۴ دلیل برای پیگیری از مشتریان سفر
تفکرات خطرناک!
بیشتر آژانسهای گردشگری با خودشان میگویند: «اگر بخواهد خودش دوباره تماس میگیرد» یا «حتما خریدار نبوده». بعضیها هم فکر میکنند چون نام تجاریشان برند شده، دیگر لازم نیست وقتشان را صرف کسانی کنند که معلوم نیست نتیجهبخش هستند یا خیر. اینها همه تفکرات خطرناکی است که میتواند به آرامی مجموعهها را به سمت دره بحرانهای ناخواسته بکشاند. شاید لازم باشد به گزارشی اشاره کرد که در سال ۱۹۹۵ از سوی گروه واکر منتشر شد. این گروه طی یک نظرسنجی دریافت، اغلب مشتریان در شرایط یکسان قیمت و خدمات، به سمت آن شرکتی کشش پیدا میکنند که مسوولیتپذیرتر است. مسوولیتپذیری جواهری است که با پیگیری کردن خودش را نشان میدهد.
چرا باید پیگیری کنیم؟
اما پیگیری امور، چه سودهایی برای سازمانتان دارد؟ ۴ موردی که در ادامه به آنها پرداختهایم از مزیتهای رها نکردن امور مشتریان میگوید.
۱. فروشتان افزایش مییابد. وقتی مشتری را رها نکنید، احتمال بالا رفتن آمار فروش، بازگشت به خرید و پیدا کردن مشتریان وفادار چند برابر میشود.
۲. فرصتها، تهدیدها و موانع کاریتان کشف میشود. مشتری از شما خرید نکرده و وقتی با او تماس میگیرید متوجه میشوید مثلا هتلی که در پکیج تورتان نام بردهاید به نظرش خوب نبوده یا از توضیحاتی که به او دادهاید چیزی دستگیرش نشده است. اگر از مشتری پیگیری نکنید، در این بازار رقابتی پرتکاپو هرگز جایگاه خودتان را نخواهید یافت.
۳. سازمانتان منظم و قابل اعتماد میشود. وقتی به شیوهای کارهایتان را لیست و تعیین کنید که هر کاری چه وقت و توسط چه کسی انجام شود، نظم سیستم به بقیه بخشهای سازمانتان هم گسترش مییابد. از سوی دیگر نظم شما به چشم مشتریان میآید و باعث میشود آنها بهتر اعتماد کنند.
۴. در ذهنها میمانید. وقتی به بهانه پیگیری با مشتری تماس میگیرید برند تجاریتان را بدون هیچ هزینه تبلیغاتی مضاعفی، به گوشش میرسانید. به او خدمات، مزایا و مشتریمداریتان را یادآوری میکنید و در نهایت احتمال تکمیل خرید را افزایش میدهید. اما چگونه پیگیری را در سازمان جدی کنیم؟ ۵ نکتهای که در ادامه آمده، میتواند پاسخ این سوال را برایتان روشن کند:
۱. یک فرآیند طراحی کنید. با کمک مشاوران و همکارانتان فرآیندی را بسازید که بگوید چرا و چگونه باید پیگیری کردن را آغاز کنید. مشخص کنید هر چیزی باید از سوی چه کسی، در چه زمانهایی و با چه اولویتی پیگیری شود.
۲. چند مدل پیگیری داشته باشید. از جمله آژانسهایی نباشید که تنها در زمان پرداخت پول بهصورت منظم و جدی پیگیری انجام میدهند. در این صورت اگر شما جای مشتری باشید، چه احساسی خواهید داشت؟ برای قبل از فرآیند خرید هم بهصورت خاص برنامه پیگیری داشته باشید.
۳. با پرسنل صحبت کنید. به آنها بگویید که چرا پیگیری کردن مهم است و چرا باید آنرا در اولویتهای کاری روزانه خود قرار بدهند.
۴. ابزار تهیه کنید. وقتی میخواهید روند تازهای را در سازمانتان پایهگذاری کنید باید ابزار این تغییرات را هم داشته باشید. یک نرمافزار جامع CRM، برنامههای تحتوب و هر شیوه دیگری را که میتواند نظم را به دفتر کارتان بیاورد امتحان کنید. بهتر است ابزارتان قابلیت بهاشتراکگذاری داشته باشد تا اگر مسوول یک پیگیری چند ساعت یا چند روزی در مرخصی بود، فرد دیگری بتواند آنرا دنبال کند و به نتیجه برساند.
۵. پیگیریها را بخوانید. وقتی کارکنان آموختند که چگونه پیگیری ثبت کنند و سیستم کمی جلوتر رفت، مدیر فروش باید در جریان تمام پیگیریها باشد. پیگیریها روزنامه شما هستند. اولین کاری که هر روز صبح میتوانید انجام بدهید خواندن پیگیریهایی است که کارمندانتان ثبت کردهاند. بعضی از آنها نیاز به هدایت دارند، شاید پرونده بعضیها باید بسته شود و گاهی هم کارکنانتان به اشتباه یک پیگیری را رها کردهاند یا بستهاند. این تجربه و تبحر شماست که تعیین میکند کدام پیگیری، چگونه مسیرش را ادامه بدهد.
ارسال نظر