تصویب افزایش سرمایه ۵۷ درصدی «تملت»
در جلسه مجمع تامین سرمایه ملت، مدیرعامل شرکت از برعهده گرفتن مدیریت صندوق داراسوم توسط تامین سرمایه بانک ملت خبر داد.
سید روح اله حسینی مقدم، همچنین درباره افزایش سرمایه شرکت گفت: بهبود نسبتهای مقرر در دستورالعمل کفایت سرمایه نهادهای مالی از جمله دلایلی بود که تصمیم به افزایش سرمایه در شرکت گرفته شد. به این ترتیب قادر خواهیم بود تا با برخورداری از پشتوانه مناسب مالی بهصورت سرمایه ثبت شده شرکت در کنار اتخاذ تصمیمات بهینه درخصوص قبولی تعهد اوراق بهادار منتشر شده توسط ناشران نیز فعالیت بهتری داشته باشیم.
وی در ادامه محل تامین افزایش سرمایه ۵۷ درصدی «تملت» را سلب حق تقدم از سهامداران فعلی و اعطای سهام جایزه به سهامداران اولیه از محل صرف سهام عنوان کرد و افزود: این روش نه تنها کاهش هزینههای جانبی از جمله کاهش هزینه متعهد پذیرهنویسی را به دنبال دارد، بلکه به دلیل کاهش دوره ۶۰ روزه پذیرهنویسی، در زمان سریعتری اجرایی خواهد شد.
مدیرعامل «تملت» در ادامه با اشاره به عملکرد شرکت در نیمه نخست سال ۱۳۹۹، گفت: تامین سرمایه بانک ملت در دوره ۶ ماهه نخست سال جاری موفق به تامین مالی تعداد ۶ پروژه (طی ۹ مرحله) جمعا به مبلغ ۹۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال شد که بیانگر رشد ۲۲۴ درصدی ارائه خدمات در این حوزه در مقایسه با سال ۱۳۹۸ است.
وی در ادامه به عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت شرکت اشاره کرد و گفت: سه صندوق بادرآمد ثابت تحت مدیریت تامین سرمایه بانک ملت یعنی صندوقهای اندوخته ملت، اوج ملت و آتیه با برخورداری از ۷/ ۸۷ هزار میلیارد ریال ارزش دارایی، از جمله صندوقهای برتر فعال در بازار سرمایه هستند.
حسینی مقدم در ادامه با اشاره به افزایش بیش از ۱۵ برابری داراییهای تحت مدیریت صندوق قابل معامله افق ملت در دوره یک ساله اخیر افزود: خالص ارزش داراییهای «افق ملت» تا پایان شهریور ماه سال جاری به بیش از ۳هزار و ۶۵۸ میلیارد ریال رسیده است.به گفته حسینی مقدم، افزایش ۴/ ۶ برابری داراییهای تحت مدیریت صندوق بازارگردانی شرکت تامین سرمایه بانک ملت در دوره یک ساله اخیر نیز از دیگر عملکردهای موفق بوده است. همچنین عبور ارزش روز داراییهای صندوق بازارگردانی ملت از ۴۸ هزار میلیارد ریال، سبب شده که این صندوق به بزرگترین صندوق بازارگردانی فعال در کشور تبدیل شود. ضمن اینکه با توجه به مصوبه اخیر سازمان بورس و الزام شرکتها در بهکارگیری بازارگردان، این صندوق آمادگی بازارگردانی برای تمامی سهام فعال در بازار سرمایه را دارد.
مدیرعامل «تملت» در ادامه به بررسی عملکرد مالی شرکت پرداخت و گفت: سود خالص شرکت در نیمه نخست سال جاری در سال ۹۸ به بیش از ۲هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵/ ۳۶ درصد رشد را تجربه کرده است.
حسینی مقدم عمده درآمدهای شرکت را از محل ارائه خدمات بازارگردانی و سود اوراق بهادار دانست و گفت: مجموع درآمدهای شرکت در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ به بیش از ۲ هزار و ۸۳۷میلیارد ریال رسیده که یک هزار و ۹۰۰میلیارد ریال از این رقم به درآمد از محل ارائه خدمات بازارگردانی و سود اوراق بهادار بوده است.
مدیریت داراسوم
یکی دیگر از موارد مهم اعلام شده از سوی مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت در این جلسه، مدیریت این شرکت در صندوق داراسوم بود. حسینی مقدم در این رابطه توضیح داد: واگذاری باقیمانده سهام دولت در سه بانک ملت، تجارت و صادرات در قالب صندوق دارا سوم یا همان صندوق قابل معامله بورسی (ETF) خواهد بود که مدیریت این صندوق از طریق شرکت تأمین سرمایه ملت انجام میشود.
وی ادامه داد: در مراحل نهایی اخذ مجوزها و تبادل اطلاعات موردنظر هستیم و به محض قطعی شدن، اطلاع رسانی دقیق تری از نحوه پذیره نویسی واحدها، میزان تخفیف و زمان اجرای این امر خواهیم داشت.