دوران طلایی تئاتر - ۳۰ شهریور ۹۱
سال ۶۸ را میتوان سال شکوفایی تئاتر ایران در سالهای پس از انقلاب به شمار آورد. در این سال ۶۸نمایش در تهران به صحنه رفت. هشتمین جشنواره سراسری تئاتر فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن با اجرای ۲۴ نمایش در تهران برگزار شد. برگزاری جشنوارههای استانی و منطقهای و راهیابی آثار برتر به جشنواره جهت قوی و غنیتر ساختن آن، برگزاری نشستهای شبانه با حضور اساتید و کارشناسان تئاتر، بررسی تئاتر ایران و جهان با مشارکت و حضور کشورهایی چون رومانی، آلمان، سوریه، پاکستان و لبنان و نمایش ۱۸ اقتباس سینمایی از آثار تئاتری در مجتمع دانشگاهی هنر از دیگر فعالیتهای پربار این سال بود.
سال 68 را میتوان سال شکوفایی تئاتر ایران در سالهای پس از انقلاب به شمار آورد. در این سال 68نمایش در تهران به صحنه رفت. هشتمین جشنواره سراسری تئاتر فجر از 12 تا 22 بهمن با اجرای 24 نمایش در تهران برگزار شد. برگزاری جشنوارههای استانی و منطقهای و راهیابی آثار برتر به جشنواره جهت قوی و غنیتر ساختن آن، برگزاری نشستهای شبانه با حضور اساتید و کارشناسان تئاتر، بررسی تئاتر ایران و جهان با مشارکت و حضور کشورهایی چون رومانی، آلمان، سوریه، پاکستان و لبنان و نمایش 18 اقتباس سینمایی از آثار تئاتری در مجتمع دانشگاهی هنر از دیگر فعالیتهای پربار این سال بود. در سال 68 همچنین نخستین دوره جشنواره تئاتر سنتی آیینی از پنجم تا دوازدهم فروردینماه با اجرای 11نمایش از تهران و شهرستانها به اجرا در آمد که از میان آنها 3 نمایش از تهران و بقیه متعلق به شهرستانها بود. علاوه بر این جشنواره، مرکز هنرهای نمایشی از این سال به بعد جشنواره تئاتر عروسکی را راهاندازی کرد که نخستین دوره آن از اول تا هفتم مرداد ماه در تهران برگزار شد. در این دوره 19نمایش به صحنه رفت که 15 نمایش از ایران و 4 نمایش متعلق به کشورهای خارجی بود. نخستین
جشنواره تئاتر عروسکی 13هزار تماشاگر مشتاق را به خود جذب کرد. برگزاری جشنواره تئاتر فجر به شکل بینالمللی و حضور کارگردانان و صاحبنظرانی چون ژان کلود کاریر، آلن گرومبک، روبرتو چولی و گروههای سرشناس تئاتر جهان در جشنوارههای تئاتر تهران حاصل سیاستگذاری این سالها و تلاش هنرمندان این دوره تئاتری است که به دوران طلایی تئاتر شهرت یافته است.
ارسال نظر