مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پتروشیمی خراسان با اعطای سود برگزار شد - ۱۳ خرداد ۹۲
مجمع عمومی عادی سالانه پتروشیمی خراسان مبلغ 150 تومان سود به ازای هر سهم سال 91 را تصویب کرد. در این جلسه که با حضور بیش از 93 درصد سهامداران برگزار شد صورت‌های مالی شرکت به تصویب رسید.
دکتر حبیب، مدیرعامل شرکت پتروشیمی خراسان در این جلسه علاوه بر ارائه گزارش عملکرد هیات مدیره در سال ۹۱ به سوالات سهامداران پاسخ داد.

وی با اشاره به اینکه چشم‌انداز پتروشیمی خراسان سودآوری در صنعت پتروشیمی کشور است، گفت: افزایش سودآوری، افزایش سرانه آموزش، افزایش رضایت مشتریان، استمرار تولید، مدل تعالی سازمانی و افزایش امتیاز ارزیابی و دستیابی به بازارهای منطقه‌ای و حفظ سهم بازار داخلی از جمله برنامه‌های پتروشیمی خراسان در سال 92 است.
مدیرعامل پتروشیمی خراسان همچنین به تنوع نوع محصولات شرکت اشاره کرد و افزود: شرکت برای تنوع بیشتر محصول با انجام پروژه اوره با پوشش گوگردی ۹۰ هزار تن در سال محصول جدید به بازار عرضه خواهد کرد. همچنین تولید اوره گرانول در برنامه هیات مدیره است. وی اضافه کرد: از سویی انجام پروژه افزایش ظرفیت واحد اوره از ۱۵۰۰ تن در روز به ۲۲۰۰ تن در روز در دست مطالعه است. به گفته دکتر حبیب اصلاح ساختار مالی نیز از دیگر پیشنهادهای هیات مدیره بوده که انتظار می‌رود با افزایش نرخ فروش داخلی و بین‌المللی درآمد شرکت افزایش یابد. وی در ادامه اصلاح ساختار نیروی انسانی، اصلاح ساختار تولید و خدمات و بهبود روش‌ها را از دیگر برنامه‌های هیات مدیره دانست.
یادآور می‌شود مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پتروشیمی خراسان به ریاست آقای‌خالق، دبیری آقای سیدی و نظارت آقایان دولت‌زاده و علوی اداره شد.


بیانیه ماموریت شرکت
شرکت پتروشیمی خراسان(سهامی عام) تولید‌کننده آمونیاک، اوره، کریستال ملامین و ازت مایع می‌باشد. محصولات ما بخشی از نیازکشاورزی و صنایع بازارهای داخل و خارج کشور را تامین می‌نماید، ما با استفاده از فناوری‌های نوین و روش‌های خلاق و مبتکرانه، برنامه‌ها و اقدامات خود را با هوشیاری و درک مولفه‌ها و تغییرات محیط کسب و کار با هدف رشد و سود‌آوری و تضمین منافع ذی‌نفعان پیش می‌بریم. کیفیت محصولات، توانمندی و تعهد کارکنان از ویژگی‌های ممتاز این شرکت
می‌باشد.
رضایت مشتریان و ذی‌نفعان، بهبود مستمر، توجه به ایمنی و بهداشت و محیط زیست، کاهش مصرف انرژی و منابع، رضایت شغلی کارکنان و تعامل منطقی با رقبا و مشتریان و سازمان‌ها در سرلوحه فعالیت‌های این شرکت قرار دارد.
مرور کلی بر جایگاه شرکت در صنعت و وضعیت رقابتی آن:
پتروشیمی خراسان به دنبال خلق ارزش بیشتر و پایدار برای مشتریان از طریق بهبود کیفیت وکاهش هزینه‌ها بوده، لذا بهبود مستمر فرآیندها و روش‌های تولیدوفروش، ارتقای کیفی محصولات و خدمات، نوآوری در کلیه عرضه‌ها برای مواجهه با رقبا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و به همین دلیل شرکت به‌دنبال یافتن موقعیتی است که بتواند به بهترین وجه ممکن در مقابل عوامل رقابتی از خود دفاع نموده و آنها را در راستای اهداف خود متاثر سازد و با تحلیل و شناخت واکنش احتمالی هر رقیب در مقابل اقدامات استراتژیک، پاسخی مناسب و بهنگام ارائه نماید.
ورود رقبای جدید به بازارتولید اوره و آمونیاک در کشور مانند پتروشیمی پردیس ۲، طرح‌های پتروشیمی گلستان، لردگان و زنجان و... با ظرفیت تولیدی بیشتر نسبت به خراسان باعث ایجاد ظرفیت‌های جدید و حرکت در جهت کسب سهم بازار بیشتر بوده که باعث به‌وجود آوردن فشار بر روی قیمت‌ها، هزینه‌های تمام شده و میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز جهت رقابت می‌شوند، طرح‌های فوق خصوصا پتروشیمی گلستان در صورت رسیدن به تولید، بازار متمرکز این شرکت در شمال و شمال شرق کشوررا به شدت تهدید نموده و باعث ایجاد اختلاف در بهره‌گیری حداکثری از پتاسیل سود‌دهی آتی شرکت خواهد شد، با ورود این شرکت‌های نوظهور به بازار، تولیدکنندگان فعلی مجبور به کاهش قیمت جهت رقابت یا سرمایه‌گذاری بیشتر برای جلوگیری از ورود رقبای احتمالی دیگر یا ایجاد ارزش برای مشتری از طریق ارائه خدمات بیشتر و رضایتمندی مشتری و... می‌شوند که قطعا سودآوری را تحت تاثیر قرار خواهد داد، پتروشیمی خراسان در مواجهه با تهدیدهای فوق با تمرکز بر مدیریت هزینه‌ها، حداقل سازی بهای تمام شده محصولات و ارائه خدمات مطلوب و کسب رضایت مشتری، می‌تواند حاشیه سود خود را تاحد زیادی ایمن سازد.
راهبرد رقابتی شرکت پتروشیمی خراسان افزایش نقش‌آفرینی وکسب ابزارهای لازم برای رقابت در فضای سالم بوده و دراین راستا تعامل با محیط و متفاوت شدن نسبت به رقبا در محیط کسب‌وکار و بررسی دقیق بازار ضروری می‌باشد.
توان جمعی عوامل زیر بنایی پنج گانه ذیل در راهبرد رقابتی پتروشیمی خراسان به شرح زیر نقش داشته و بیانگر میزان سودآوری شرکت در آینده می‌باشد، پتروشیمی خراسان برای مواجهه با این نیروهای رقابتی با اقداماتی همچون:
- کنترل و کاهش هزینه تولید
- تمرکز بر روی مشتریان کلیدی در بازار داخلی و خارجی
- ایجاد تمایز در کیفیت
- ارائه خدمات مطلوب‌تر به مشتریان روبه‌رو خواهد شد.
مهم‌ترین ریسک‌های شرکت در سال 92
ریسک‌های شرکت عبارتند از:
- نوسانات نرخ بهره
- کیفیت محصول
- نوسانات نرخ ارز
- قیمت نهاده‌های شرکت
- ریسک کاهش قیمت محصولات
- ریسک مربوط به عوامل بین‌المللی یا تغییر مقررات دولتی
- ریسک تجاری
- اقبال مشتریان به محصولات جدید
طرح‌های توسعه شرکت
استراتژی‌های کلان پتروشیمی خراسان در جهت توسعه عبارتند از:
ارتقای ارزش بلند مدت سهامداران- جذب و توسعه سرمایه‌گذاری‌ها- حفظ و ارتقای سهم بازار تنوع محصول- ایجاد واحدهای جدید و زنجیره صنایع پایین‌دستی به منظور دستیابی به استراتژی‌های مجتمع طرح‌های توسعه زیر به ترتیب اولویت در نظر گرفته شده است، که در حال حاضر در فاز مطالعاتی می‌باشند:
طرح آمونیاک اوره دوم- طرح Revamp واحد اوره - طرح اوره گرانول - طرح اوره با پوشش گوگردی - مطالعات ۱۶ طرح صنایع
تکمیلی
برنامه‌های آینده شرکت
الف) گسترش بازارهای فروش محصولات و تنوع بخشی شیوه‌های فروش:
در محصول اوره در سال ۱۳۹۱ بازارهای داخلی از تنوع فروش آزاد و تعاونی علاوه بر خدمات حمایتی برخوردار بود اما در ماه‌های پایانی سال خرید تعاونی‌ها قطع گردید، در بازارهای صادراتی اوره عملا تعداد بازارهای هدف از گستردگی مطلوبی برخوردار بوده و پیش‌بینی می‌گردد در سال جدید بازار ترکمنستان به سبد صادراتی اوره اضافه گردد. برای محصول آمونیاک در سال ۹۱، بازار ترکیه هدف‌گذاری گردید و صادرات آن طی فروش به قیمت قراردادی آغاز شده است که می‌تواند درصورت ارائه قیمت رقابتی و تخفیف مناسب در سال ۱۳۹۲ نیز ادامه داشته باشد، در بخش بسته بندی نیز تنوع در نوع مارکینگ براساس درخواست مشتری توانست فروش اوره را ارتقا دهد. در فروش ملامین نیز فروش تندری به صورت اسپاتی در دستورکار قرار گرفت که با موافقت همراه نبوده است.
ب) معرفی محصولات جدید:
در سال ۱۳۹۱ محصول جدیدی به ترکیب تولید اضافه نگردید، لذا معرفی نیز صورت نپذیرفته است اما تنوع و تولید محصول اوره با پوشش گوگردی و واحد دوم اوره آمونیاک در حال بررسی و مطالعه می‌باشد.
- مقدار تولید اوره در کشور
در سال ۱۳۹۱ حدود ۳/۴ میلیون تن و حجم صادرات ۹/۲ میلیون تن و مقدار مصرف اوره در کشور حدود ۶/۱ میلیون تن برآورد می‌گردد که تولید تقریبا در حدود سال قبل بوده اما مصرف داخل کمتر و صادرات حدود ۲۰۰ هزار تن افزایش داشته است، با توجه به خودکفایی کشور در تولید اوره، واردات کود اوره وجود نداشته است، پیش‌بینی می‌شود در سال آتی حجم صادرات و تولید با کاهش مواجه گردد اما مصرف داخلی نسبت به سال قبل ثابت یا بیشتر گردد.
- ظرفیت کل تولیداوره جهانی
کل ظرفیت جهانی تولید اوره حدود ۱۹۸ میلیون تن ولی تولید واقعی آن در سال ۱۳۹۱ (۲۰۱۲) معادل ۱۶۲ میلیون تن بوده است. مقدار مصرف جهانی اوره هم معادل اوره تولیدی فرض می‌گردد ولی تجارت (تقاضای وارداتی) اوره حدود ۴۵ میلیون تن بوده است، که سهم خاورمیانه ۵/۱۵ میلیون تن و سهم ایران ۹/۲ میلیون تن بوده است، صادرات اوره ایران حدود ۴/۶ درصد از تجارت اوره بین‌الملل را از آن خود کرده است در صورتی که نسبت تولید ایران به جهان حدود ۲ درصد می‌باشد.
ج) مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها
تاکنون به دلیل شرایط موجود در شرکت هیچ‌گونه مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مختلف صورت نگرفته است ولی به‌دلیل تغییر نگرش مدیریتی، با ایجاد واحد‌های سرمایه‌گذاری و تخصصی، شرکت در حال انجام مطالعه و بررسی مشارکت‌های سرمایه‌گذاری می‌باشد.

دستاوردها، تقدیرنامه‌ها، گواهینامه‌های اخذ شده توسط شرکت
در سطح استانی، کشوری و بین‌المللی
- کسب تقدیرنامه سه ستاره تعالی سازمانی در دومین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی
- دریافت تندیس نقره‌ای صادر‌کننده برتر ملی
- صادر‌کننده برتر در استان خراسان شمالی
- تقدیرنامه واحد فعال کشوری در زمینه اعتلای تولید و خدمات ملی
- ثبت اختراع طراحی و ساخت ایندیوسر پمپ‌های گریز از مرکز دور بالا
- دریافت لوح تقدیر طرح برگزیده ملی در سومین جشنواره علم تا عمل
- تقدیرنامه به مدیر محترم عامل در همایش بزرگان صنایع شیمیایی کشور در سال ۱۳۹۰