«پارک بزرگ تبریز» در شمال‌‌غرب این کلان‌شهر، از طرح‌های نام‌‌آشنای مدیریت شهری تبریز در پنج دهه گذشته محسوب می‌شود که اجرای آن در دهه‌های اخیر به دلایلی همچون کشاورز بودن اراضی محل اجرای طرح، تغییر مداوم مدیران شهری و نبود اجماع در بین نهادهای مسوول و تصمیم‌‌ساز درباره تسریع در اجرای آن در محاق مانده بود.

فریدون بابایی‌‌اقدم، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز در این باره اظهار کرد: از مهم‌ترین موضوعاتی که هم در دوره قبلی شورا و هم این دوره موضوع بحث است، مبحث پارک بزرگ است که بعضا جسته  و گریخته و گاه به صورت جدی مطرح می‌شود.

بابایی‌‌اقدم با بیان اینکه این طرح به قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) سپرده شده است، ادامه داد: جلساتی برای بررسی میزان کم‌و کیف اقدامات و طراحی‌‌ها تشکیل شده و در جریان امر قرار گرفتیم. وی افزود: متعاقب جلساتی که با شهردار داشتیم مقرر شد، بازنگری اساسی صورت گیرد و جلسات کارشناسی در این خصوص برگزار شد. بابایی‌‌اقدم تاکید کرد: در جلسه نهایی گزارشی که ارائه شد، نگران‌‌کننده بود و طرح شسته رفته و پخته‌‌ای ارائه نشد. شهردار تبریز نیز در این باره گفت: درباره پارک بزرگ پیشنهادهایی برای بهبود کیفیت طرح‌های ارائه شده در نظر داریم.

عباس رنجبر اضافه کرد: این آیتم‌‌ها را به عنوان رویکرد طراحی برای فاز یک پیشنهاد می‌کنیم. وی ادامه داد: کانالیزه کردن مسیر آجی‌‌چای اصلی‌‌ترین و هزینه‌‌برترین موضوع است و باید بتوانیم این پنج چاهی را که وجود دارد از طریق شبکه آبیاری ساماندهی کنیم.

شهردار تبریز اضافه کرد: مالکیت از دیگر موضوعات بسیار حساس این طرح است، همچنین ساخت و‌ساز غیرمجاز از نگرانی‌‌های موجود در این مناطق است، چرا که خانه‌های موجود در وضعیت بسیار خطرناکی است.

علیرضا نوای باغبان، دیگر عضو شورای شهر تبریز نیز متذکر شد: طی چند دهه گذشته سعی داشتیم این پارک را تملک کنیم و بعد از کش و قوس فراوان به این مرحله که امروز هستیم، رسیدیم. وی ادامه داد: کم کم توان شهرداری محدود شده و تملک دیگر ممکن نیست و از نظر من تملک بیشتر را انجام ندهیم و با همین داشته‌ها کاری بکنیم.

وی با بیان اینکه طرح اولیه با تملک ۵۰۰ هکتار امکان اجرا ندارد، یادآور شد: اینجا تصمیمات اساسی احتیاج داریم و باید تملک‌‌های پراکنده را تعیین تکلیف کنیم و تملک‌‌ها را یکپارچه کنیم.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز نیز اظهار کرد: پارک بزرگ تبریز یک ابرطرح است که در صورت مدیریت صحیح و اجرای طرح مناسب می‌تواند به بهترین و بزرگ‌ترین ظرفیت گردشگری تبدیل شود.

یاسین بجانی تصریح کرد: مطالعات طرح باید به صورت جامع باشد، اما در اجرا فاز به فاز پیش برویم. وی با اشاره به شرایط اقتصادی گفت: اگر به این شکل پیش برویم این طرح‌ها در نهایت فقط به شکل یک پاورپوینت باقی خواهد ماند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: باید این طرح را به عنوان طرح ملی معرفی کنیم و از ظرفیت‌‌های ملی استفاده کنیم. بجانی افزود: با جذب بهترین ظرفیت‌‌ها برای سرمایه‌‌گذاری در این مکان می‌توان این مکان را  به بهترین قطب گردشگری تبدیل کرد.

پارک بزرگ در صورت تکمیل و بهره‌‌برداری، ریه تنفسی شهر تبریز بوده همچنین یکی از مناطق جذب گردشگران داخلی و خارجی در آینده خواهد بود. این پارک که دو رودخانه مهران رود و تلخه رود از وسط آن عبور می‌کنند، در محل پیشین زمین‌‌های کشاورزی احداث خواهد شد.

به دلیل مرغوب بودن خاک و قابلیت تبدیل سریع به فضای سبز مناسب و کاشت انواع درختان، توسعه و تکمیل این پارک از سال‌های گذشته یکی از اهداف شهرداری تبریز بوده است؛ ولی به دلیل وسعت زیاد منطقه و زیر کشت بودن قسمت‌‌هایی از این پارک (صیفی‌‌کاری)، مشکل تملک، تامین اعتبار و سایر هزینه‌ها باعث شده است تا روند تکمیل این پارک به کندی پیش برود.

پارک بزرگ دارای امکاناتی همچون پیست‌‌های اتومبیل‌‌سواری، اسب‌‌سواری و دوچرخه‌سواری، دریاچه‌های قایقرانی، رستوران‌‌های متعدد، سالن‌‌های سرپوشیده تفریحی، شهربازی و هتل ۵ ستاره خواهد بود.

طبق اعلام شهرداری تبریز، پروژه پارک بزرگ تبریز در دو فاز اجرا می‌شود که فاز نخست آن در کاربری‌‌های تفریحی و ورزشی و فاز دوم آن شامل مجموعه گردشگری، تفریحی و تجاری است؛ بخشی از عملیات اجرایی این طرح در سال ۱۳۹۵ آغاز اما به دلیل مشکلات بودجه‌‌ای پس از مدتی رها شد.