سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در ۳۰ شرکت دانشبنیان در حوزه فناوریهای نوظهور
او گفت: فولاد مبارکه در این زمینه در سه سطح برنامهریزی کرده و دستاوردهای خوبی نیز داشته است. سطح اول دانشگاهها بوده که این شرکت تاکنون موفق شده سه مرکز نوآوری در مراکز دانشگاهی بزرگ استان با هدف جذب نخبگان دانشگاهی برای حل مسائل حال و آینده صنعت کشور راهاندازی کند و چهارمین مرکز نیز بهزودی راهاندازی میشود. مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: تاکنون یک هزار دانشجو در این مراکز نوآوری دانشگاهی از حمایتهای فولاد مبارکه در بخش گرنت پژوهشی بهرهمند شدهاند و به این واسطه، دانشجویان برای ورود به مراحل بعدی فارغالتحصیلی توانمند میشوند.
فولاد مبارکه توانسته است به هستههای فناوری کشور گرنت فناورانه بدهد
وی افزود: سطح دوم، نوآوری شهری است؛ به این معنا که دانشجویان فارغالتحصیل را در هستههای فناور جذب میکنیم. خوشبختانه یکی از بزرگترین مراکز توسعه فناوری کشور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است که شامل ۶ پارک تخصصی در حوزه فناوری و مهندسی و حتی در حوزههای صنایع خلاق میشود. بنابراین فولاد مبارکه با مشارکت شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و ۶ پارک علم و فناوری و البته تعدادی از پارکهای علم و فناوری کشور، توانسته است به هستههای فناوری کشور گرنت فناورانه بدهد و از آنها حمایت کند تا ایدههای خود را به محصول اولیه تبدیل کنند. عباسی ادامه داد: در سطح سوم، فولاد مبارکه با راهاندازی صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر، از هستههای فناوری که به شرکتهای دانشبنیان نوپا تبدیل شدند حمایت میکند. بر این اساس، فولاد مبارکه طی سه سال اخیر، برای توسعه شرکتهای دانشبنیان نزدیک به هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام داده است، بهگونهای که این شرکتها بتوانند یک محصول تجاریسازیشده را به صنعت ارائه کنند و خوشبختانه بیش از ۳۰ شرکت دانشبنیان این مراحل بلوغ را گذراندهاند و آماده خدمترسانی به صنایع بزرگ کشور ازجمله شرکت فولاد مبارکه هستند. وی گفت: البته به موازات این اقدامات، از توان شرکتهای دانشبنیان کل کشور و بهویژه استان اصفهان استفاده کردیم و تا امروز بیش از ۶۲۰ شرکت دانشبنیان در فهرست تأمینکنندگان شرکت فولاد مبارکه قرار گرفتهاند. در سال گذشته ۱۱.۵ همت فروش شرکتهای دانشبنیان صرفاً به فولاد مبارکه بوده و در سال جاری نیز تاکنون این مبلغ به ۵.۶ همت رسیده است. باید توجه داشت که این حجم عظیم نقدینگی که به شرکتهای دانشبنیان تزریق میشود میتواند آثار زیادی داشته باشد و این شرکتها را تقویت کند.
تبدیل اصفهان به محور توسعه فناوری و نوآوری کشور
مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه در پاسخ به سؤالی درباره جغرافیای مدنظر فولاد مبارکه برای توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری اضافه کرد: تمرکز فولاد مبارکه بر استان اصفهان است؛ چراکه این استان صنعتیترین استان کشور و همچنین دارای چندین دانشگاه بزرگ، ۶ پارک علم و فناوری بینظیر و شهرک علمی تحقیقاتی است. البته بهواسطه گستره جغرافیایی گروه فولاد مبارکه و توانمندیهای موجود در کشور، ارتباط مستمری نیز با دیگر دانشگاهها و پارک علمی فناوری کشور داریم؛ اما عمده تمرکز ما در استان اصفهان است و فولاد مبارکه قصد دارد این استان را به محور توسعه فناوری و نوآوری کشور تبدیل کند.
وی با بیان اینکه ۳۰ شرکت دانشبنیانی که فولاد مبارکه در آنها سرمایهگذاری کرده مراحل مختلف کار بر پایاننامههای دانشجویی، ایجاد شتابدهی هستههای فناور و ساخت اولین محصولات قابلارائه را گذراندهاند، افزود: فولاد مبارکه به این شرکتها کمک میکند تا خود را توسعه دهند و در رقابتهای ملی و بینالمللی حضور داشته باشند.
بررسی پیشنهادهای چند صد شرکت دانشبنیان و هسته فناور در فولاد مبارکه
عباسی ابراز کرد: بررسی پیشنهادهای چند صد شرکت دانشبنیان و هسته فناور در فولاد مبارکه در حال انجام است و بر اساس توانمندی و آمادگی سرمایهپذیری آنها، سرمایهگذاری میکنیم و این مسیر را با قدرت و شدت توسعه خواهیم داد. در سالهای آینده، هم تعداد شرکتهای سرمایهپذیر فولاد مبارکه و هم محصولاتی که به صنعت فولاد کشور ارائه خواهد شد، افزایش مییابد.
بیشتر شرکتهایی که فولاد مبارکه در آنها سرمایهگذاری کرده در فناوریهای نوظهور انقلاب صنعتی چهارم و تحول دیجیتال فعالیت دارند
وی تصریح کرد: بیشتر شرکتهایی که فولاد مبارکه در آنها سرمایهگذاری کرده در فناوریهای نوظهور انقلاب صنعتی چهارم و تحول دیجیتال فعالیت دارند و امروز شرکتهای زیادی در حوزه رباتیک، هوش مصنوعی، اینترنت صنعتی اشیا و پردازش تصویر داریم که تولیدات آنها در خطوط تولید فولاد مبارکه در حال ارائه خدمات است و سیستمهای نظارت تصویری که در این شرکتها تولید و در خطوط تولید فولاد مبارکه مورد استفاده قرار گرفته باعث افزایش بهرهوری و کاهش خسارت و حوادث شده است. مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه فناوریهای نوظهور بهشدت میتواند رقابتپذیری صنعت کشور را در بازارهای جهانی افزایش دهد، افزود: شرکتهای دانشبنیان کشور امروز در حوزههای هایتک و با فناوری عمیق، محصولات قابلتوجهی ساختهاند که قابلیت رقابت با نمونههای خارجی را نیز دارد. حتی در برخی از حوزهها شرکتهای دانشبنیان برای صادرات محصولاتشان برنامهریزی کردهاند.