شش تکنولوژی برتر برای مراقبت در صنعت گردشگری
واقعیت افزوده و واقعیت مجازی (AR & VR): محبوبیت AR و VR در چند سال گذشته میان شرکتهای گردشگری بهصورت تصاعدی در حال افزایش بوده و همچنان رو به رشد است. از این فناوریها برای بازاریابی محتوا یا افزایش تجربه مشتریان استفاده میشود. بهعنوان مثال در هواپیماها از فناوری VR برای نشان دادن کابین هواپیما به مسافران به منظور افزایش فروش بلیت یا فروش خدمات جانبی استفاده میشود.
هوش مصنوعی(AI): هوش مصنوعی در بسیاری از فناوریهای نوظهور مورد استفاده قرار میگیرد. مواردی که از هوش مصنوعی استفاده میشود را به سه دسته زیر تقسیم میکنند؛ یادگیری ماشینی، ChatBots یا TravelBots و روباتها. عملیاتهایی که بهطور مداوم نیاز به مداخله انسانی دارد و در نتیجه زمان زیادی صرف یادگیری مهارت آنها میشد، امروزه هوش مصنوعی آنها را بهصورت اتوماتیک انجام میدهد؛ امری که منجر به سرعت بخشیدن و بهبود کیفیت و عملکرد کارها میشود و نهایتا کاهش هزینهها را درپی دارد.
اینترنت اشیا (IOT): اینترنت اشیا توانایی و قابلیت بالایی در جهت شکل دادن به آینده گردشگری دارد که این مساله را شرکتهای گردشگری درک کردهاند. مثال مرتبط با این موضوع مربوط به گم شدن چمدانها در فرودگاهها است. برای مثال، شرکت لوفتهانزا با استفاده از اینترنت اشیا باعث کاهش استرس و اضطراب مسافران خود شده است. این شرکت از طریق اپلیکیشن لوفتانزا در بخش کارت پرواز مسافران لینکهایی قرار داده که مسافران قادر به ردیابی چمدانهای خود هستند.
تکنولوژی صدا: یکی دیگر از ابزارهای دیجیتال که منجر به پیشرفت بخش گردشگری میشود، استفاده از دستورات صوتی برای جستوجو به جای تایپ کردن است. هتلهای زیادی در حال شروع به کار آزمایشی با این گونه دستگاهها هستند. از جمله این هتلها میتوان از هتلهای کیمپتون الکسیس، وستین بوفالو، دابلیو آستین ماریوت و.... نام برد.
اتصال Wi-Fi: در طول سفر، مردم تمایل دارند که با دوستان خود در ارتباط باشند یا برای دریافت ایدههای جدید، پیدا کردن مقاصد گردشگری خاص، یافتن رستورانهای محلی یا اشتراکگذاری تجربیات خود با دیگران در رسانههای اجتماعی به اینترنت متصل شوند. در نتیجه سرمایهگذاری در بخش خدمات شبکه به شرکتهای گردشگری کمک میکند تا تجربیات بیشتر، متمرکزتر و شخصیتری را برای مشتریان خود به وجود آورند. در نتیجه بهرهوری عملیاتی، تصمیمگیریهای واقعی، محافظت فیزیکی (از طریق دوربین مدار بسته) و امنیت سایبری همراه با حفظ حریم خصوصی را به همراه خواهد داشت.
ابزارهای پوشیدنی: به رغم شروعی سخت، شرکتهای گردشگری به تدریج از این نوع تجهیزات برای تجربه شخصی و یکپارچه مشتریان خود استفاده کردهاند. بهعنوان مثال شرکت والت دیزنی از یک ابزار قابل حمل، قابل تنظیم که مجهز به RFID است در پارکهای خود برای کاهش زمان انتظار مشتریان استفاده کرده است. این تجهیزات مکان و محل فعالیت مشتریان را پیگیری و رصد میکنند.
در همین حال، باوجود آنکه شعار امسال سازمان جهانی گردشگری «گردشگری و تحول دیجیتالی» است اما در ایران هنوز چالشهایی در این زمینه وجود دارد. همچنان کسب و کارهای سنتی روند فعالیتشان را بدون تغییر به سمت دیجیتالیزه شدن پیش میبرند و اغلب به توسعه استارتآپهای گردشگری نیز روی خوش نشان نمیدهند. جدا از این موضوع زیرساختهای اینترنتی و دیجیتالی نیز در زمینه گردشگری دیجیتالی قوی نیست تا بتوان براساس امکانات موجود برای توسعه این حوزه برنامهریزی کرد. کارشناسان و فعالان گردشگری معتقدند برای آنکه بتوان این بخش را توسعه داد، به الزاماتی نیاز است؛ ایجاد قوانین مناسب، فرهنگسازی در زمینه استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در بخش گردشگری، ایجاد زیرساختهای مناسب و همچنین تربیت نیروی انسانی که بتواند در بخش گردشگری دیجیتالی فعالیت کند از جمله این الزامات هستند.
ارسال نظر