موفقیت 90 درصدی پروژه کشت بیولوژیک هزار هکتاری بذر بادام دیم به همت فولاد مبارکه

 محمد اکبری، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مبارکه  اظهار کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در سال‌های گذشته مطالعات آبخیزداری اراضی ضلع شمالی طالخونچه شهرستان مبارکه را انجام داده و نتیجه آن ایجاد بستری برای اجرای پروژه‌های کشت بیولوژیک و مکانیکی در این منطقه بوده است. وی افزود: خوشبختانه از سال گذشته پروژه کشت بیولوژیک هزار هکتاری بذر بادام دیم به همت فولاد مبارکه آغاز شد و با موفقیت ۹۰ درصدی در حال انجام است. رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مبارکه خاطرنشان کرد: در سال جاری فولاد مبارکه قرار است برای کشت بذر در دو هزار هکتار دیگر این منطقه اقدام کند که برای این منظور جانمایی‌های لازم انجام شده و به‌زودی پروژه مربوطه کلنگ‌زنی خواهد شد. وی اذعان داشت: منظور از بیولوژیک بودن کشت این است که فرایند کاشت بذر مربوطه به‌صورت دیم انجام می‌شود. ایجاد فضای سبز، جلوگیری از فرسایش خاک و ذخیره نزولات آسمانی از مهم‌ترین اهداف این پروژه است و تاکنون هیچ طرح مشابهی با این میزان موفقیت همراه نبوده است.

جلوگیری از روان‌آب‌های سطحی، هدررفت آب و تزریق منابع آب چاه‌های کشاورزی منطقه

همت‌علی انصاری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مبارکه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فولاد گفت: با توجه به وجود آلایندگی‌های مختلف در کشور، طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور از سال گذشته آغاز شد و شهرستان مبارکه سهم بسزایی در تحقق این طرح داشت.

وی ادامه داد: طرح کاشت بیولوژیک هزار هکتاری بادام دیم در طالخونچه شهرستان مبارکه تأثیر بسزایی در ترسیب کربن، پالایش هوا و حفظ محیط‌زیست دارد. اجرای این طرح زیست‌محیطی با توجه به تداوم بحران خشک‌سالی و مشکلات کم‌آبی شهرستان مبارکه، تأثیر قابل‌توجهی در جلوگیری از روان‌آب‌های سطحی، هدررفت آب و تزریق منابع آب چاه‌های کشاورزی منطقه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مبارکه تصریح کرد: با توجه به دیم بودن این طرح، موفقیت آن در سال‌های آینده وابسته به میزان بارش‌ها خواهد بود و در صورت بارش کافی، این طرح تا ۱۰ تا ۱۵ سال آینده به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.