نام استادان دانشگاه اسفراین در فهرست دانشمندان برتر جهان
مرتضی سعادتطرقی اظهار کرد: بر اساس اعلام موسسه علمی و انتشاراتی Elsevier و پیرو پژوهشی که به وسیله محققان دانشگاه استنفورد روی دادههای پایگاه اسکوپوس انجام شده است، فهرست دانشمندان پراستناد در تمامی رشتهها به عنوان دانشمندان ۲درصد برتر حوزههای علمی در دو بازه زمانی کوتاهمدت (بر اساس وضعیت استنادی در سال ۲۰۲۱) و بلندمدت (کل دوران حیات علمیشان بین سالهای ۱۹۶۰ تا ۲۰۲۱) شناسایی و معرفی شدند و سه عضو هیات علمی مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین در فهرست دانشمندان پراستناد جهان قرار گرفتند. وی ادامه داد: بر مبنای این فهرست، دکتر محمد حاتمی ریاست دانشگاه و دانشیار گروه مهندسی مکانیک (برای چهارمین سال متوالی)، دکتر علی خرسندزاک، عضو هیات علمی و دانشیار نانوفیزیک (برای سومین سال متوالی) به عنوان دانشمندان ۲ درصد برتر حوزههای علمی تخصصی در بازه زمانی بلندمدت این فهرست شناسایی و معرفی شدند.
معاونت پژوهشی و فناوری مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین افزود: همچنین دکتر صدیقه عباسی عضو هیات علمی و دانشیار گروه مهندسی شیمی (برای دومین سال متوالی) در بازه زمانی کوتاهمدت این فهرست شناسایی و معرفی شد. معاون پژوهشی دانشگاه در ادامه با بیان اینکه بر اساس نسخه چهارم پژوهش منتشر شده توسط انتشارات الزویر که هر سال روی دادههای اسکوپوس انجام میشود و در ۱۰ اکتبر۲۰۲۲ چاپ شده است ۲۰۰ هزار و ۴۰۹ پژوهشگر بینالمللی پراستناد در تمامی رشتهها و نیز ۲درصد برتر حوزههای علمی، شناسایی و معرفی شدهاند. این مقام مسوول بیان کرد: الزویر، پایگاه دادهای ایجاد کرده است که اطلاعات استانداردشده در زمینه استنادها، h-index، استناد به مقالات و یک شاخص ترکیبی (Composite Indicator) را ارائه و پژوهشگران را در پنج حوزه موضوعی اصلی، ۲۲ حوزه موضوعی فرعی و ۱۷۶ رشته طبقهبندی کرده است.
وی افزود: شرط ورود پژوهشگران به فرآیند رتبهبندی نیز انتشار حداقل پنج مقاله در پایگاه استنادی اسکوپوس بوده است و در مجموع تقریبا ۲۰۰ هزار دانشمند در جهان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتهاند. سعادتطرقی تصریح کرد: مبنای اصلی این ارزیابی، شاخص استناد بوده و تعداد استنادات به تولیدات علمی محققان، تعداد استنادات بدون خوداستنادی، شاخص اچ پژوهشگران و استفاده از یک شاخص استنادی ترکیبی از ملاکهای ارزیابی این موسسه جهت استخراج پژوهشگران پراستناد ۲ درصد برتر بوده است. در گزارش سال ۲۰۲۲ نیز از کشور ایران نام ۷۱۵ محقق در فهرست دانشمندان برتر در بازه زمانی بلندمدت به چشم میخورد و ۱۸۷۰ محقق در فهرست دانشمندان برتر در بازه زمانی کوتاهمدت در زمره پژوهشگران پراستناد ۲ درصد برتر دنیا قرار گرفتهاند.