کاهش درآمدها در کدال روز گذشته
«وگردش»: بانک گردشگری، توضیحاتی درباره برخی از سرفصلهای صورتهای مالی خود به شرح ذیل منتشر کرد:
- دلیل کاهش درآمد تسهیلات و سپردهگذاری و همچنین سرفصل هزینههای مالی نسبت به دوره مالی قبل، افزایش ۴۶میلیارد تومانی سپردهگذاری مشتریان و هزینه سود آن است که به افزایش هزینههای عملیاتی و به تبع آن، کاهش درآمد سپردهگذاری و تسهیلات منجر شده است.
- دلیل افزایش خالص سایر درآمد و هزینهها نسبت به دوره مشابه سال قبل، مربوط به شناسایی سود فروش ۱۵درصدی سهام شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایرانیان به شرکت هولارجی در سالهای قبل است.
- دلیل کاهش سرفصل سود سرمایهگذاریها نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۴۵۰میلیارد تومان از ۴۵۵میلیارد سود سرمایهگذاری دوره قبل بوده که مربوط به فروش سرمایهگذاری در سهام شرکت کارگزاری آگاه است.
- دلیل افزایش سرفصل ذخایر و سایر بدهیها، مربوط به وجوه امانی ارزی تعدادی از مشتریان بانک است که در ترازنامه تحت عنوان سایر بدهیها شناسایی میشود.
«بهپاک»: شرکت صنعتی بهپاک، درباره صورتهای مالی ۶ماه منتهی به ۳۱/ ۰۳/ ۱۴۰۱خود توضیحاتی منتشر کرد:
- دلیل افزایش بیش از ۳۰درصدی سود عملیاتی نسبت به دوره مشابه سال قبل، افزایش تولید ۱۵درصدی استحصالات (پروتئین سویا، کنجاله و روغنخام و سایر استحصالات) و از سویی کاهش هزینه حلال مصرفی، سلیفون، کارتن، قطعات و... در راستای استفاده بهینه از امکانات و بهرهوری است.
- دلیل کاهش پیشبینی فروش در ۶ماه دوم سال نسبت به ششماه اول، کاهش تقاضای خرید و رکود در بازار مواد غذایی، کاهش روغنکشی کارمزدی به دلیل افزایش نرخ جهانی مواد اولیه (دانه روغنی) و عدمتمایل برای واردات دانههای روغنی است.
- با توجه به حذف ارز ترجیحی و جایگزینی آن با نرخ ارز نیمایی تهیه مواد اولیه با نرخ ۲۶هزار و ۸۸۰تومان و با حجم ۳۳هزار تن در ۶ماه دوم و کاهش میزان فروش است.
شرکت صنعتی بهپاک همچنین در خصوص پیشبینی تغییر نرخ جهانی دانه سویا و نوسانات نرخ ارز تحلیل حساسیتی را برای پیشبینی سود هر سهم منتشر کرده است.
«غکوروش»: شرکت صنایع غذایی کوروش، پیرو کاهش ۱۰ تا ۱۵درصدی قیمت روغن خوراکی در رسانههای عمومی کشور اطلاعیهای منتشر کرد. این شرکت اعلام کرده است، مرجع قیمتگذاری، سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان است. این سازمان در تاریخ ۱۰/ ۰۵/ ۱۴۰۱ به صورت غیررسمی قیمت روغننباتی را اعلام کرد، ولی تاکنون در مورد کاهش قیمت این محصول بهطور رسمی حرفی به میان نیامده است. در فهرست اعلامی این سازمان قیمت محصولات تولیدی برای مصرف خانوار به طور میانگین ۱۰درصد کاهش یافته و محصولات تولیدی صنف و صنعت و فله با ۱۵درصد کاهش قیمت اعلام شده است. طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت و در جلسه با اعضای هیاتمدیره انجمن صنفی روغننباتی ایران، قیمتگذاری مذکور نهایی است و در شرایط موجود کاهش نرخ دیگری را نمیتوان متصور شد. تنها محصول این شرکت روغننباتی است و مبلغ فروش این محصول در سال مالی قبل، ۵هزار و ۹۰۰میلیارد تومان بوده است.
«فروژ»: شرکت صنایع فروآلیاژ ایران که گزارش ارزشیابی آن چند روز پیش منتشر شد، از برنامه شرکت برای مدیریت بار در فصل تابستان، در سال ۱۴۰۱ خبر داد. توان برق مصرفی تخصیصی به کارخانه این شرکت کاهش پیدا کرده است که این امر موجب کاهش توان تولیدی شرکت در فصل تابستان خواهد شد. شرکت تاریخ برآوردی شروع دوباره فعالیت خود را ۱۵/ ۰۶/ ۱۴۰۱ اعلام کرد.
«ثفارس»: شرکت عمران و توسعه فارس از برگزاری مناقصه در تاریخ ۱۱/ ۰۵/ ۱۴۰۱ خبر داد. موضوع مناقصه خرید تجهیزات و راهاندازی نیروگاه برق به ظرفیت ۶مگاوات در سایت لوتوس واقع در حومه شهر شیراز است.
«فجهان»: شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان، پیرو صورتهای مالی سهماه منتهی به ۳۱/ ۰۳/ ۱۴۰۱ در راستای شفافسازی و آگاهی سهامداران دلایل تغییرات سود عملیاتی شرکت نسبت به مدت مشابه سال قبل را کاهش میزان فروش صادراتی با توجه به پایین بودن قیمت جهانی شمش فولاد و بالابودن قیمت موجودی اول دوره مواد اولیه نسبت به نرخ سال ۱۳۹۹ اعلام کرد.
«خپارس»: شرکت پارسخودرو در مورد صورتهای مالی سهماه ابتدایی ۱۴۰۱ توضیحاتی منتشر کرد. بهرغم اینکه میانگین زیان هر محصول در سهماه ابتدایی سالجاری نسبت به دوره قبل کاهش پیدا کرده، اما افزایش فروش ۱۱۳درصدی فروش شرکت موجب افزایش زیان عملیاتی شده است.
«کرمان»: شرکت سرمایهگذاری توسعه و عمران استان کرمان، در خصوص شایعات منتشرشده در فضای مجازی مبنی بر پرداخت سود سهام، توضیحاتی منتشر کرد. طبق این توضیحات، فرآیند توزیع سود سنواتی شرکت سرمایهگذاری توسعه و عمران استان کرمان، در روز ۱۱/ ۰۵/ ۱۴۰۱ انجام و به سهامدارانی که تا تاریخ ۸/ ۰۵/ ۱۴۰۱ در سامانه سجام ثبتنام کردهاند، پرداخت شده است.
«مبین»: شرکت مبینانرژی خلیجفارس در خصوص صورتهای مالی بهار و تغییرات بیش از ۳۰درصدی سود عملیاتی خود توضیحاتی منتشر کرد.
- افزایش نرخ گاز سوخت نیروگاه مبین از بهمنماه ۱۴۰۰ و مطابق نامه معاون اول رئیسجمهور اعلام شده است. نرخ گاز سوخت تمام شرکتهای تولیدکنندگان یوتیلیتی معادل سوخت پتروشیمیها، پالایشگاهها و مجتمعهای فولاد ۴۰درصد نرخ گاز خوراک اعلام شده و این موضوع موجب افزایش قابل ملاحظهای در هزینه گاز سوخت شده است.
- عدمابلاغ نرخهای فروش سرویسهای جانبی سال ۱۴۰۱ و اعمال نرخهای سال ۱۴۰۰ به صورت علیالحساب موجب شده است تا شرکت طبق آخرین نرخهای اعلامی توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال ۱۴۰۰ اقدام به فروش محصولات کند و در صورتهای مالی سهماهه نیز قیمتها براساس نرخ علیالحساب درنظرگرفته شده است.