«دنیای اقتصاد» از حجم توریست ورودی به استان گزارش میدهد
غلبه گردشگری همدان بر خشکسالی
جزئیات سفر رئیس سازمان استاندارد به همدان
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه استان همدان با بهرهمندی از زیرساختهای مناسب در زمینههای سیاحتی، مرکز گردشگری منطقه در حوزه خدمات توریستی است، گفت: سازمان استاندارد در تلاش است از این فرصت برای ارتقای سطح استاندارد گردشگری در این استان استفاده کند. مهدی اسلامپناه با بیان اینکه همدان به عنوان پایلوت استانداردسازی خدمات گردشگری، سیاحتی کشور انتخاب شده است، اظهار کرد: این استان به عنوان مرکزیت استانداردسازی خدمات گردشگری سیاحتی مانند خدمات گردشگری وابسته به میراث فرهنگی، هتلها، تجهیزات رستورانها، دسترسیها و... انتخاب شده است. همدان ، استان پرتمدن و تاریخی است که در کشور از جایگاه خاصی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه حضور مسوولان استاندارد در همدان در هفته و روز جهانی استاندارد میتواند موجب بروز خلاقیتهایی در زمینههای گردشگری و افزایش سطح استاندارد در حوزه پذیرش توریسم در ابعاد تخصصی و حرفهای در این استان باشد، افزود: در این سفر مصوبات قبلی سفرهای مسوولان بررسی و برای مسائل آینده این استان در زمینههای مختلف تصمیمسازی میشود. رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: دانشگاههای استان همدان زمینههای خوبی برای فعالیتهای دانشبنیان در حوزههای استانداردسازی دارند که سازمان استاندارد در تلاش است از این ظرفیتها استفاده کند. وی با اشاره به اینکه همدان ظرفیت تبدیل شدن به مرکزیت گردشگری، سیاحتی و توریستی را در حوزه خدمات دارد، تاکید کرد: دستگاههای متولی در زمینه گردشگری و دیگر سازمانها باید از رشد سطح خدمات گردشگری در این استان حمایت کنند تا بتوانیم به نتایج خوبی در زمینه خدمات سیاحتی دست یابیم. اسلام پناه، استان همدان را دارای زمینههای مناسبی در زمینه استانداردسازی رشتههای پیشرفته و دانشبنیان دانست که میتواند در سطح کشوری اثرگذار باشد.
وی تصریح کرد: مطالبه مردم کیفیت کالاها و خدمات است که سازمان ملی استاندارد ایران وظیفه تحقق این مهم را بر عهده دارد. رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: مقوله استانداردسازی در زمینههای خدمات دولتی، خصوصی و عمومی باید به گونهای شکل بگیرد که عقبافتادگیها در این زمینه جبران شود. در این باره علی خاکسار معاون گردشگری اداره کل گردشگری استان همدان با اظهار بیاطلاعی از انتخاب همدان به عنوان پایلوت استانداردسازی همدان به«دنیای اقتصاد» گفت: تاکنون از سوی هیچ سازمان و نهادی در این باره نه صحبتی شده و نه جلسهای برگزار شده است.
او در عین حال درباره اوضاع گردشگری این استان در سال ۱۴۰۱ بهویژه پس از بحران آبی که این استان با آن مواجه شده بود، بیان کرد: همدان در فصل داغ گردشگری خود که شامل مرداد و شهریور است، با بحران آب مواجه شد. با این حال این اتفاق تاثیر چندانی روی گردشگری استان نداشت. خاکسار با بیان اینکه در این بازه زمانی تعدادی از آژانسها تورهای خود به مقصد همدان را کنسل کردند، اضافه کرد: با این حال در موضوع گردشگری خانوادگی و... نه تنها شاهد کنسل شدن سفرها نبودیم بلکه توانستیم آمار خوبی در این زمینه داشته باشیم.
به گفته معاون گردشگری اداره کل گردشگری استان همدان این استان نیز مشابه سایر مناطق کشور شاهد رونق گردشگری در دوران پساکرونا بود. او گفت: با وجود اینکه در ماههای محرم و صفر جشنوارهها و مراسمها نیز برگزار نشدند اما در ۶ماه اول سالجاری ۷۸۰هزار گردشگر اقامتی داشتیم که آمار قابل قبولی برای مراکز رسمی است. علاوه بر آن ۲میلیون و ۹۰۰هزار بازدید از جاذبههای فرهنگی، تاریخی و مذهبی استان همدان ثبت شد. او با اشاره به اینکه در نیمه دوم سال همدان نیز مانند برخی استانهای کشور، فصل کمرونق گردشگری را تجربه میکند، گفت: امسال به مناسبت روز جهانگردی در مهر جشنوارههایی را برگزار کردیم که در سطوح محلی، استانی و ملی بودند. با این حال در هفتههای اخیر با توجه به اتفاقاتی که در سطح کشور رخ داده، گردشگری نیز تحتالشعاع آن قرار گرفته است. او اضافه کرد: این اتفاقات تاثیر منفی در گردشگری گذاشته و امیدوارم با عادی شدن شرایط بار دیگر شاهد رونق گردشگری در این استان باشیم.