یادگیری سیار نوین: فنون و فناوری‌ها

هوکیونگ ریو، دیوید پارسونز

ترجمه اسماعیل زارعی زوارکی، سونیا موسی‌رمضانی، الهه ولایتی

یادگیری سیار، کسب هر نوع دانش، نگرش و مهارت با بهره‌گیری از فناوری‌های سیار در هر زمان و مکان است که باعث تغییر در رفتار و عملکرد یادگیرنده می‌شود. ابزار فناوری سیار ازجمله تلفن همراه، تبلت، لپ‌تاپ، ‌آی‌پد، آی‌پاد، پلیر صوتی دیجیتال و دوربین‌ دیجیتال امکان تبادل اطلاعات و برقراری ارتباط و تعامل را در نظام آموزشی فراهم کرده و ظرفیت‌های جدیدی را برای تدریس و یادگیری در اختیار معلم و دانش‌آموز و همچنین استاد و دانشجو قرار داده است. مولفان این کتاب کوشیده‌اند با نشان دادن روش‌های استفاده بهینه از تکنولوژی‌های جدید، همه دانش‌پژوهان و دانشجویان و استادان را به دانشِ استفاده موثر از وسایل یادگیری سیار مجهز کنند و اغلب منتقدان کتاب، معتقدند به این هدف خود رسیده‌اند.

هوش اجتماعی

رسول رمضانیان

موضوع این کتاب هوش اجتماعی است که مولف با کمک داستان‌های کلامی و تصویری آن را برای خوانندگان توضیح می‌دهد. به باور مولف، هوش اجتماعی توانایی تعامل افراد با یکدیگر است و موجب هم‌افزایی ارزش افزوده جامعه می‌شود. این بازار کار است که مشخص می‌کند سیستم آموزش و پرورش باید چه نیروهایی را تربیت کند؛ اما در ساختار آموزش و پرورش ایران برنامه‌ای برای تقویت هوش اجتماعی دانش‌آموزان که ابزار هم‌افزایی است در نظر گرفته نشده و بیشتر بر هوش انفرادی و حل مساله تاکیده شده است. این کتاب کوششی است برای نشان دادن همین مساله.

اقتصاد انرژی

ویدا ورهرامی

در سال‌های اخیر، توجه محققان اقتصاد انرژی به قیمت‌های نفت، کمیابی انرژی و مداخلات دولت در زمینه عرضه انرژی افزایش یافته و نگرانی‌هایی در مورد امنیت عرضه انرژی در دنیا ایجاد شده است. در این کتاب با نگاه به دغدغه انرژی، مفاهیمی برای تحلیل و فهم موضوعات کلیدی اقتصاد انرژی مطرح می‌‌شود. هدف این مجموعه، کمک به فهم اقتصاد انرژی و آشنایی خوانندگان با عرضه و تقاضای انرژی و عملکرد انواع سیاست‌گذاری‌ها در بخش انرژی است. در این کتاب ارتباطات میان بخش انرژی و سایر بخش‌‌ها در قالب مباحث مربوط به مبادله انرژی و نحوه تاثیرگذاری نهادهای بین‌المللی بر معاملات کشورها، بررسی می‌شود.

شاهد جنگ و اقتصاد

محمدرضا قسیمی

مولف این کتاب که از مدیران سابق بانک مرکزی ایران است، اقدام‌های بانک مرکزی را در دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق بررسی کرده است. این بررسی که مستظهر به اطلاعات اقتصادی، داده‌های آماری و مشاهدات و تجربه‌های بلاواسطه مولف است، واکاویِ وضع اقتصادی و پولی ایران را از دهه پنجاه و افزایش ناگهانی درآمدهای نفتی آغاز می‌کند، با طرح‌های دولتی‌سازی اوایل انقلاب ادامه‌ می‌دهد و با تحولات دوران جنگ به پایان می‌رساند. در فصول مربوط به مقاطع سه‌گانه جنگ (ابتدای جنگ، دوره بهبودی نسبی اقتصادی، دوره فرسایش اقتصادی) فرصت‌های از دست رفته اقتصادی تحلیل می‌شود. تعمق در تجربه‌های مطرح شده در این کتاب، چراغ راهنمای مناسبی است برای فهمیدن وضع اقتصادی امروز ایران.

ناگفته‌های بورس ایران

علی صالح‌آبادی

بازار سهام نبض و نماگر اقتصاد است، گروهی هم آن را «دماسنج اقتصاد» لقب داده‌اند. بازار سهام با هریک از این القاب و نام‌ها که خوانده شود، بازاری هوشمند و زنده است که در آن حرف‌ها و خبرها، به سرعت برق و باد می‌پیچد و کوچک‌ترین تغییرات در حوزه‌های مختلف، به تندبادهایی تبدیل می‌شود که فعالان بازار و ذی‌نفعان و مقام‌های مسوول را به تکاپو می‌اندازد. این کتاب شرح دهه پرتحول بورس ایران (۱۳۸۴-۱۳۹۳) است و مولف که خود در این دوران سکاندار سازمان بورس و اوراق بهادار بوده است، به عنوان منبع دست اول، تلخ و شیرین این دوران را روایت می‌کند.

دوره های مالی و سرمایه گذاری دوره های مدیریت و اقتصاد دوره های ارتباطات و روزنامه نگاری
کتاب های اقتصادی کتاب های مدیریت و بازرگانی کتاب های سیاسی
کتاب های اندیشه و فرهنگ کتاب های کودک و نوجوان کتاب های ادبیات و هنر