباف همچنین با اشاره به وضعیت جاری کشور گفت: چرخ‌ها راه افتاده‌اند، اما گاهی می‌بینیم که هرز می‌چرخند و این نشان می‌دهد که ما در حکمرانی اقتصاد، آب، محیط‌زیست و مسائل فرهنگی و اجتماعی دچار اشکال هستیم. اگر به آن توجه کنیم و بتوانیم مدیریت و کارآمدی را مورد توجه قرار دهیم، بدون شک همه آنها به گونه‌ای حل می‌شوند که مردم نتیجه این تحقیقات را در زندگی، سفره، مزارع، کارخانه‌ها، صنایع و لوازم مصرفی خود مشاهده کرده و از آن لذت می‌برند. این در یک قدمی ما است، اما مدیریت غلط باعث شده از آن بهره نبریم.

دولت تدبیرکند

همزمان رئیس قوه‌قضائیه نیز روز گذشته در نشست شورای عالی قوه‌قضائیه، با اشاره به تعطیلی‌هایی که طی روزهای اخیر به واسطه آلودگی هوا و ناترازی‌ها ایجاد شد، گفت: در روزهای اخیر به‌واسطه مشکلات و مسائل مربوط به برق، گاز و آلودگی هوا، تعطیلی‌هایی از روی اضطرار و اجبار ایجاد شد؛ دولت با همراهی و همکاری سایر قوا و بخش‌های دیگر، باید به‌گونه‌ای تدبیر کند که در مقاطع بعدی، این مشکلات حادث‌شده، تقلیل یابند.

محسنی‌اژه‌ای‌ افزود: باید به گونه‌ای از ناحیه دولت تدبیر و تمهید شود که به‌واسطه این تعطیلی‌ها یا قطع برق‌ها، آسیب کمتری به عموم مردم و به ویژه تولیدکنندگان وارد آید؛ وقتی برق یک کارگاه تولیدی قطع می‌شود، سلسله مسائلی برای گرداننده و مالک آن کارگاه ایجاد می‌شود؛ از کاهش تولید تا عدم رفع تعهدات و پرداخت بدهی‌ها و مشکلات مربوط به حقوق کارکنان و پرداخت مالیات.

 به گزارش «ایسنا»، وی افزود: نکته بسیار مهم آن است که به گونه‌ای تدبیر و تمهید شود که کار و امورات مردم به‌وسطه این تعطیلی‌ها و تغییرات ساعات کار اداری، روی زمین نماند. محسنی‌اژه‌ای از مقامات ذی‌ربط قضایی با توجه به تعطیلی‌های اخیر ادارات، خواست تا اولا به گونه‌ای اتخاذ تدبیر کنند که اوقات تعیین‌شده دادرسی، تجدید نشود؛ در ثانی، ترتیبی اتخاذ کنند تا نسبت به تجدید وقت دادرسی، به ویژه در پرونده‌های زندانی‌دار، در نخستین فرصت اقدام شود؛ به‌نحوی که موجب اطاله دادرسی و تضییع حقوق اصحاب دعوی فراهم نشود.

 به گزارش «ایرنا»، محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: در قوه‌قضائیه و به عنوان رئیس قوه‌قضائیه در شوراها، جلسات، بخش‌ها و موضوعات مختلف، نهایت همکاری را با دولت خواهیم داشت تا بر مسائل و مشکلاتی که در مقطع فعلی ایجاد شده، فائق آید؛ مدیران و همکاران در بخش‌های مختلف قوه‌قضائیه نیز همت خود را به‌کار گیرند تا هرچه بیشتر کمک‌کار دولت باشیم و هرچه بیشتر صرفه‌جویی کنیم همچنین معاونت مالی و عمرانی قوه‌قضائیه توجه داشته باشد که در ساختمان‌های در حال ساخت مربوط به قوه‌قضائیه، تجهیزاتی به کار رود که صرفه‌جویی انرژی را میسر کند.

انتقاد از نداشتن سوخت برای نیروگاه‌ها

در اظهارنظری دیگر در همین راستا، سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش در دانشگاه جامع امام‌حسین‌(ع) طی سخنانی اظهار کرد: اگر هنوز در حوزه‌ای مشکل داریم به دلیل آن است که پای کار نرفته‌ایم.

ما باید مشکل اقتصاد را حل کنیم و اگر پای کار آن برویم حتما مشکل اقتصاد حل می‌شود. به گزارش تسنیم، جانشین فرمانده سپاه گفت: اگر ذخایر نفت و گازمان را محاسبه کنیم رتبه اول دنیا در حوزه ذخایر انرژی را داریم، اما خیلی ضایع است که می‌گویند برای نیروگاه‌ها سوخت نداریم. به حول و قوه الهی باید این مشکلات را حل کنیم.