ایران میزبان کنفرانس جهانی UNWTO در سال ۲۰۲۰ میشود
مهمانی اقوام ایرانی در «گلستان»
ولی تیموری با اعلام این خبر توضیح داد: «در حال حاضر با توجه به رایزنیهایی که با دبیر کل سازمان جهانی گردشگری صورت گرفته قرار است سال ۲۰۲۰ کنفرانسی به میزبانی ایران در زمینه اکوتوریسم و توسعه پایدار گردشگری روستایی صورت گیرد.» او همچنین از قول مساعد سازمان جهانی گردشگری نسبت به تصویرسازی مناسب ایران به جهانیان اشاره کرد و ادامه داد: «از جمله چالشهای اصلی بینالمللی صنعت گردشگری ایران، تصویر نامناسبی است که جهانیان نسبت به ایران دارند. سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تیمی را برای برندسازی ایران در جهان با کمک سازمان جهانی گردشگری شکل داده است تا ایران بهعنوان یک مقصد گردشگری شناخته شود؛ در حالی که تا به امروز همچنان ایران یک مقصد ناشناخته است.»
راهی برای توزیع سفر
سیاست توزیع سفر و برنامهریزی صحیح برای هدایت گردشگران به سمت مقاصد جدید و جذاب مغفول مانده از یکسو و از سوی دیگر سیاست کمرنگ کردن اثرات فصلی بودن صنعت گردشگری از جمله اهدافی است که سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در تلاش است تا با برگزاری جشنوارهها و رویدادهای مختلف مرتفع کند. اتفاقی که به گفته ولی تیموری تاکنون مثمر ثمر بوده؛ چون برگزاری رویدادها میتواند ابزاری باشد برای معرفی ظرفیتها و جاذبههای یک منطقه. تیموری که در نشست خبری دوازدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگ اقوام سخن میگفت، خاطرنشان کرد: «یکی از ابزارهایی که میتواند در فصل کم رونق گردشگری، ضررها و آسیبها را به حداقل برساند، رویدادها و جشنوارهها هستند.»
جشنوارههایی برای تصویرسازی مثبت از ایران
به عقیده معاون گردشگری باتوجه به تنوع فرهنگی و قومی که در کشور وجود دارد و در استان گلستان نیز اقوام گوناگونی در کنار یکدیگر زندگی میکنند، ضریب جذابیت مقصد چندبرابر شده و درنتیجه برگزاری چنین رویدادها و جشنوارههایی میتواند تصویرسازی واقعی از کشور ما را در کشورهای دیگر به نمایش بگذارد. تیموری در این زمینه افزود: «ما میتوانیم با استفاده از این جشنوارهها و رویدادها زمینه معرفی درست جامعه ایرانی را فراهم آوریم.» در ادامه این نشست مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان نیز با اعلام این خبر که امسال برای اولین بار معرفی بومگردیها و همچنین برگزاری نمایشگاه سوغات استانها در جشنواره اقوام برنامهریزی شده، گفت: «دو تاریخ ۲۹ آبان تا ۳ آذر در گرگان و از ۵ تا ۷ آذر در گنبد کاووس بهعنوان روزهای برگزاری دوازدهمین جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین تعیین شده است.» ابراهیم کریمی ادامه داد: «بخش عمده این جشنواره، نمایشگاه صنایعدستی است که از ۳۱ استان هنرمندانی در این نمایشگاه حضور دارند.
همچنین برای حضور در جشنواره موسیقی اقوام ایران زمین نیز ۱۷ استان تا کنون اعلام آمادگی کردهاند.» به گفته این مقام مسوول در استان گلستان ۲۰ سفیر و کاردار از ۵ قاره جهان و ۴۰ خبرنگار از شبکههای داخلی و خارجی در جشنواره نیز حضور خواهند داشت. معرفی گردشگری روستایی از جمله مهمترین اهداف برگزاری جشنواره اقوام در استان گلستان است و کریمی در این زمینه افزود: «این جشنواره فرصتی برای معرفی قابلیتهای گردشگری روستایی و معرفی ظرفیتهای بومگردی کشور است.» با وجود آنکه مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان در این نشست گفت از سال ۹۵ در تلاش هستند تا این جشنواره با محوریت بینالمللی برگزار شود؛ اما محدودیتهای مالی و روند زمانگیر دعوت، باعث کندی این روند شده است بهطوری که هنوز هم مشخص نیست کشورهای قزاقستان و ترکمنستان که برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردهاند در نهایت میآیند یا خیر.
علت کمرنگ ماندن بخش بینالمللی جشنواره
کریمی در پاسخ به سوالی درباره علت مغفول ماندن بخش بینالملل در جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین، گفت: «ما اراده برای دعوت از مهمانان خارجی داریم. هیچ محدودیتی نداریم اما دعوتهای بینالمللی از کانالهایی چون وزارت خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات و سفارتخانهها صورت میگیرد که هماهنگی آن واقعا طاقتفرسا است. علاوه بر این، بحثهای ویزایی و حساسیتهایی برای حضور هنرمندان خارجی وجود دارد. نگرانیهای آنها و محدودیتهای ما برای در اختیار قرار دادن فضای موسیقی و چیزهای دیگر باعث میشود در این بخش به نتیجه نرسیم.» معاون گردشگری درباره کمکاری این جشنواره در بخش بینالمللی نیز توضیح داد: «آنچه در عنوان این جشنواره دیده میشود مربوط به اقوام ایران زمین است. ضمن آنکه ما هم دنبال بینالمللی بودن آن نبودهایم؛ مگر اینکه مقام یا شخصیتی را بخواهیم از کشوری دعوت کنیم. بیشتر دنبال این بودیم که ظرفیتهای موجود را برای جذب گردشگران بیشتر، معرفی کنیم و این رویداد به بسته سفر تبدیل شود.»
۳۰ تا ۵۰ درصد تخفیف مراکز اقامتی از جمله هتلها از جمله خدماتی است که استان گلستان در اختیار مهمانان قرار میدهد. به گفته ابراهیم کریمی، استقبال از این جشنواره آنقدر خوب بوده که بیشتر هتلها در مدت زمان برگزاری جشنواره تکمیل هستند و به همین دلیل استفاده از بومگردیها در دستور کار قرار گرفته و حتی از مهمانسراهای دولتی، دانشگاهها و مدارس شبانهروزی نیز درخواست همکاری شده تا در صورت نیاز از ظرفیتهای آنها نیز بهره گرفته شود. از جمله نتایج مثبتی که برگزاری جشنواره اقوام طی ۱۱ دوره گذشته به ارمغان آورده بهبود صنعت گردشگری این استان است. بهطوری که مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان در این باره تصریح کرد: «در سال ۹۴ اقامت در استان ۳۰۴ هزار نفرشب بوده است، سال ۹۵، ۵۲۴هزار نفرشب، سال ۹۶ یکمیلیون و ۶۷هزار نفرشب و در سال ۹۷ یکمیلیون و ۷۰۰هزار نفرشب گردشگر داخلی وارد استان گلستان شدهاند.»
ارسال نظر