«دنیایاقتصاد» از افشای اطلاعات شرکتها گزارش میدهد
از افزایش قیمتها تا تحصیل سهام
درصد مالکیت پتروشیمی خلیج فارس از شرکت گچساران به میزان ۶۵/ ۱۰ درصد بود که با این خرید به رقم ۳/ ۴۶ درصد رسید. طبق این اطلاعات هر سهم خریداری شده به قیمت ۱۰۰ تومان و کل مبلغ این معامله ۵/ ۴۱۸ میلیارد تومان بوده است. طرح راهاندازی پتروشیمی گچساران در سال ۱۳۸۱ هیات وزیران تصویب و در سال ۸۳ کلنگزنی شد. طبق آخرین وعده مطرح شده از سوی مسوولان ارشد پتروشیمی، این پروژه سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری خواهد رسید. البته آن طور که از سوی رسانهها گزارش شده در فاز ۲ پتروشیمی گچساران، طرح احداث دو واحد پلیاتیلن سنگین HDPE با ظرفیت سالانه ۳۰۰ هزار تن در حال اجراست. خوراک این واحدها، از واحد الفین گچساران تأمین میشود.
این شرکت در تابلو معاملات بازار سوم فرابورس ۲/ ۱۳ میلیارد تومان ارزشگذاری شده که شامل ۱۳۲ میلیون سهم ۱۰۰ تومانی است. این اطلاعات مربوط به آخرین معامله این سهم در سال ۲۱ اسفند ۸۹ است که طی آن به میزان ۱۰۰ میلیون سهم این شرکت به دو شرکت بیمه البرز و موسسه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر عرضه شد. علت بالا بودن ارزش خرید شرکت خلیج فارس از کل ارزش بازار پتروشیمی گچساران هم به این موضوع مربوط میشود که شرکت مورد معامله در تاریخ ۱۴ آبان امسال یک افزایش سرمایه انجام داده و سرمایه آن از ۴۹۱ میلیارد تومان به ۱۰۱۵ میلیارد تومان رسیده و تعداد سهام این شرکت به ۱۰ میلیارد افزایش یافته است.
همچنین افزایش سرمایه شرکت پتروشیمی گچساران موجب شده که سهم شرکت شرکت سرمایهگذاری گروه مالی سپهر صادرات (وصادرات) از ۷/ ۲ درصد به ۷/ ۱۱ درصد افزایش یابد. درصد مالکیت شرکت سرمایه گذاری گروه مالی سپهر صادرات در پتروشیمی گچساران به میزان ۷/ ۲ درصد بود که با تحصیل ۹ درصد دیگر به ارزش ۱۰۵ میلیارد تومان به ۱۱ درصد رسیده است.
افزایش ۱۵ درصدی قیمت شکر
طبق گزارشهای منتشر شده در سامانه کدال شرکت قند نقش جهان، کارخانههای تولیدی و صنعتی ثابت خراسان، قند اصفهان، تهیه و تولید خاک نسوز استقلال آباده، صنعتی و کشاورزی شیرین خراسان و رادیاتور ایران جزو این گروه از شرکتها هستند. بر اساس اطلاعات یادشده شرکت قند نقش جهان با نماد «قنقش» که ۶۳ درصد از ارزش فروش محصولاتش به شکر سفید برمیگردد، مجوز افزایش قیمت این محصول مهم خود را از انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر ایران دریافت کرده است. به این ترتیب قیمت هر کیلو شکر سفید این شرکت از تاریخ ۱۲ آبان ماه به ۷ هزار و ۳۰۰ تومان افزایش یافته است. این در حالی است که قیمت قبلی این محصول ۶ هزار و ۳۰۰ تومان تعیین شده بود. از همین رو ۶۳ درصد از محصولات این شرکت به میزان ۸/ ۱۵ درصد رشد قیمتی داشته است. سهم ۶۳ درصدی گفته شده در سال قبل به میزان ۶/ ۳۸ میلیارد تومان از درآمد شرکت را به خود اختصاص داده بود. بنابر این محاسبات اگر به این رقم ۱۵ درصد اضافه شود، درآمدهای این شرکت از این محل ۷/ ۵ میلیارد تومان رشد خواهد کرد.
البته همان طور که در شرح این آگهی آمده است، «بر اساس تبصره ۱ بند ۳ دستور چهارم ابلاغیه مصوبه کارگروه تنظیم بازار، مبلغ ۵۰۰ تومان از نرخ فوق به دولت تعلق داشته و نرخ قابل ثبت و عمل برای کارخانهها به ازای هر کیلوگرم ۶۸۰۰ تومان خواهد بود. در این آگهی همچنین درباره علت این افزایش قیمت توضیح داده شده است: نرخ فروش ۷۰ درصد جهت عرضه به صنوف و صنایع با توجه به افزایش هزینههای تولید از قبیل کیسه ، مواد شیمیایی، قطعات و لوازم مصرفی و... برای هر کیلوگرم ۷۳۰۰ تومان درب کارخانه تعیین شده است.
در دیگر کارخانههای تولیدی در گروه قند هم دقیقا با همین موضوع مواجهیم تنها تفاوت در این آگهیها سهم شکر سفید از کل محصولات آنها است. این سهم در کارخانههای تولیدی و صنعتی ثابت خراسان ۶۶ درصد است. در این گزارش آمده این شرکت مکلف است حداقل ۳۰ درصد از محصول خود را با همان نرخ ۶۳۰۰ تومان عرضه کند.
یکی دیگر از بنگاههای گروه قند و شکر که از افزایش قیمت شکر سفید خبر داده است، شرکت صنعتی و کشاورزی شیرین خراسان است که در آن مشخص نکرده این محصول سهمی چند درصدی از کل محصولات شرکت مذکور دارد. اما فارغ از گروه قند، دو شرکت دیگر که طی دو روز گذشته از افزایش نرخ فروش خود خبر دادهاند، شرکتهای شرکت تهیه و تولید خاک نسوز استقلال آباده (کباده) و رادیاتور ایران هستند.
نماد کباده پس از اطلاعیه نخست، اصلاحیهای را منتشر کرد که از اضافه شدن مصوبه هیات مدیره مبنی بر افزایش بیش از ۱۰ درصد نرخ ۱۶ گرید خاک شرکت خبر میداد. تفاوت این دو اطلاعیه در این است که در سری قبلی از افزایش نرخ این ۱۶ محصول از ۲۶۱ هزار به ۲۷۰ هزار صحبت شده بود، اما اینبار گفته شده که بنا بر مصوبه هیات مدیره نرخ این محصولات به ۲۹۹ هزار تومان افزایش یافته است. درباره علت این رشد قیمتی به افزایش مجدد حقوق و دستمزد و همچنین افزایش نرخ پیمانکاران اشاره شده است.
افزایش قیمت محصول رادیاتور ایران
در اطلاعیه شرکت رادیاتور ایران نیز از افزایش نرخ مربوط به فروش محصولات آلومینیومی به شرکت ساپکو خبر داده شده است. بدین ترتیب مطابق قرارداد فیمابین قیمت هر رادیاتور خودرو از ۲۳۰ هزار به ۳۰۹ هزار تومان رسیده است. نسبت فروش این محصول به کل درآمد شرکت در سال مالی قبل شرکت ۱۰ درصد عنوان شده که رقم آن ۹/ ۲۳ میلیارد تومان بوده است.