اتاق بازرگانی اصفهان؛ اولین جلسه کمیسیون صنعت برگزار شد
به گزارش خبرنگار «دنیای اقتصاد» از محل برگزاری این جلسه، محمدرضا برکتین عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان در ابتدا با اشاره به وظایف و اختیارات پارلمان بخش خصوصی افزود: اتاق بازرگانی بهعنوان بزرگترین ان جی او بخش خصوصی و بینالمللی با قانونمندی و وظایفی که بر عهده دارد میتواند تاثیر گذار باشد.
او افزود: در این دوره سعی شده کمیسیون صنعت که بیشترین فراگیری واحدهای تولیدی و صنعتی ازمنظر پوشش و خدمات را دارد، مورد آسیبشناسی قرار دهیم تا مشخص شود که چگونه میتوانیم مسیر بهتری را طی کرده و تاثیر گذار باشیم ،به همین لحاظ ساختار جدیدی در کمیسیون صنعت شکل گرفت که بر اساس آن دو کمیته تشکیل شد. ابتدا یک کمیته برای بررسی مسائل عام صنعت و کمیته دیگری مسائل خاص صنعت که در کنار آنها باید به تشکیل میزهای تخصصی در سطح ملی که بر عهده اصفهان هست نیز اشاره کرد، میزهایی که محوریت تصمیمات آنها استان اصفهان است و کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اداره آن را بر عهده دارد.
برکتین خاطرنشان کرد شعار کمیسیون صنعت و همچنین اعتقاد ما در این دوره ، توسعه صنعت در مسیر تقویت تشکلها به کمک کارآفرینها است. ما معتقدیم تشکلها بدون حمایت خودِ کارآفرینها معنایی ندارد و تشکلها و انجمنها به هر شکلی تشکیلشده باشند، همگی یک هدف را دنبال می کنند و برای ما رسمیت دارند، پس ما بهعنوان کمسیون صنعت وظیفهداریم مسائل آنها را به دید کارشناسی بررسی کنیم که در این زمینه دبیرخانه صنعت و معدن راه ارتباطی ما و انجمنها و تشکلها است . او ادامه داد: یکی از باارزشترین کارهای انجامشده طی ده سال در خانه صنعت و معدن، بانک اطلاعاتی فراهمشده است که با عضویت شش هزار واحد دارای پروانه فعال برسی شده که در چه بخشهایی فراز یا فرود کردهاند و میتواند گزارشهای کامل و جامعی رو در اختیار مسوولان قرار دهد .
اَبکاء مدیر کمیته خاص کمیسیون صنعت هم در این جلسه عنوان کرد با توجه به گستردگی صنعت و تنوع فعالیت خود تشکلها بهعنوان اعضای کمیته میباشند و با توجه به فعالیتهای انجامشده خودشان و مطالعات و نیازها و مسائل خودشان پیگیریهای موضوعات خود را به کمیته و کمیسیون انتقال دهند و با توجه به اینکه کمسیون صنعت اختیارات خود را در اختیار تشکلها قرار داده است بهفوریت میتوان مسائل را پیگیری کرد . در ادامه اطرج ، مدیر کمیته عام افزود در این دوره کمیتهها و تشکلها به خوده کارگروهها واگذارشده است و با موافقت مدیر کمسیون صنعت ، ارتباط صنعت و دانشگاه است که عملا صنایع ما به نقطهای رسیدهاند که میبایست تغییرات زیرساختی رو اعمال کنند تا بتوانند بهتر حرکت کنند و در این رابطه اهمیت دانشگاهها فراموشنشدنی است و از چهار دانشگاه استان درخواست شده است تا نمایندگانی در کمسیون داشته باشند و ارتباط تنگاتنگی با صنعت برقرار کنند .
حجت میرزایی از مدعوین این جلسه کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان نیز در رابطه با موضوع چالشها و تحولات تولید صنعتی اشاره کرد، واقعیت غیرقابلانکار این است که اصفهان در مقایسه این مزیتها و فرصتها متاسفانه وضعیت خوبی ندارد و صرفنظر از اینکه چه زمانی و توسط چه کسی و در چه دورهای اتفاق افتاده میبایست بازگو کنیم و برسی کنیم که چرا اینگونه شده است و بیست سال پیش مهمترین پیامی که در نشستها و همایشها به دست آمد و سپرده شد به مرکز همایشی اصفهان تمرکز بر تامین منابع آبی بود و اگر جدی گرفتهشده بود وضعیت خیلی بهتر از این بود.وی اشاره کرد صنعت ما همیشه چالشهای بزرگی داشته که امروز شامل تامین مالی ، انرژی ،آب، دستیابی به نهادهها ، مبادلات مالی بینالمللی و لجستیک است که مهمترین چالشهایی بوده که امروز صنعت با آن مواجه بوده و در طول زمان انباشتهشده و به وضعیت نگرانکننده رسیده است که ناشی از همافزایی یا همپوشانی چند بحران مثل کرونا ، تحریم و تامین منابع آبی است.
در ادامه حقیقت سرشت با اشاره به اینکه تشکلهای غیردولتی (ان جی او) ها و واحدهای کوچک با سازماندهی و شبکهسازی و همایت از آنها برای کشور با نگاه به جلو و مباحث علمی و هوش مصنوعی و حاکمیت دیتا حرکت کنیم و جهانی فکر کنیم .