معرفی کتاب: «روانشناسی تودهها»؛ شکلگیری انبوه خلق، چگونه؟
![معرفی کتاب: «روانشناسی تودهها»؛ شکلگیری انبوه خلق، چگونه؟](https://cdn.donya-e-eqtesad.com/thumbnail/Suzrn68I0F2b/QHn8O9nsSzT8qCU7RegsN6Pbb5v74eEtbKeSOh05RaYpFEih0YU5GEt7TZyzEhnm/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C+%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA+%283%29.jpg)
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ زمانی که فرد همانند دانه شنی است در میان دانههای شن، آن گاه که افراد به انبوهی بدل شوند، نوعی روحیه جمعی در آنان پدیدار می شود که این روح وادارشان می کند طوری احساس و عمل کنند که با احساس و عمل آنان در تنهایی متفاوت است،آنگاه است که انبوه خلق شکل میگیرد.
شاید کمی پیچیده به نظر برسد اما موضوع ساده است، افراد به شکل شخصی به یک شکل عمل میکنند و در جمع رفتارشان عوض میشود، به این ترتیب یک گروه، شخصیتی مستقل پیدا میکند که فراتر از جمع تک تک افراد است.
گوستاو لوبون جامعهشناس فرانسوی در اثر خود با عنوان «روانشناسی تودهها» تلاش کرده با ایجاد تجزیه و تحلیلی دقیق، رفتارهای جمعی افراد و توده ها را مورد مطالعه قرار دهد.
این کتاب نه تنها بر فروید بلکه بر افرادی مانند هیتلر و موسولینی نیز تأثیری عمیق داشت، هر دو ممکن است از مشاهدات این کتاب به عنوان راهنمای برانگیختن احساسات مردمی استفاده کرده باشند. به قول نویسنده ، «توده ها هرگز عطش حقیقت را ندارند. هر کسی که بتواند توهمات آنها را فراهم کند ، به راحتی صاحب آنها است.»
«روانشناسی تودهها» یکی از تأثیرگذارترین آثار روانشناسی اجتماعی در تاریخ است. این کتاب برای دانشجویان تاریخ ، جامعهشناسی، حقوق و روانشناسی می تواند مناسب و آموزنده باشد، همچنان که به کار سیاستمداران ، دولتمردان ، سرمایه گذاران و مدیران بازاریابی نیز میآید.
«روانشناسی تودهها» در ۲۴۰ صفحه با ترجمه « کیومرث خواجویها» توسط نشر « روشنگران و مطالعات زنان» با قیمت ۱۵۰ هزار تومان منتشر شده است.//
معرفی این کتاب را با صدای «بهنام ناصح» خبرنگار گروه فرهنگ و هنر «دنیای اقتصاد» میشنوید.//