این پروژه آزمایشی با همکاری ویمر و یک شرکت محلی فعال در زمینه فناوری خورشیدی در پاییز سال گذشته راه‌‌‌اندازی شد. برق تولیدشده در این مزرعه می‌تواند انرژی حدود ‌۲۵۰خانوار را تامین کند. این در حالی است که رازک بیشتر در سایه گرمای تابستانی رشد می‌کند. نصب پنل‌‌‌های خورشیدی در بالای محصولات کشاورزی نیز در سال‌های اخیر به عنوان یک انگیزه برای تولید انرژی پاک به شدت مورد توجه قرار گرفته است.

محققان به دنبال بهترین استفاده از زمین‌‌‌های کشاورزی هستند و کشاورزان به دنبال راه‌‌‌هایی برای محافظت از محصولات خود در برابر گرمای سوزان، حفظ رطوبت خاک و افزایش بالقوه کشت محصولات خود هستند. این تیم در آلمان می‌‌‌گوید تلاش آنها اولین پروژه agrivoltaic است که صرفا بر کشت رازک متمرکز شده است، اما پروژه‌‌‌هایی در سراسر جهان در چند کشور برای کشت انواع غلات، میوه‌‌‌ها و سبزیجات آغاز شده‌‌‌اند. سیستم‌های آگریوولتائیک که از ترکیب تولید انرژی با استفاده از سیستم‌های فتوولتائیک و تولید محصولات کشاورزی در همان منطقه ایجاد شده‌‌‌اند، به عنوان یک راه‌‌‌حل امیدوارکننده برای عبور از محدودیت‌های مربوط به کاهش سطح زیر کشت به دلیل نصب پنل‌‌‌های خورشیدی در زمین‌‌‌های زراعی ظاهر شده‌‌‌اند.

برنهارد گروبر، مدیر بخش خورشیدی پروژه، در این خصوص اظهار کرد: رازک‌‌‌ها در صورت قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید آسیب می‌‌‌بینند و از آنجا که قبلا تاسیسات خورشیدی در مزرعه وجود داشت، منطقی بود که با نصب چترگونه آنها روی محصولات، سایه را برای آنها محقق کنیم. گروبر افزود، علاوه بر محافظت از گیاهان در برابر تنش‌‌‌های خورشیدی، سایه می‌تواند به این معنی باشد که آب حاصل از بارش‌‌‌های پراکنده دوام بیشتری دارد و مقدار بیشتری در خاک باقی می‌‌‌ماند و رازک سالم‌‌‌تر می‌‌‌ماند و کمتر مستعد ابتلا به بیماری‌‌‌ها می‌شود.

تجزیه و تحلیل علمی ‌‌‌درخصوص فواید رشد این گیاهان در ماه اکتبر به پایان خواهد رسید. مزارع با محققان همکاری می‌کنند تا بفهمند چگونه می‌توان تعادل را به درستی در این رابطه برقرار کرد، تا به عنوان مثال برای داشتن بهترین برداشت سالانه، رازک از سایه و نور خورشید کافی برخوردار شود. از طرف دیگر در بریتانیا، جایی که هوا نیز گرم‌‌‌تر و متغیرتر می‌شود، تیمی ‌‌‌از محققان در حال بررسی چگونگی مقاوم‌‌‌سازی پنل‌‌‌های خورشیدی روی گلخانه‌‌‌ها یا تونل‌‌‌های زراعی چندگانه با نصب‌‌‌های نیمه‌شفاف یا شفاف آنها هستند. تونل‌‌‌های چندگانه اماکنی هستند که با پلاستیک پوشیده شده‌‌‌اند، جایی که محصولات زیر آن رشد می‌کنند.

الینور تامپسون، یکی از محققان دانشگاه گرینویچ که رهبری این تحقیق را بر عهده دارد، می‌‌‌گوید: شما می‌توانید انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر خود را از زمین‌‌‌هایی که تحت پوشش خود قرار داده‌‌‌اید، دریافت کنید و نیازی به نصب این آرایه‌‌‌های خورشیدی عظیم در زمین‌‌‌های کشاورزی حاصلخیز و پرمحصول ندارید، چیزی که بسیاری به دنبال آن هستند. تامپسون، یک زیست‌‌‌شناس گیاهی و تیمش با یک مزرعه میوه در کنت در جنوب انگلستان کار می‌کنند تا مطمئن شوند که گیاهان نیز بهترین بهره را از ساختارهای مزرعه خورشیدی می‌‌‌برند.

او می‌‌‌گوید: هیچ کس نمی‌تواند روی پروژه‌‌‌هایی که خطر از دست دادن محصول در آنها وجود دارد، به‌ویژه در شرایط فعلی، هزینه کند. ما پیش‌بینی می‌‌‌کنیم که تابستان‌‌‌های بریتانیا گرم‌‌‌تر می‌شود و ما با کمبود آب مواجه خواهیم شد و ما باید در همه بخش‌‌‌های کشاورزی کارآمد باشیم. تامپسون در ادامه افزود که داشتن سایه در مزارعی که وجود آن مفید است و همچنین نظارت بر اثرات آرایش‌‌‌های مختلف صفحات خورشیدی بر انواع محصولات، به جهان کمک می‌کند تا برای آینده‌‌‌ای با شرایط آب و هوایی شدید آماده شود.

ریچارد راندل-بوگیس، محقق در دانشگاه شفیلد که در حال توسعه دو سیستم آگریوولتائیک و Tanzani در کنیاست، گفت: در شرق آفریقا که از خشکسالی طولانی و شدید رنج می‌‌‌برد و به گفته دانشمندان با تغییرات آب و هوایی ناشی از رفتار بشر، شرایط بدتر شده است، پنل‌‌‌های خورشیدی همچنین می‌توانند به حفظ رطوبت گیاهان و خاک و کاهش میزان آب موردنیاز کمک کنند. راندل- بوگیس خاطرنشان کرد که این سیستم‌ها را می‌توان برای تاب‌‌‌آوری در برابر تغییرات آب و هوایی و به عنوان راهی برای بهبود محیط رشد برای محصولات کشاورزی و در عین حال تامین برق کم‌کربن استفاده کرد.

وی گفت: برخی از محصولات زیر سایه پنل‌‌‌های خورشیدی حدود ۱۶‌درصد کمتر از آبیاری استفاده می‌کنند. محققان در مزارع تحت پوشش پنل‌‌‌های خورشیدی، شاهد افزایش بازده تولید ذرت، شاتوت و لوبیا بودند و در حالی که تولیدکنندگان پیاز و فلفل شیرین، بازده کمتری را تجربه کردند، اما همچنان از مزایای اضافی تولید برق پاک برخوردار بودند. راندل‌-بوگیس گفت، اما بازده محصولات نیز می‌تواند بسته به شرایط آب و هوایی متفاوت باشد، زیرا ما شاهد تغییر آب و هوا هستیم. ذرت توسط حدود ۵۰‌درصد کشاورزان در تانزانیا کشت می‌شود که یک گیاه آفتاب‌دوست است. بنابراین این واقعیت که ما ۱۱‌درصد افزایش در راندمان کشت ذرت داشتیم، یک نتیجه فوق‌‌‌العاده است. راندل‌-بوگیس گفت که این پروژه‌‌‌ها می‌توانند در سراسر جهان برای بسیاری از محصولات مختلف تکرار شوند و این سیستم‌ها می‌توانند با در نظر گرفتن زمینه‌‌‌های محلی طراحی شوند. آینده‌‌‌ای با محصولات بیشتر تحت انرژی خورشیدی، امید گروبر و بسیاری از کشاورزان را زنده نگاه داشته است. گروبر گفت: در پایان سال ما پارک خورشیدی دیگری را روی یک مزرعه رازک راه‌‌‌اندازی خواهیم کرد که حدود ۱۰ برابر پتانسیل تولید برق نسبت به پروژه فعلی خواهد داشت، اما این هنوز تازه شروع کار است. او گفت: ما درخواست‌‌‌های زیادی از کشاورزان رازک دریافت می‌‌‌کنیم، حتی از خارج از آلمان.