بازار آب یزد آغاز به کار کرد

شماره روزنامه: ۵۹۷۳ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۰۵۴۵۲۲ گردشگری - استان‌ها

دنیای‌اقتصاد - یزد : مدیرعامل شرکت آب منطقه‌‌‌ای یزد از آغاز بهره‌‌‌برداری رسمی بازار آب استان و فعالیت آن در دشت یزد - اردکان با هدف تعادل‌بخشی سفره‌‌‌های آب استان، تامین آب و افزایش بهره‌‌‌وری حوزه‌های مختلف خبر داد. جواد محجوبی در حاشیه آغاز به کار این بازار با اشاره به افزایش روزافزون تقاضای آب در تمام بخش‌‌‌ها اظهار کرد: این در حالی است که موجودی آب با محدودیت شدیدی مواجه است. وی با بیان اینکه تاکنون عمدتا پاسخ به این ناترازی از جنس مدیریت عرضه بوده است، افزود: البته این رویکرد همواره با مشکلات متعددی مواجه بوده که یکی از آنها هزینه‌بر بودن آن است.

 مدیرعامل آب منطقه‌‌‌ای یزد با اشاره به اهتمام کشور به موضوع مدیریت تقاضا از طریق سازگاری با کم‌آبی از چند سال پیش تصریح کرد: این رویکرد نیاز به اجماع و اقناع‌‌‌سازی تمام ذی‌نفعان و گروداران دارد که فراهم آوردن شرایط تحقق آن در بخش‌‌‌های مختلف اعم از کشاورزی و صنعت دارای ابعاد گوناگون و بعضا دشوار است. این مسوول به موضوعات زیست‌‌‌محیطی مربوط به آب نیز اشاره کرد و ادامه داد: همواره در حوزه منابع طبیعی و محیط‌زیست، بخشی از دغدغه‎ها مرتبط با نسل‌‌‌های آینده است. محجوبی در ادامه با اشاره به مصوبه شورای عالی آب در مورد تشکیل بازارهای محلی آب گفت: در قالب این بازار، آب مازاد ناشی از افزایش بهره‌وری و کاهش تلفات به متقاضیان آب در قالب سازوکارهای بازار واگذار می‎شود. وی همچنین به انتخاب استان یزد از سال ۱۳۹۸ به عنوان پایلوت اجرای بازار آب از سوی وزارت نیرو اشاره و اظهار کرد: پس از چهار سال مطالعه و رفت و آمدهای حقوقی و تعاملات و برگزاری جلسات متعدد در سطح شرکت مدیریت منابع آب ایران و داخل استان و موافقت ذی‌نفعان، امروز با مجوز وزارت نیرو در بزرگ‌ترین دشت استان یعنی دشت یزد – اردکان اجرایی خواهد شد.

مدیرعامل آب منطقه‌‌‌ای یزد درباره پیگیری‎های صورت‌گرفته در راستای رفع محدودیت‌های قانونی اجرای این مصوبه گفت: این بازار توسط «کارگزار بازار آب‌» اجرایی خواهد شد و اکنون هشت شرکت از جمله سه شرکت بومی یزد موفق به اخذ صلاحیت کارگزاری آب شده‎اند و قرار است یکی از آنها برای بازار آب در دشت یزد – اردکان انتخاب و فعالیت خود را آغاز کند. محجوبی با بیان اینکه این کارگزاری که کاملا از بدنه دولت جداست و توسط بخش خصوصی اداره می‎شود، در کارخانه نوآوری درخشان مستقر خواهد بود، اظهار امیدواری کرد: با راه‌‌‌اندازی این بازار شاهد تعادل‌بخشی سفره‌‌‌های آب استان، تامین آب و افزایش بهره‌‌‌وری حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی و صنعت و کمک به توسعه پایدار استان باشیم.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن