نقش مهم فولاد مبارکه در امنیت غذایی
تامین نیاز صنایع غذایی به ورق های قلع اندود در داخل کشور
گروه فولاد مبارکه بخش عمده نیاز صنعت بستهبندی کشور به ورق قلعاندود را تأمین کرد
مجید فخاری، مدیر برنامهریزی فروش و حمل محصولات فولاد مبارکه اصفهان که بهعنوان نماینده شرکت فولاد مبارکه این جایزه را دریافت کرد، در پنل تخصصی نقش صنایع بستهبندی در صنعت کنسرو گفت: گروه فولاد مبارکه در سال گذشته ۷۶ درصد از نیاز صنعت بستهبندی کشور به ورق قلعاندود را تأمین کرد و با ظرفیتهای ایجادشده در گروه، توانمندی تأمین کامل این نیاز در حال ایجاد است. متناسب با تنوع ابعادی محصولات موردنیاز صنعت بستهبندی قابلیت تولید ورق قلعاندود از ضخامت ۰.۱۵ تا ۰.۴ میلیمتر در گروه فولاد مبارکه وجود دارد.
وی با بیان اینکه فولاد مبارکه تأمینکننده اصلی ورق قلعاندود صنعت بستهبندی کشور است، افزود: گروه فولاد مبارکه فلسفه وجودی خود را خلق آینده بهتر برای ایران توصیف کرده است؛ ازاینرو همه استراتژیها، چشماندازها و مأموریتهای خود را در راستای تحقق این شعار تعریف کرده است.
مدیر برنامهریزی فروش و حمل محصولات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه بهعنوان یک صنعت مادر خودش را حلقهای بسیار تأثیرگذار در توسعه اقتصادی و صنعتی کشور میداند و در این راستا مأموریت خود را تولید فولاد برای توسعه زیرساختهای کشور تعریف کرده است.
فخاری با بیان اینکه صنعت بستهبندی بهویژه در حوزه مواد غذایی و شیمیایی یکی از صنایع استراتژیک است، ادامه داد: فولاد مبارکه به صنعت بستهبندی بهصورت تخصصی و ویژه ورود کرده است.
مدیر برنامهریزی فروش و حمل محصولات فولاد مبارکه با بیان اینکه ۹.۵ میلیون تن محصول تخت فولادی در کشور مصرف میشود که سهم ورق قلعاندود از این میزان حدود ۲.۵ درصد است، تصریح کرد: گروه فولاد مبارکه در حوزه تولید ورق قلعاندود دو خط تولید دارد که مشغول فعالیت هستند و ظرفیت آن در مجموع ۲۶۰ هزار تن است.
فخاری با بیان اینکه فولاد مبارکه تولید ورق قلعاندود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرده است، گفت: باید توجه داشت که برای مثال در سال ۱۳۹۲ نیاز کشور حدود ۲۵۰ هزار تن ورق اندود بود که ۶۰ درصد آن از خارج از کشور تأمین میشد، اما در سال ۱۴۰۲ با تولید ۱۶۰ هزار تن ورق در شرکت فولاد مبارکه و شرکت توانآور آسیا واردات به ۲۰ درصد کاهش یافت. وی ادامه داد: سال گذشته بر اساس گزارش اعلامشده از سوی گمرک ۶۴ میلیون دلار ارزش اظهارشده واردات قلعاندود به کشور داشتیم که این میزان بیانگر خروج حجم قابلتوجهی ارز از کشور است.
فخاری با تأکید بر اینکه فولاد مبارکه ۷۶ درصد از نیاز صنایع بستهبندی به فولاد را تأمین میکند، افزود: با توجه به پیشبینی روند مصرف در کشور، یکی از صنایع روبهرشد ما صنعت بستهبندی است و پیشبینی این است که از سرانه ۲.۶ کیلوگرم، افزایش یک کیلوگرمی خواهیم داشت و به سرانه ۳.۶ کیلوگرمی خواهیم رسید.
خودکفایی در تولید ورق قلعاندود با همکاری فولاد مبارکه
رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران در حاشیه پنل تخصصی نقش صنایع بستهبندی در صنعت کنسرو گفت: بیگمان صنایع تبدیلی و بهویژه مهمترین رسته آن، صنعت کنسروسازی در ایجاد و حفظ امنیت غذایی، هم از مسیر کاهش ضایعات و پیشگیری و هدررفت محصولات کشاورزی، دامی و شیلاتی و هم بهواسطه ارتباطات تنگاتنگی که این صنعت با مؤلفههای مهم امنیت غذایی دارد، بسیار تعیین کننده است.
مسعود بختیاری گفت: غالباً ما کنسرو را تحت عنوان بستهبندی درون ظروف فلزی میشناسیم و در کل دنیا هم بیشتر به این شیوه کنسرو تولید میشود. بنابراین ارتباط تنگاتنگی بین صنعت کنسرو و صنعت قوطیسازی و دربسازی وجود دارد و مهمترین ماده اولیه این صنعت را ورقهای قلعاندود تشکیل میدهد. امیدواریم همانطور که کشورمان از واردات درب آسانبازشو و قوطی بینیاز شده است، با برنامهریزیهای انجامشده، به خودکفایی و رفع نیاز کشور به انواع ورق با اتکا به ظرفیتهای کمنظیر موجود در کشور که سرآمد آنها شرکت فولاد مبارکه است، برسیم.