معرفی کتاب «ناتور دشت»؛
رها از دنیای آدم بزرگها
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ هولدن نمیخواهد دانشمند شود، نمیخواهد مثل پدرش وکیل شود، معلم شود، یا هرچیز دیگری که از نظر آدم بزرگها یک شغل خوب و آیندهدار محسوب میشود، او میخواهد «ناتور دشت» شود، واژه های مترادف با ناتور در در فارسی حافظ و نگهبان هستند.
رمان «ناتور دشت» برجستهترین اثر «جروم دیوید سلینجر» است. این رمان سال ۱۹۵۱ منتشر شد و به سرعت مورد توجه منتقدان و در زمره آثار شاخص در ادبیات آمریکا قرار گرفت. این اثر تاکنون به ۳۵ زبان دنیا ترجمه شده است.
قهرمان کتاب ناتور دشت داستان خود را از مدرسهای آغاز میکند که به تازگی از آن اخراج شده اما این قضیه را از خانواده خود مخفی نگاه داشته است و میخواهد تا زمانی که نامه مدیر مدرسه به دست پدر و مادرش میرسد آزاد باشد و حتی به فرار از خانه هم فکر میکند. او قبلا هم چندین بار از مدرسه اخراج شده بود اما این بار ماجرا فرق میکند.
هولدن احساس تنهایی میکند، احساس میکند با دنیای بیرون بیگانه است و همچنین به شدت احساس میکند که همهچیز او را افسرده میکند. هولدن دیگر کودک نیست و در آستانه ورود به دنیای بزرگسالان است. بزرگسالانی که از نظر هولدن همگی قلابی هستند و او بسیار از دست آنها شاکی است.
«ناتور دشت» در ۲۰۸ صفحه با ترجمه «محمد نجفی» توسط نشر «نیلا» با قیمت ۱۵۰ هزار تومان منتشر شده است. این اثر در دهه ۴۰ خورشیدی توسط نشر مینا با ترجمه احمد کریمی منتشر شد، انتشارات ملیکان در دهه ۹۰ آن را با ترجمه آراز بارسقیان منتشر و علیرضا دولتآبادی نیز آن را برای انتشارات نگار تابان ترجمه کرده است.
معرفی این کتاب را با صدای «امیرمحمد بختیاری» خبرنگار گروه بورس «دنیای اقتصاد» بشنوید.