مشارکت فولاد خوزستان در معدن سنگ آهن سنگان
پانزدهمین سمپوزیوم و نمایشگاه بین‌المللی فولاد سال جاری که با شعار تولید اقتصادی، تامین مواد اولیه و انرژی ‏در فولاد خوزستان برگزار شد دستاورد های بزرگی را برای این شرکت و فعالان عرصه آهن و فولاد به همراه داشت. در این مراسم که باسابقه‌ترین گردهمایی فعالان عرصه صنعت فولاد ایران است، معاون وزیر صنعت، ‏معدن و تجارت و رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ‏رییس انجمن آهن و فولاد ایران، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان و حدود یک هزار نفر از مدیران، ‏محققان، متخصصان و کارشناسان صنعت فولاد کشور حضور داشتند.‏

تاسیس هلدینگ ساخت و تامین کالاهای معدنی
در این مراسم فریدون احمدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برنامه تولید ۳۵ میلیون تنی در افق چشم انداز پنج ساله گفت : مطابق اهداف برنامه پنجم میزان تولید فولاد کشور باید به ۳۵ میلیون تن برسد که برای دستیابی به آن برنامه ریزی های لازم از چرخه معدن تا تولید فولادخام انجام شده است.
وی افزود: برای اینکه تا سه سال آینده به اهداف مورد نظر برای تحقق تولید 35 میلیون تن برسیم ، لازم است تمام ذینفعان را در زنجیره معدن تا تولید مشارکت دهیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: هلدینگ ساخت و تامین کالاهای معدن و صنایع معدنی با مشارکت واحدهای تخصصی مرتبط و با هدف رقابتی و اقتصادی شدن بومی سازی ایجاد می شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: شرکت فولاد خوزستان اکنون سه میلیون و 200 هزار تن ظرفیت نصب شده دارد اما سه میلیون و 500 هزار تن تولید دارد و این شرکت به عنوان یکی از قطب های تولید کشور در برنامه پنجم و افق چشم انداز خواهد بود.
وی افزود: سهم دولت در شرکت فولاد خوزستان به کمتر از ۵۰ درصد کاهش می یابد که به این ترتیب این شرکت از حالت دولتی خارج شده و مطابق قانون تجارت اداره خواهد شد.
وی تصریح کرد: با غیر دولتی شدن فولاد خوزستان، اختیارات این شرکت برای سرمایه گذاری، ورود به بازارهای جدید، ایجاد شرکت های تخصصی و بهبود فضای کسب و کار افزایش می یابد.
احمدی با بیان اینکه طرح های توسعه در شرکت فولاد خوزستان به خوبی پیش می رود، افزود: قرار است این شرکت برای تامین مواد اولیه در حوزه معادن سرمایه گذاری کند.
دکتر فریدون احمدی افزود: اداره اقتصادی واحدها، یکی از رویکردهای اصلی ایمیدرو در سال 92 است و با تشکیل هلدینگ ساخت و تامین کالاهای معدنی، بنگاه های جدیدی با توجیه اقتصادی بالاتر وارد عرصه بومی سازی خواهند شد.
وی ادامه داد: با تشکیل هلدینگ مذکور، نهضت ساخت داخل و بومی سازی در معدن و صنایع معدنی کشور با رویکرد اقتصادی رونق می گیرد.
دکتر احمدی که در محل سمپوزیوم و نمایشگاه بین المللی فولاد 91 در شرکت فولاد خوزستان سخن می گفت، به موفقیت های این شرکت در زمینه بومی سازی فناوری اشاره کرد و افزود: هلدینگ بومی سازی به منظور ساماندهی بومی سازی در فولاد و تمام حوزه های مرتبط با معدن و صنایع معدنی تشکیل می شود.
وی همچنین از مشارکت فولاد خوزستان برای فعالیت در معدن سنگان خبر داد و گفت: مقرر شده در کل چرخه معدن تا تولید فولاد تمام ذینفعان را از یک منافع منطقی بهره مند کنیم لذا شرکت فولاد خوزستان در سنگان مشارکت خواهد داشت.
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران همچنین از تسریع 7 طرح استانی خبر داد و گفت: تکمیل 7 طرح فولاد استانی با مشارکت بخش خصوصی توانمند تسریع می شود.
وی افزود: بخش احیاء واحدهای فولاد استانی در سال ۹۲ به بهره برداری خواهد رسید و با بهره برداری از آنها ۷ میلیون تن به ظرفیت تولید آهن اسنفجی کشور افزوده خواهد شد.
وی افزود: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) نیز اکنون معادل 7 میلیون تن طرح نیمه تمام فولادی دارد که میزان واردات نیز حدود همین رقم است. امیدواریم با کمتر از سه میلیارد دلار تمام طرح های نیمه تمام ایمیدرو را به بهره برداری برسانیم.
وی با بیان اینکه در توسعه صنعت فولاد توجه به تکنولوژی از اهمیت بالایی برخوردار است، بر لزوم ایجاد مرکز تحقیقات جامع تاکید کرد و افزود: واحدها از این پس باید بر روی تکنولوژی های نوین، تجارب دیگر کشورها، ارتقای بهره وری ، تولید محصول رقابت پذیر و بازاریابی و موارد مشابه بیشتر کار کنند.
رییس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه معدن جایگزین مناسبی برای نفت در آینده است، گفت: معدن و صنایع معدنی باید بر اساس اصول صحیح بنگاه داری اداره شود که لازمه آن ایجاد زیرساخت است و یکی از این زیرساخت ها وجود مرکز تحقیقات در این حوزه است.
وی گفت: ایمیدرو از کسانی که در زمینه توانمندسازی نیروی انسانی صنعت فولاد فعالیت کنند ، حمایت خواهد کرد و امکانات و منابع لازم را در اختیار آنان قرار خواهد داد.

تا سال ۹۴ به ۵ میلیون تن می رسیم
عبدالمجید شریفی مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان در این مراسم اعلام کرد: با توجه به نیاز فولادسازان به سنگ ‏آهن، این موضوع از اولویت برنامه‌های این شرکت است و ما به زودی وارد فعالیت در این حوزه خواهیم شد.‏
وی افزود: بومی‌سازی فناوری مورد توجه جدی شرکت است، به طوری که توانسته میزان تامین ‏تدارکات مورد نیاز شرکت را از ۷۱ درصد در چهار سال گذشته به ۸۴ درصد درسال ۹۰ برساند و تا پایان ‏امسال این رقم به ۸۶ درصد خواهد رسید.‏
وی افزود: با افزایش اتکای به تامین تجهیزات و قطعات مورد نیاز از داخل در سال‌های ذکر شده، میزان ‏تولید شرکت هم افزایش یافته، به طوری که در چهارساله منتهی به سال 90 سالانه بیش از 7/13 درصد و در ‏مجموع 54 درصد رشد تولید داشتیم وتا پایان دی ماه موفق به تولید دو میلیون و 800 هزار تن فولاد خام ‏شدیم و با اقداماتی که صورت گرفته تا سال 94 به ظرفیت 5 میلیون تن خواهیم رسید.‏
شریفی با بیان اینکه شرکت فولاد خوزستان در حال حاضر ۲۵ درصد شمش فولاد واحدهای تحت پوشش ‏ایمیدرو را تولید می‌‌کند، گفت: این شرکت در سال‌های اخیر اقدامات مهمی در بومی‌سازی قطعات و ‏تجهیزات مورد نیاز انجام داده که نمونه آن بومی‌سازی ۸۰۰۰ قطعه، ساخت نخستین کوره پاتیلی، بومی‌‏سازی فناوری احیای مستقیم، بومی‌سازی کاتالیست و بسیاری موارد دیگر است.‏
شریفی با تشریح موفقیت دیگر شرکت فولاد خوزستان گفت: کاهش حوادث با اجرای سیستم ‏HSE‏، افزایش فضای ‏سبز به بیش از 5 برابر الزام قانونی، کاهش مصرف انرژی، کاهش مصرف مواد اولیه، استفاده موثر از ‏خطوط تولید، رتبه دوم تعالی سازمانی، رتبه اول تعالی منابع انسانی و رعایت حقوق مصرف‌کنندگان از ‏جمله این موفقیت ها است.‏
وی با اشاره به مطلوب بودن کیفیت تولیدات شرکت فولاد خوزستان خواستار اختصاص بخشی از تولیدات به ‏صادرات شرکت شد و تصریح کرد: اکنون به دلیل در اولویت بودن تامین نیاز داخل، تمام تولیدات در ‏اختیار صنایع داخلی قرار می‌گیرد، از این رو برای تامین برخی قطعات مورد نیاز این شرکت احتیاج به ‏صادرات داریم که امیدواریم در این زمینه نیز حمایت‌های لازم صورت گیرد.‏
شریفی گفت: با بهره‌برداری از ظرفیت‌های در دست اجرا، در سال 2016 میلادی ایران به ‏رتبه 11 جهانی ارتقا خواهد یافت.‏