گل‌های خوشبو و بناهای زیبا
کاشان یکی از مهم‌ترین شهرهای گردشگرپذیر است که خصوصا در فصل بهار می‌تواند یکی از مقاصد خانواده‌ها برای گذراندن روزهای نوروزیشان باشد. موقعیت خوب جغرافیایی این شهر در 240 کیلومتری جنوب تهران و 220 کیلومتری شمال اصفهان، که از طریق بزرگراه و راه‌آهن با تهران و اصفهان ارتباط دارد، نیز مزید بر علت شده تا گردشگران این شهر را برای گذراندن تعطیلات انتخاب کنند. کاشان، علاوه بر اینکه روزگاری به واسطه فرش‌ها، ابریشم و کاشی خودش معروف بوده، این روزها به عنوان یکی از مراکز گردشگری با مراسم گلاب‌گیری‌اش و باغ‌های پرگل قمصر، زبانزد خاص و عام است. باغ‌های پرگُل کاشان و از آن طرف معماری سنتی این شهر، همه و همه فرصتی است که یک سفر نوروزی لذت‌بخش داشته باشید. در کنار آن می‌توانید به بازار سنتی کاشان که یکی از زیباترین بازارهای ایران است هم، سری بزنید. این بازار با معماری منحصر به فرد و زیبای خود، می‌تواند برای شما جذاب باشد. مساجد بازار از جمله میرعماد، بالا بازار، تبریزی‌ها و کفاش‌ها و یا کاروانسراهایی همچون گمرک، نو، میر پنج، بروجردی‌ها، زغالی‌ها، آب‌انبار حاج حسین، سرای امین‌الدوله، حمام خان و بازارچه‌هایی همچون بازار مسگرها، طلافروش‌ها، رنگرزها، گذرنو، پانخل، قیصریه، میانچال، مالک و سردار جهت فروش فرش‌های دستباف ابریشم و مخمل، گلاب و عطرهای دیگر و نیز انواع شیرینی، همه و همه؛ برای شما یک روز خوب گشت و گذار در بازار کاشان را فراهم می‌آورد.
اما تا کاشان رفتن و دیدار نکردن از باغ فین کاشان، اصلا قابل تصور نیست. باغ شاه در ۶ کیلومتری جنوب غربی فین واقع شده و می‌توان آن را به عنوان شگفت‌انگیزترین و زیباترین نمونه باغ‌هایی از این دست در ایران دانست. «فین» در میان مکان‌های تاریخی، سابقه‌ای طولانی دارد و برای شاه عباس اول طراحی و ساخته شده است.
این باغ با استخرها و چشمه‌ها و فواره‌های لابه‌لای درختان میوه‌اش، دارای مناظر و فضایی بدیع و شگفت‌انگیز است. این فواره‌ها آب خود را از یک چشمه طبیعی می‌گیرند. در کنار آن، حمام فین که به خاطر امیرکبیر مشهور شده است هم، ارزش دیدن دارد.
اما اگر به تاریخ علاقه‌مند هستید، حتما به تپه تاریخی سیلک که بین باغ شاه و کاشان است، سری بزنید. بنا به اعتقاد بسیاری از باستان‌شناسان، این تپه سرمنشا تاریخ ایران است. این مکان، خاستگاه فرهنگ ماقبل تاریخ است که کاوشگران آن را به نیمه دوم هزاره ۱۵ قبل از میلاد باز می‌گردانند. اکتشافات بعدی نیز عمری ۷۰۰۰ ساله برای این مکان در نظر گرفته است.
اما یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری شهر کاشان، ساختمان‌های منحصربه‌فرد آن است؛ ساختمان‌هایی که نشان از معماری باسابقه و زیبای «ایرانی-اسلامی» دارد. از جمله این ساختمان‌ها می‌توان به مسجدآقابزرگ که در خیابان فاضل نراقی واقع شده، اشاره کرد. تاسیس این مسجد متعلق به نیمه دوم قرن گذشته بوده و به نوعی به دوران قاجاریه بازمی‌گردد. این مجموعه که یکی از زیباترین و باشکوه‌ترین بناهای اسلامی به شمار می‌رود، توسط حاج محمد تقی خانبان و به منظور برگزاری نمازهای جماعت، موعظه‌ها، سخنرانی‌ها، مراسم مذهبی و کلاس‌های درس «ملا مهدی نراقی» معروف به «آقابزرگ» بنا گردید. در کنار اینها باید از مسجدجامع کاشان نیز نام برد. این مسجد با گنبدی آجری و ایوانی مرتفع، قدیمی‌ترین بنای به جا مانده از دوران سلجوقی محسوب می‌شود که گاهی از آن با عنوان مسجد جمعه نیز نام برده می‌شود. بنا به گفته باستان‌شناسان، قبل از گرایش مردم به اسلام، از بنای اولیه به عنوان آتشکده استفاده می‌شده است. ساختمان مسجد در خیابان «بابا افضل» واقع است.
البته در کاشان تنها مساجد نیستند که مورد توجه گردشگران واقع می‌شوند، بلکه ساختمان مدرسه سلطانی از دیگر اماکن دیدنی این شهر محسوب می‌شود. این مدرسه سابقاً مدرسه شاه نامیده می‌شد و در حال حاضر به مدرسه امام خمینی تغییر نام داده است. از این مکان، قبلاً برای اسکان طلاب استفاده می‌شد، اما الان تبدیل به یک مکان گردشگری شده است. بنای مدرسه در مجاورت بازار زرگرها قرار دارد. مدرسه در اوایل قرن 19 و به دستور فتحعلی شاه قاجار طی 9 سال ساخته شده و از لحاظ معماری بسیار زیبا است. اما مشهوریت معماری کاشان، تا حد زیادی به خاطر «خانه طباطبایی‌ها» و «خانه بروجردی‌ها» است. خانه طباطبایی‌ها، در خیابان علوی (قلعه جلالی) واقع گردیده و معماری آن در سال 1298 توسط استاد علی مریم صورت گرفت. خانه بروجردی‌ها هم متعلق به تاجری است که در قرن 19 زندگی می‌کرده است. نقاشی‌های داخلی این بنای باشکوه، از شاهکارهای نقاش معروف ایرانی، کمال‌الملک است. شهرت این خانه از طرف دیگر به این خاطر است که بادگیرهای زیبایی در آن وجود دارد و در کنار آن هم برج‌هایی طراحی شده که به پایین نگه داشتن دما کمک می‌کرده‌اند؛ فرآیندی که در مواجهه با هوای داغ مناطق بیابانی، بسیار مفید بوده است. این خانه قدیمی، توسط تاجر مشهوری موسوم به حاج سید جعفر نطنزی (ازخانواده بروجردی) ساخته شده و الان به روی گردشگران برای بازدید باز است.