تقسیم ۳۷ تومان سود نقدی برای هر سهم بانک پارسیان
بانک پارسیان امسال در نوزدهم اردیبهشت ماه دو مجمع برگزار کرد.
نخست، مجمع عمومی عادی سالانه برای بررسی عملکرد مالی سال ۱۳۸۹ و پس از آن مجمع عمومی فوقالعاده برای بررسی پیشنهاد هیات مدیره درخصوص افزایش سرمایه بانک از مبلغ ۱۱ هزار میلیارد ریال به ۲۰ هزار میلیارد ریال طی دو سال آینده. در مجمع عمومی عادی سالانه این بانک که بیش از ۸۰ درصد صاحبان سهام حضور داشتند، با رای اکثریت سهامداران مقرر شد ۳۷۰ ریال از ۳۷۳ ریال سود قابل تقسیم برای عملکرد مالی سال ۱۳۸۹ بین سهامداران تقسیم شود، اما در مجمع عمومی فوقالعاده این بانک که بلافاصله پس از مجمع عمومی عادی برگزار شد، اکثریت سهامداران برای پیشبرد اهداف توسعهای بانک پارسیان موافقت کردند که از مبلغ ۳۷۰ ریال سود هر سهم، مبلغ ۲۰۰ ریال برای افزایش سرمایه منظور شود و ۱۷۰ ریال باقی مانده به عنوان سود نقدی به سهامداران پرداخت میگردد.
بانک پارسیان امسال در نوزدهم اردیبهشت ماه دو مجمع برگزار کرد.
نخست، مجمع عمومی عادی سالانه برای بررسی عملکرد مالی سال ۱۳۸۹ و پس از آن مجمع عمومی فوقالعاده برای بررسی پیشنهاد هیات مدیره درخصوص افزایش سرمایه بانک از مبلغ ۱۱ هزار میلیارد ریال به ۲۰ هزار میلیارد ریال طی دو سال آینده. در مجمع عمومی عادی سالانه این بانک که بیش از ۸۰ درصد صاحبان سهام حضور داشتند، با رای اکثریت سهامداران مقرر شد ۳۷۰ ریال از ۳۷۳ ریال سود قابل تقسیم برای عملکرد مالی سال ۱۳۸۹ بین سهامداران تقسیم شود، اما در مجمع عمومی فوقالعاده این بانک که بلافاصله پس از مجمع عمومی عادی برگزار شد، اکثریت سهامداران برای پیشبرد اهداف توسعهای بانک پارسیان موافقت کردند که از مبلغ ۳۷۰ ریال سود هر سهم، مبلغ ۲۰۰ ریال برای افزایش سرمایه منظور شود و ۱۷۰ ریال باقی مانده به عنوان سود نقدی به سهامداران پرداخت میگردد. به گفته علی سلیمانی شایسته، مدیرعامل بانک پارسیان، سود نقدی یادشده تا پایان اردیبهشت ماه امسال به حساب سهامداران حقیقی این بانک واریز میشود و سهامداران حقوقی هم تا پایان شهریورماه سالجاری سود موردنظر را دریافت خواهند کرد. در مجمع عمومی عادی سالانه بانک پارسیان، گزارش عملکرد هیات مدیره در سال ۱۳۸۹ توسط مدیرعامل این بانک قرائت شد.
در ابتدای این گزارش، هیات مدیره در پیام خود به سهامداران بانک آورده است: «در اختیار داشتن حدود 10 درصد از بازار سپردههای نظام بانکی کشور توسط بانک پارسیان باسابقه یک دهه فعالیت و با 272شعبه وبهرغم روند رو به رشد تعداد بانکها در کشور، اگرچه میتواند به تنهایی نشاندهنده پویایی و حرکت مدبرانه بانک پارسیان باشد، اما مروری بر اوراق تقویم سال 1389، نقاط درخشان دیگری را نیز در عملکرد تلاشگران پارسیانی پیش چشم میآورد. براساس رتبهبندی سازمان مدیریت صنعتی، ایستادن بانک پارسیان بر سکوی نخست بانکهای کشور در شاخص درآمد و فروش برای دومین سال پیاپی و احراز جایگاه برترین شرکت خصوصی کشور، در کنار دستیابی به جایگاه پنجم صد شرکت برتر ایران، از درخشانترین دستاوردهای بانک پارسیان است که رمز دستیابی به آنها را همراهی همدلانه شما عزیزان و اعتماد بزرگوارانه مشتریان میلیونی و وفادار بانک میدانیم». در بخش دیگری از پیام هیات مدیره بانک پارسیان به سهامداران این بانک آمده است: «بانکپارسیان همچنین در سالی که گذشت توانست با حفظ پیشگامی خود در عرضه، تنوع بخشی و توسعه خدمات بانکداری الکترونیک، برگ زرین دیگری را نیز به کتاب افتخارات خود بیفزاید. دریافت تندیس برترین بانک در ارائه خدمات الکترونیک کشور از دوسالانه جوایز فناوری ایران (ITA)، دستاورد ارزنده دیگر فعالان بانک پارسیان است و نکته حائز اهمیت در دریافت تندیس یادشده، کسب این رتبه با اتکا به آرای مردم و کارشناسان مستقل و خبره حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات کشور میباشد. همچنین پذیرش سهام شرکتهای بیمه پارسیان و تجارت الکترونیک پارسیان در بازار بورس و اوراق بهادار، برگ زرین دیگری از افتخارات گروه پارسیان در سالی که گذشت بود و موجب شناسایی ارزش ذاتی بخشی از داراییهای بانک گردید».
پارسیان در بورس
بانک پارسیان با تعداد 73 هزار و 518 سهامدار حقیقی و حقوقی به عنوان یک شرکت سهامی عام به لحاظ تعداد سهامداران در بین بانکهای حاضر در بورس در بالاترین رتبهها قرار دارد. در پایان سال 1389 تعداد اشخاص حقیقی سهامدار بانک پارسیان با 06/20 درصد سهام، 73 هزار و 239 نفر بودهاند. در پایان سال یادشده 279 شخصیت حقوقی هم با در اختیار داشتن 94/79 درصد مالکیت، سهامدار بانک پارسیان بودهاند. بررسی عملکرد سهام این بانک در مقایسه با شاخص کل بورس در سال 1389 نشان میدهد، در حالی که در سال گذشته این شاخص همواره با افزایش روبهرو بوده است، عملکرد سهم بانک پارسیان بهتر از شاخص کل بوده است، به طوری که چنانچه سهامداری در ابتدای سال 1389 سهم این بانک را خریداری کرده باشد تاکنون سهام خریداری شده 111 درصد بازدهی داشته است و چنانچه خرید سهم قبل از تشکیل مجمع سال 1388 (1/4/1389) انجام شده باشد، این بازدهی 99 درصد بوده و در صورتی که خرید سهم بلافاصله پس از مجمع سال 1388 (6/4/1389) صورت گرفته باشد بازدهی سهم به 107 درصد میرسد.در حالی که شاخص کل از 12 هزار و 614 واحد در ابتدای سال به 23 هزار و 295 واحد در پایان سال 1389 و 26 هزار و
274 واحد در اردیبهشت ماه 1390 افزایش یافته که نشاندهنده به ترتیب 85 درصد و 108 درصد رشد میباشد.
منابع و مصارف
در سال 1389 با توجه به فعالیت مناسب بانک در جذب سپردهها و افزایش اینگونه منابع با 44/21 درصد رشد مبلغ 41 هزار میلیارد ریال سپرده جذب شده است. مانده سپردههای این بانک در پایان سال 1389 معادل 233 هزار و 642 میلیارد ریال بوده است. همچنین بانک پارسیان در سال گذشته بالغ بر 67 هزار میلیارد ریال تامین مالی برای اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی (بنگاههای اقتصادی) در بخشهای مختلف اقتصادی انجام داده است. مانده تسهیلات اعطایی این بانک در پایان سال 1389 معادل 196 هزار و 918 میلیاردریال اعلام شده است که 25 درصد رشد را نسبت به سال قبل از آن نشان میدهد.
رشد درآمدها
در سال 1389 مجموع درآمدهای بانک پارسیان بالغ بر 37 هزار و 696 میلیارد ریال و درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی در حدود 32 هزار و 417 میلیارد ریال بوده که در حدود 6 و 27/1 درصد نسبت به سال 1388 رشد داشته است.
سود پرداختی به سپردهگذاران
بانک پارسیان بهرغم یکسانسازی نرخ سود سپردهها تلاش کرده در پاسخ به اعتماد سپردهگذاران با ارائه خدمات مناسبتر و معرفی محصولات جدید ضمن حفظ مشتریان قدیمی، منابع خود را نیز افزایش دهد.در سال 1389 سود پرداختی به سپردهگذاران با رشدی معادل 8/6 درصد نسبت به سال قبل از آن به رقم 27هزار و 874 میلیارد ریال رسید.
نسبت سود تسهیلات به مجموع درآمدها
از آنجا که براساس قوانین بانکداری بدون ربا، اولویت به کارگیری وجوه سپردهگذاران معطوف به اعطای تسهیلات است و با در نظر گرفتن نسبت منابع سرمایهای، بخش اصلی درآمدهای بانک، از سود تسهیلات تشکیل میشود که این رقم در بانک پارسیان در سال 1389 حدود 86 درصد مجموع درآمدها بوده است.
سرانه سپردهها و تسهیلات اعطایی هر شعبه
در سال 1389 بانک پارسیان با افتتاح 42 شعبه، تعداد شعب خود را به 272 شعبه رسانده است. افتتاح شعب جدید موجب تسهیل ارائه خدمات به مشتریان موجود و جذب مشتریان جدید خواهد شد. متوسط سرانه جذب سپردههای هر شعبه بانک پارسیان در پایان سال 1389 بالغ بر 931 میلیارد ریال و متوسط سرانه شعبه در اعطای تسهیلات 785 میلیارد ریال میباشد که بالاترین سرانه سپرده و تسهیلات اعطایی شعب در بین بانکهای کشور است.آثار اقتصادی و اجتماعی فعالیتهای بانک پارسیان
کل ارزش ایجاد شده از فعالیتهای بانک در سال ۱۳۸۹، برای ذینفعان مختلف معادل ۳۷.۶۹۶میلیارد ریال است که نحوه توزیع آن در نمایه روبرو ارائه میشود. از مجموع این ارزش ۹/۷۳ درصد به سپردهگذاران، ۵/۱درصد به دولـت (مالـیات) ۳/۲ درصد به کارکنـان، ۸/۱۰درصـد برای سهامداران، ۸/۸ درصد برای رشد بانک (شامل سود تقسیم نشده، اندوختهها و ذخیره تسهیلات و استهلاک) و ۷/۲ درصد به سایر ذینفعان تخصیص یافتهاست.
ارسال نظر