بازدهی ۸۰۰ درصدی سهام «فارس»
این افزایش سرمایه به منظور جبران مخارج مشارکت انجامشده در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر، جبران مخارج سرمایهگذاریهای انجامشده و جبران بخشی از مخارج صورتگرفته بابت بازپرداخت بدهیها صورت گرفت. با افزایش سرمایه فعلی از ۱۴هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان به ۲۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان هلدینگ خلیجفارس به دومین شرکت بزرگ بورس از لحاظ سرمایه اسمی تبدیل شد.
مدیرعامل صنایع پتروشیمی خلیجفارس در جلسه مجمع با اشاره به افزایش سرمایههای صورتگرفته در فارس در دو سال اخیر از محل سود انباشته گفت: در مهرماه 97 سرمایه شرکت از 5 هزار میلیارد تومان به 9هزار و 150 میلیارد تومان رسید. در بهمنماه 98 نیز از 9هزار و 150 میلیارد تومان به 14هزار و 350 میلیارد تومان از محل سود انباشته رسید.
جعفر ربیعی با تاکید بر اینکه هلدینگ خلیجفارس یک شرکت توسعهمحور است، گفت: تامین مالیهای صورتگرفته در این هلدینگ صرف اتمام طرحهای در حال اجرا و تعریف پروژههای بیشتر در راستای افزایش تولید میشود و سهامدار فارس که اکنون با آزاد شدن سهام عدالت بالغ بر 50میلیون نفر هستند، اطمینان به یک سهم بنیادین دارد. در همین راستا تسهیلات ریالی و گشایش اعتبارات اسنادی داخلی به مبلغ 6 هزار و 621 میلیارد تومان و اخذ تسهیلات ارزی به مبلغ ۸۰ میلیون دلار برای پروژههای در دست اجرای شرکتهای تابعه صورت گرفته است.
وی تامین سرمایه از بازار سرمایه را از دیگر روشهای موفق فارس عنوان کرد و افزود: کسب درآمد 2 هزار و 465 میلیارد تومان از محل عرضه اولیه سهام، انتشار 4 هزار میلیارد تومان اوراق اجاره و تبعی و 23 هزار و 700 میلیارد تومان از طریق افزایش سرمایه منجر به تامین مالی 30 هزار میلیارد تومانی فارس از بازار سرمایه شده است که همه آنها برای تکمیل، احداث و راهاندازی پروژههای در دست انجام و جدید هلدینگ صرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه سود عملیاتی شرکت در یکسال گذشته ۲۱ هزار و ۱۵۸ میلیارد تومان بوده است، گفت: درآمدهای تلفیقی به 77 هزار و 853 میلیارد تومان و سود عملیاتی تلفیقی گروه هم در این مدت به ۱۷ هزار و ۷۷۱ میلیارد تومان رسید و این به معنی افزایش ۱۱۳ درصدی سوددهی شرکت اصلی و رشد ۵۱درصدی سود تلفیقی گروه نسبت به سال مالی گذشته است.
وی افزود: همچنین دارایی گروه به عدد 297 هزار و 970 میلیارد تومان رسیده است.
مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس همچنین دستیابی به تولید ۱۹ هزار و ۴۲۷ هزار تن و افزایش ۲۹۱ هزار تنی تولید نسبت به سال گذشته را دستاورد بزرگ این هلدینگ در شرایط سخت تحریمها دانست.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از حل شدن مشکلات بدهی ارزی این هلدینگ بعد از سالها به عنوان دستاوردی بزرگ خبر داد و گفت: مسائل پیشین ارزی در صورتهای مالی حل شده است.
وی با اشاره به اخذ مبلغ 7 هزار و 637 میلیارد تومان تسهیلات ریالی برای بازپرداخت بدهیهای ارزی هلدینگ اظهار کرد: با پرداخت بدهیهای ارزی به مبلغ 1/ 1 میلیارد دلار، پرداخت بدهی شرکت اصلی به شرکت ملی نفت طی دو سال و نیم اخیر با نرخ میانگین ارز ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان صورت گرفته که با توجه به نرخ امروز موجب صرفه اقتصادی ۱۴ هزار و ۹۶۰ میلیارد تومانی شده است. همچنین مبلغ ۴۵۴ میلیون دلار از بدهی شرکت اصلی به شرکت ملی صنایع پتروشیمی طی دو سال و نیم اخیر با نرخ میانگین ۱۵ هزار و ۱۰۰ تومان پرداخت شد که با توجه به نرخ امروز ارز، موجب صرفه اقتصادی 4 هزار و 585 میلیارد تومانی شد.
وی همچنین به رفع کامل مغایرتهای موجود بین هلدینگ خلیجفارس و شرکت ملی نفت، اشاره کرد و گفت: این مغایرتها از مبلغ 386 میلیون دلار به 68 میلیون دلار کاهش یافته که هلدینگ نسبت به برخی موارد معترض است که آن هم در مرجع داوری در حال بررسی است.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، یکی دیگر از دستاوردهای این مجموعه را بازگشت ارز به کشور عنوان کرد و گفت: 88درصد ارز ناشی از صادرات شرکتهای تابعه از طریق سامانه نیما در سال 98 انجام شده که بیانگر انجام 125 درصدی تعهدات ارزی شرکت در این مدت است.
وی عرضه اولیه سهام پتروشیمی شهید تندگویان، آریاساسول و پتروشیمی ارومیه در سال مالی 98 را عمل به وعدههای بورسی هلدینگ خلیج فارس عنوان کرد و گفت: تا پایان سال سهام سه شرکت بوعلی، اروند و بندر امام را عرضه خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه خلیجفارس دومین صندوق بازارگردانی را در بازار سرمایه از حیث ارزش دارایی دارد، گفت: این صندوق از نظر تعداد واحد بزرگترین صندوق بازارگردانی اختصاصی است.
وی افزود: در اصلاح اخیر بازار سرمایه که 2/ 29 درصد بود با عملکرد خوب بازارگردان خلیجفارس، سهام فارس 2/ 15 درصد، پارس 9 درصد، فجر 6/ 4 درصد، مبین 8/ 17 درصد، نوری 3/ 8 درصد و آریا ساسول 8/ 5 درصد اصلاح داشتند که کمتر از اصلاح شاخص بود.
همچنین ارزش بازار فارس که 28 بهمن سال گذشته به 100 هزار میلیارد تومان رسید و اولین شرکت تاریخ بازار سرمایه شد اکنون به 417 هزار میلیارد تومان رسیده است.
مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس با بیان اینکه ارزش بازار هلدینگ خلیجفارس، 11 درصد بورس و فرابورس را تشکیل میدهد، گفت: با وجود اصلاح قیمتها در دو ماه اخیر نسبت به ابتدای تیر ۱۳۹۸، سهام فارس بازدهی 800 درصد، پترول ۷۱۳ درصد، نوری ۴۶۱ درصد، فجر 294 درصد، مبین 218 درصد، شگویا 234 درصد، شاروم 202درصد، آریا ۱۶۰ درصد و پارس ۲۸۴ درصد داشته است.
ربیعی همچنین طرحهای جهش دوم هلدینگ تا انتهای سال 1400 را شامل 13 طرح شیرینسازی برش سبک پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی هنگام، پالایش گاز یادآوران خلیجفارس (فاز اول)، تصفیهخانه مرکزی پتروشیمی بندرامام، پتروشیمی آپادانا خلیجفارس، بازسازی واحد زایلین پتروشیمی بوعلی سینا، طرح بهسازی و احداث تاسیسات جمعآوری گازهای مشعل، توسعه صنایع پاییندستی پترو ایرانیان، پتروشیمی گچساران، طرح تبدیل مواد اولیه الیاف به بطری پتروشیمی شهید تندگویان، شیمیایی صدف عسلویه، طرح کلرآلکالی پتروشیمی بندر امام و طرح مونوکسیدکربن پتروشیمی کارون عنوان کرد.
به گفته وی، برای این طرحها 7/ 2میلیارد یورو سرمایهگذاری ارزی و 8هزار و 315 میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی صورت گرفته است که موجب افزایش ظرفیت اسمی تولید 62/ 6 میلیون تنی هلدینگ خلیج فارس میشود.
مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس همچنین با اشاره به 13 طرح جهش سوم از 1401 به بعد گفت: با راهاندازی این 13 طرح از جمله مگاپروژه عسلویه(هرمز)، الفین و پلی الفین جنوب و پتروشیمی تفتان آریا در منطقه آزاد چابهاربا سرمایهگذاری 304/ 11 میلیارد یورو و 5 هزار و 343 میلیارد تومان، 5/ 17 میلیون تن ظرفیت اسمی تولید هلدینگ افزایش مییابد.