درحال‌حاضر حوزه آژانس‌های مسافرتی در مواجهه با این «گره کور» در آستانه ورشکستگی قرار گرفته‌اند، به این شکل که بعد از مشکلاتی که از نیمه اول سال ۹۸ با آن مواجه بوده‌اند به سفرهای عید نوروز ۹۹ خوشبین بوده‌اند اما شیوع ویروس کرونا موجب زمین گیر شدن سفرهای داخلی و خارجی شد. در همین راستا نیز صاحبان دفاتر مسافرتی از مسوولان مرتبط توقع چاره‌جویی دارند. در ایران تنها چند آژانس مادر وجود دارد و سایر آژانس‌ها شناور بوده و محصولات آژانس‌های مادر را عرضه می‌کنند بنابراین اگر این روند تا آخر فروردین ماه ادامه پیدا کند احتمالا در دومین ماه سال جدید شاهد تعطیلی حداقل نیمی از دفاتر خدمات مسافرتی و سایر فعالان بازار گردشگری خواهیم بود. زیرا اغلب این دفاتر پشتوانه مالی قابل توجهی ندارند، بنابراین دفاتر خرد توسط دفاتر بزرگ‌تر حذف خواهند شد.

برخی از فعالان این صنف به «دنیای اقتصاد» عنوان کرده‌اند: درخصوص بازگرداندن پول مسافر آژانس‌ها اختیار بازگشت کامل وجه را ندارند؛ زیرا پس از صدور ویزا پول ویزا به آژانس بازگردانده نمی‌شود که ما آن را برای مسافر واریز کنیم. همچنین برخی موارد همچون هزینه بلیت پروازهای بین شهری خارجی، هتل‌هایی که به‌صورت آنلاین رزرو می‌شوند، هزینه بلیت قطار و اتوبوس خارجی نیز کاملا سوخت شده و بازگردانده نمی‌شود و آن هتل‌هایی که توسط دفاتر کارگزاری رزرو می‌شوند هزینه را معمولا با کسر دو یا چند شب به دفاتر مسافرتی باز‌می‌گردانند که این بازگرداندن بیش از یک‌ماه زمان می‌برد و به محض واریز به دفاتر به مسافران پرداخت خواهد شد.

یکی دیگر از مشکلات فعالان این صنف مشتریانی هستند که پول خود را از آژانس‌های مسافرتی دریافت کرده اما برای امضای رضایت‌نامه و رسید دریافت پول خود از مراجعه به دفاتر مسافرتی خودداری می‌کنند. همچنین با توجه به اینکه عمده ایرانیان، ترکیه را به‌عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند برای تعطیلات عید نوروز سال ۹۹ نیز همانند سال‌های گذشته بیشترین ثبت‌نام برای سفر به ترکیه را داشته‌ایم که با توجه به شیوع کرونا در حال حاضر مرزها برای رفتن و دریافت پول از ترکیه بسته است. همچنین به علت تحریم و مشکلاتی که ایجاد شده شرایط برای بازگشت وجه به‌صورت الکترونیکی نیز مهیا نیست، بنابراین درحال‌حاضر پول‌های پرداختی مسافران داخلی در ترکیه باقی مانده است.