نگرانی از شایعه ۱۰ ریشتری
وقتی تعداد زلزلههای چهارگوشه ایران زیاد شد، شایعه شانس بیشتری برای گسترش پیدا کرد. شایعهای بزرگ و نگرانکننده: احتمال وقوع زلزله ۱۰ ریشتری. یک خبرگزاری نیمه رسمی هم خبر را به نقل از منبعی موهوم منتشر کرد تا بر دامنه نگرانیها اضافه کند، اما بلافاصله کارشناسان علم زلزلهشناسی این خبر را رد کردند. معاون پژوهشی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی گفت: شایعه «پیشبینی زمین لرزه ۱۰ ریشتری در خاورمیانه از سوی سازمان زمینشناسی آمریکا» از اساس بیپایه و دروغ است و ظاهرا برای سر کار گذاشتن مردم با توجه به بروز چند زلزله اخیر در ایران ساخته شده است.
وقتی تعداد زلزلههای چهارگوشه ایران زیاد شد، شایعه شانس بیشتری برای گسترش پیدا کرد. شایعهای بزرگ و نگرانکننده: احتمال وقوع زلزله 10 ریشتری. یک خبرگزاری نیمه رسمی هم خبر را به نقل از منبعی موهوم منتشر کرد تا بر دامنه نگرانیها اضافه کند، اما بلافاصله کارشناسان علم زلزلهشناسی این خبر را رد کردند. معاون پژوهشی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی گفت: شایعه «پیشبینی زمین لرزه 10 ریشتری در خاورمیانه از سوی سازمان زمینشناسی آمریکا» از اساس بیپایه و دروغ است و ظاهرا برای سر کار گذاشتن مردم با توجه به بروز چند زلزله اخیر در ایران ساخته شده است. دکتر مهدی زارع اصولا امکان وقوع زلزله 10 ریشتری در خاورمیانه را «غیرقابل بحث» دانست و بزرگترین زلزله تاریخ جهان را هم زلزله 5/9 ریشتری ۱۹۶۰ در شیلی معرفی کرد. اما همه اینها به کنار، شاید بهترین رفتاری که میتوان در اوضاع کنونی داشت، هوشیاری بیشتر باشد. هوشیاریای که در بلندمدت میتواند به مقاومسازی بیشتر سازهها بینجامد و در کوتاهمدت هم اگر با آمادگی بیشتر دولت همراه باشد، باعث خاطرجمعی مردم میشود. دکتر بیتاللهی زلزلهشناس و استاد دانشگاه میگوید: به دلیل آنکه امکان
اندازهگیری تنش ذخیرهشده در پوسته زمین وجود ندارد، این احتمال هست که با زلزلهها و پسلرزههای متعدد روزهای اخیر در کشور، این تنش کاملا رها شده باشد. بنابراین، خوب است برای سهماه آینده در مناطقی خاص از کشور، حالت آمادهباش اعلام شود و حساسیت مسوولان استانی در این مناطق به خردهلرزهها افزایش یابد.
ارسال نظر