با رکوردشکنی نیمه اول ۱۴۰۳
افزایش ۱۱.۲۲ درصدی تولید کلاف گرم و ۶.۶ درصدی آهن اسفنجی در مجتمع فولاد سبا
بهمن خلیلی، مدیر عملیات مجتمع فولاد سبا، با بیان مطلب فوق، از افزایش ۱۱.۲۲ درصدی تولید کلاف گرم و ۶.۶ درصدی آهن اسفنجی در ششماهه اول ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل در فولاد سبا خبر داد.
وی با بیان اینکه این موفقیت بزرگ با همت کارکنان سختکوش مجتمع فولاد سبا و همچنین با حمایتهای مؤثر مدیریت ارشد سازمان در مسیر جهش تولید معنا پیدا کرد، گفت: تلاشگران این مجتمع با افزایش تولید ۸۰۵ هزار و ۲۵ تنی کلاف گرم، رکورد جدیدی رقم زدند که ۱۱.۲۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است. شاخص کیفیت محصولات تولیدی فولاد سبا نیز به ۹۷.۹۵ درصد رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۷. درصد بهبود یافته است.
به گفته مدیر عملیات مجتمع فولاد سبا در واحد آهنسازی نیز در نیمه نخست سال ضمن ثبت رکورد ششماهه، ۸۳۷ هزار و ۶۰۹ تن آهن اسفنجی تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶.۶ درصد رشد داشته است.
خلیلی در ادامه از افزایش چشمگیر تنوع محصولات فولاد سبا خبر داد و گفت: با توجه به اینکه راهبرد شرکت فولاد مبارکه بهعنوان شرکت مادر و همچنین مجتمع فولاد سبا توسعه سبد محصولات همراه با تولید کمّی و کیفی حداکثری با نگاه به نیاز مشتریان داخلی و جلوگیری از واردات برخی فولادهای آلیاژی است، با اتکا به دانش و تخصص همکاران توانستیم در نیمه نخست سال ۵ گرید جدید فولادیِ باارزش دیگر را به سبد محصولات سبا و گروه فولاد مبارکه اضافه کنیم.
وی در خاتمه سخنان خود گفت: از تلاش ارزشمند کارکنان و پیمانکاران شرکت که با تلاشهای شبانهروزی توانستند این برگ زرین را به افتخارات فولاد سبا اضافه کنند تقدیر و تشکر میکنم و امیدوارم با ادامه حمایتهای مدیریت ارشد شرکت، همچون گذشته بتوانیم برای کلیه ذینفعان خلق ارزش نماییم.
در همین زمینه با برخی از رؤسا و کارشناسان فولاد سبا گفتوگو به عمل آمده که ماحصل آن را در ادامه می خوانید
سیروس اسدی، رئیس فولادسازی: تلاشگران فولادسازی مجتمع فولاد سبا در جهت تحقق افزایش تولید ۱۱.۲۲ درصدی کلاف گرم در ششماهه نخست امسال نسبت به سال قبل و دستیابی به رکورد ششماهه و با توجه به پیوستگی خط تولید سبا، بهعنوان موتور محرک این مجتمع، موفق به تولید مذاب موردنیاز پاییندست خود شدند و این تولید با تلاش و همت کلیه کارکنان تولید و تعمیرات فولادسازی و برنامهریزی و تشکیل جلسات کارشناسی و پیشبینیهای لازم، علیرغم محدودیتهای زیاد انرژی برق صورت گرفت. از جمله عوامل دستیابی به این موفقیت میتوان به این موارد اشاره کرد:
۱- افزایش تناژ تخلیه ذوب در پاتیل بهطور متوسط حدود ۷ تن بر ذوب؛ ۲- مدیریت و استفاده حداکثری از انرژِی برق تأمینشده در شیفتهای کاری (با توجه به محدودیتها) و افزایش استفاده از انرژِی شیمیایی؛ ۳- کاهش توقفات اضطراری و افزایش آمادهبهکاری تجهیزات؛ ۴- شناورسازی تعویض شل و هوزینگ کورههای قوس و خارج کردن آن از شاتدانهای برنامهریزیشده؛ ۵- کاهش زمان تعویض شل و هوزینگ (به میزان متوسط ۴ ساعت).
علیرضا فرجی، رئیس واحد حمل مواد: انجام فعالیتها و پروژههای ذیل در واحد حمل مواد موجب بهبود فرایند و افزایش تولید در کورههای قوس گردید: ۱-ایجاد امکان شارژ مداوم کک به کورههای قوس؛ ۲-تغییر طرح مشهای سرند جهت کاهش نرمه و غبار خروجی آهن اسفنجی از سرند؛ ۳-راهاندازی دیسپنسر کربن در کوره ۱ جهت بهبود کیفیت سرباره پفکی؛ ۴-تغییر طرح مسیرهای پایپینگ دیسپنسرها و استفاده از زانوییهای مقاوم به سایش.
همچنین نصب درایو برای ویبرو موتورهای پایین سیلوهای آهن اسفنجی، جهت کنترل شارژ و افزایش نرخ شارژ نیز تأثیر بسزایی در رسیدن واحد به برنامههای تولید دانست.