کوبا به نقطه بیبازگشت اقتصادی رسیده؟
دنیای اقتصاد؛ اقتصاد کوبا فقط کوچک نشده؛ بخشی از ظرفیت بازسازی خود را هم از دست داده است.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ اقتصاد کوبا فقط کوچک نشده؛ بخشی از ظرفیت بازسازی خود را هم از دست داده است.
بر اساس مقالهای در «فارنافرز»، اقتصاد کوبا از سال ۲۰۲۰ دستکم ۱۵ درصد کوچکتر شده و همزمان، فرسودگی زیرساختها، کاهش سرمایهگذاری و مهاجرت نیروی انسانی، توان تولیدی کشور را تضعیف کرده است.
در همین شرایط، بخش خصوصی رشد کرده و تعداد کسبوکارهای خرد، کوچک و متوسط به بیش از ۱۰ هزار مورد رسیده است؛ اما رشد این بخش هنوز به معنای شکلگیری یک اقتصاد فراگیر نیست و بخش بزرگی از جامعه توان ورود به آن را ندارد.
از سوی دیگر، فقط بازسازی شبکه برق کوبا حدود ۸ میلیارد دلار هزینه دارد. بنابراین مساله کوبا فقط کمبود منابع نیست؛ بخشی از هزینه آینده، صرف بازسازی ظرفیتی خواهد شد که سالها فرسوده شده است./