فریب شرکت‌های امداد خودرویی تقلبی را نخورید ! - ۲۶ مرداد ۹۱
اینکه امداد خودروی برخی از شرکت‌ها عملکرد مناسبی در خدمات‌رسانی به مشتریان ندارند، این روزها به ابزاری برای سودجویی برخی از شرکت‌های خصوصی تبدیل شده است. به‌طور حتم این روزها با تماس تلفنی برخی از شرکت‌ها که خود را «امداد خودروی فلان»، یا «طرح بهمان» معرفی می‌کنند، مواجه شده‌اید. به عنوان مثال شرکتی با نام امداد خودروی... که هیچ وابستگی به امداد خودروی ایران خودرو یا سایپا ندارد با معرفی این طرح که کارت طلایی امداد خودرو را که 400 هزار تومان قیمت دارد با 79 هزار تومان به فروش می‌رساند، مشتریان را ترغیب به خرید این کارت 79 هزار تومانی می‌کنند. امثال این شرکت‌ها از طریق تماس تلفنی با شهروندان و با دادن وعده‌های غیرقابل باور، مبالغی را برای انجام خدمات امداد خودرویی از مردم طلب می‌کنند بدون آن که حتی کوچک‌ترین نشانه و آدرسی از خود بر جای گذارند.
یکی دیگر از این شرکت‌های به اصطلاح امداد خودرویی که چندی پیش نیز خبرگزاری ایرنا به آن پرداخت در اقدامی عجیب بدون ذکر نام شرکت از «طرح همت» به عنوان طرح ویژه این شرکت برای امدادرسانی خبر می‌دهد و هزینه اشتراک یکساله آن را تنها پنج هزار تومان اعلام می‌کند و مدعی است که مشاغل آزاد می‌توانند از ۲۰ درصد و مشاغل دولتی از ۳۰ درصد تخفیف این طرح برخوردار شوند.
که با این حساب خدمات این شرکت برای مشاغل آزاد چهار هزار تومان و برای مشاغل دولتی سه هزار و پانصد تومان می‌باشد.
اما تماس‌های تلفنی به اینجا ختم نمی‌شود؛ چراکه از دیگر ترفندهای جالب دیگری که این گونه شرکت‌ها در تماس با شهروندان استفاده می‌کنند این است که شما را به عنوان کسی معرفی می‌کنند که از سوی دولت به عنوان برنده خوش شانس استفاده از تخفیفات ویژه خدمات‌رسانی امداد خودرویی آن هم به طور مادام‌العمر انتخاب شده‌اید. و زمانی که شما دلیل انتخاب خود را از آنان جویا می‌شوید، اظهار می‌کنند که از افرادی که در پرداخت حق بیمه خوش حساب بوده‌اند و تصادف نیز نداشته‌اند از سوی بیمه مرکزی برای بهره‌گیری از این تسهیلات معرفی شده‌اند. حال شما برنده خوش شانس می‌توانید از اقبالی که به شما روی آورده بسیار خشنود و خرسند باشید؛ زیرا حتی در صورتی که شما با یک نام جعلی نیز با این گونه شرکت‌ها تماس بگیرید بلافاصله بعد از چک لیست چند ثانیه‌ای در فهرست برندگان بخت‌آزمایی قرار می‌گیرید و حتی در صورتی که صادقانه از تصادف خودروی خود یا عدم پرداخت به موقع حق بیمه خود خبر دهید آنان به شما آرامش داده و با زدودن هر گونه نگرانی به شما می‌گویند که «این لیست را بیمه اعلام کرده» و البته اگر مشتری خوش شانس، خوش خیال هم باشد با این تصور که «دندان اسب پیش کشی را نمی‌شمارند»، در دام می‌افتد! برخی از این شرکت‌ها همچنین ادعای دولتی بودن را دارند یا مثلا با فلان بیمه دولتی یا با خودروساز بزرگ کشور فعالیت می‌کنند.به عنوان مثال یکی از همین امداد خودروها در تماس با مشتریان عنوان کرده که با بیمه مرکزی یا بیمه پارسیان همکاری می‌کند و در راه خدا به مشتریان ۴۰۰ هزار تومان تخفیف در خدمات بیمه‌ای ارائه می‌دهد.
اما در این زمینه از یک مقام مسوول در شرکت امداد خودرو سایپا در مورد وابستگی برخی شرکت‌های خصوصی به این شرکت سوال کردیم. وی نیز ضمن رد هرگونه همکاری این شرکت با چنین شرکت‌های امدادرسانی خصوصی، اعلام کرد: چنین شرکت‌هایی از سوی ما مجوز همکاری ندارند و به هیچ عنوان تحت حمایت ما نیستند. هر چند وی همکاری برخی شرکت‌های خصوصی در این زمینه را رد نکرد؛ اما به این نکته نیز اشاره کرد که برخی شرکت‌های خصوصی نیز که در این زمینه فعالیت می‌کنند باید از سوی ستاد مدیریت حمل‌و‌نقل سوخت و راهور ناجا مجوز داشته باشند. وی در ادامه تاکید کرد که این شرکت به هیچ شرکت خصوصی نمایندگی اعطا نکرده است.
اما ایرنا با یک مقام آگاه در ایران خودرو نیز در این زمینه گفت‌و‌گو کرده که وی نیز با اشاره به اقدامات افراد فرصت طلبی که با سوء‌استفاده از نام تجاری امدادخودرو ایران با مشتریان تماس می‌گیرند، از مشتریان خواست فریب این امداد‌های خودرویی غیر استاندارد را که هزینه‌های بالایی را به مشتریان تحمیل می‌کند، نخورند. وی افزود: با توجه به سوءاستفاده‌های امداد‌های متفرقه و غیر استاندارد از نام و نشان امداد خودرو ایران این شرکت تنها راه تماس را برای اعزام امدادگر از سراسر کشور را شماره ۰۹۶۴۴ معرفی می‌کند.
وی یادآور شد پیش از این نیز، امدادهای متفرقه با استفاده از نام امداد اقدام به ارسال پیامک به هموطنان با مضمون «جهت اخذ اشتراک رایگان با ما تماس بگیرید» کرده و شماره تماس دیگری جهت ارتباط مردم را توصیه می‌کردند. این در حالی است که پیشنهاد ارائه شده از یک شرکت حمل کننده با نام امداد خودرو به صورت مدت اشتراک 10 روز رایگان امداد سیار بود. این مقام گفت: چنین شرکت‌هایی با نام خدماتی ثبت می‌شوند و به راحتی می‌توانند قانون را دور بزنند؛ بنابراین لازم است سازمان‌های متولی مانند ستاد حمل‌و‌نقل سوخت، پلیس راهور ناجا و غیره نظارت بیشتری بر فعالیت چنین شرکت‌هایی داشته باشند. وی تاکید کرد: سازوکار قانونی و شفافی در این خصوص تاکنون ارائه نشده است.
هر چند در شرایط کنونی از رشد قارچ گونه این شرکت‌ها گریزی نیست، اما آنچه نقش اساسی در منزوی کردن آنها دارد، هوشیاری شهروندان است چرا که تنها با چند سوال ساده مانند درخواست آدرس این شرکت‌ها به راحتی می‌توان به ماهیت آنها پی برد و جلوی سوءاستفاده از سایرین را نیز گرفت.