جانشین شهردار تهران در ستاد مدیریت بحران شهر تهران که طبق قانون مسوول امداد و نجات بعد از زلزله در پایتخت محسوب می‌شود، اعلام کرده است: بر اساس قانون، امداد و نجات و اسکان اضطراری بر عهده هلال احمر است و این نهاد نسبت به ذخیره‌سازی اقلام امداد و نجات و اسکان اضطراری در پایگاه‌های خود در سراسر کشور اقدام کرده است، اما در تهران این پایگاه‌ها و مراکز ذخیره در خارج از شهر و دور از بافت مسکونی قرار دارد که با توجه به گستردگی شهر تهران و احتمال آسیب‌دیدگی مسیرهای دسترسی و حجم بالای ترافیک در زمان زلزله باید هلال احمر نسبت به ایجاد مراکز ذخیره اقلام امداد و نجات و اسکان اضطراری از جمله چادر، پتو، موادغذایی و بهداشتی و تجهیزات مورد نیاز امدادگران در مناطق، نواحی و محلات شهر تهران اقدام کند!
این گفته‌ها درست دو روز بعد از زلزله خفیف شنبه‌‌گذشته تهران، مطرح شده و به این معنی است که پایتخت ایران هنوز آمادگی کلی دربرابر زلزله‌ای را که سال‌ها است در وقوع آن تاخیر شده ندارد!
این مقام مسوول مدیریت بحران همچنین گفته است: هلال احمر در حال حاضر تنها از یک پایگاه ذخیره‌سازی اقلام امداد و نجات و اسکان اضطراری در سطح مناطق 22گانه برخوردار است که تناسبی با استانداردهای موجود ندارد و محل ذخیره بخش اصلی این اقلام در مناطق دور از شهر قرار دارد.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران همچنین از مراحل پایانی ساخت ۸ پایگاه جدید در تهران خبر داد و گفت: برخی از نواحی تهران هنوز فاقد پایگاه مدیریت بحران هستند و تعداد این پایگاه‌ها باید از ۱۰۰پایگاه به ۱۲۴ پایگاه افزایش یابد. همچنین پایگاه‌هایی در ابعاد کوچک‌تر باید ویژه ۳۷۴ محله تهران احداث شود که طرح آن از سوی سازمان تهیه شده است و مشکل عمده در توسعه این پایگاه ها تامین زمین از سوی شهرداری‌های مناطق است.



لیست گسل‌های اصلی تهران
1. راندگى تلوپائین (Telo pain Fault)
۲. گسله‌هاى شیان و کوثر(Shian and kossar Faults)
3. گسله جنوب رى (South Rey Fault)
۴. گسله فشارى مشا (Mosha Reverse Fault)
5. راندگى شمال تهران North Tehran Thrust
۶. راندگى نیاوران Niavaran Thrust
7. گسله محمودیه (Mahmudieh Fault)
۸. گسله شمال رى (North Rey Fault)
9. گسله ى کهریزک kahrizak Fault
10. گسله گرمسار (Garmsar Fault)