سال رکود - ۳۰ شهریور ۹۱
در سال ۱۳۷۳ در تالارهای نمایشی تهران تنها ۱۵ نمایش به صحنه رفت. با اجرای این تعداد نمایش در کلانشهر تهران در مییابیم که تئاتر در این سال دچار رکود شدیدی شده و تولیدات تئاتری به حداقل رسیده است. اما بهرغم این رکود، سیزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با اجرای ۶۰ نمایش از ۱۲ تا ۲۰ اسفند ماه ۷۳ در تهران برگزار شد. از این دوره گروههای تئاتر خیابانی به جشنواره پیوستند. در بخش جداگانهای نمایشهای خیابانی به اجرا در آمدند. در این دوره ۹ نمایش در بخش خیابانی، ۲۸ نمایش در بخش مسابقه، ۲۰ نمایش در بخش جشنواره جشنوارهها و ۱۱ نمایش در بخش جنبی به اجرا در آمد.
در سال 1373 در تالارهای نمایشی تهران تنها 15 نمایش به صحنه رفت. با اجرای این تعداد نمایش در کلانشهر تهران در مییابیم که تئاتر در این سال دچار رکود شدیدی شده و تولیدات تئاتری به حداقل رسیده است. اما بهرغم این رکود، سیزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با اجرای 60 نمایش از 12 تا 20 اسفند ماه 73 در تهران برگزار شد. از این دوره گروههای تئاتر خیابانی به جشنواره پیوستند. در بخش جداگانهای نمایشهای خیابانی به اجرا در آمدند. در این دوره 9 نمایش در بخش خیابانی، 28 نمایش در بخش مسابقه، 20 نمایش در بخش جشنواره جشنوارهها و 11 نمایش در بخش جنبی به اجرا در آمد. از این میان 25 نمایش متعلق به تهران و بقیه نمایشها از شهرستانها در جشنواره حضور داشتند. در این سال، ششمین دوره جشنواره تئاتر سنتی- آیینی نیز آذرماه و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی نیز در شهریورماه در تهران برگزار شد. در این دوره از جشنواره عروسکی 6 گروه خارجی و 26 گروه نمایش عروسکی از ایران شرکت کردند و 29 هزار تماشاگر نیز از نمایشهای این دوره دیدن کردند. اگر چه جشنواره تئاتر فجر در طول بیستوپنج دوره برگزاری تئاتر، چراغ ایران را روشن و پررونق نگه
داشته و هر سال نیز هماندیشی و همدلی هنرمندان بر تنوع و گوناگونی برنامههای آن میافزاید، اما توجه بیش از حد گروههای شرکتکننده در جشنواره به شیوههای اجرایی و نبود دقت کافی به اصول و فنون نمایشنامهنویسی، کمارزش دانستن نقش و اهمیت متن در اجرا و تلاش اندک برای کسب تجربههای جدید در نگارش متون نمایشی موجب شد بیشتر آثار ارائه شده ضعیف و سست جلوه کند و قادر به ارتباط و انتقال اندیشه خود به مخاطب نباشد و به همین دلیل است که داوران جشنواره در اغلب دورهها از جمله جشنواره ششم، هفتم، نهم، سیزدهم، پانزدهم و... هیچ اثری را شایسته دریافت جایزه اول ندانستند.
ارسال نظر