تکیه بر صحنه خاک خورده
حسن گلشن، کارگردان جوان تئاتری است. در مسکو تحصیل کرده و در سال ۱۳۱۸ با اندیشههای تازه وارد ایران میشود و قصد دارد که با همه تلاش خود تئاتر مدرن را در ایران شبیه آنچه در مسکو یادگرفته تغییر دهد. او ده سال از زندگیاش را در تماشاخانههای تهران که شمارشان به انگشتان یک دست نمیرسد برای اجرای تئاتر و ایجاد یک نظام آموزشی درست در این رشته میگذارد. این داستان تا سال ۱۳۲۷ ادامه دارد. شرایط ویژه کشور که ناخواسته درگیر جنگی جهانگیر شده و دیگر اتفاقات سیاسی مسیر زندگی حسن گلشن و همراهانش را تغییر میدهد و او را به سمتی میبرد که کمکم فراموش شوند.
حسن گلشن، کارگردان جوان تئاتری است. در مسکو تحصیل کرده و در سال 1318 با اندیشههای تازه وارد ایران میشود و قصد دارد که با همه تلاش خود تئاتر مدرن را در ایران شبیه آنچه در مسکو یادگرفته تغییر دهد. او ده سال از زندگیاش را در تماشاخانههای تهران که شمارشان به انگشتان یک دست نمیرسد برای اجرای تئاتر و ایجاد یک نظام آموزشی درست در این رشته میگذارد. این داستان تا سال 1327 ادامه دارد. شرایط ویژه کشور که ناخواسته درگیر جنگی جهانگیر شده و دیگر اتفاقات سیاسی مسیر زندگی حسن گلشن و همراهانش را تغییر میدهد و او را به سمتی میبرد که کمکم فراموش شوند... آنچه خواندید بخشی از تاریخ پرفراز و نشیب تئاتر ایران نیست. شاید هیچ وقت حسن گلشنی نبوده است شاید هم بوده و از یاد رفته است، اما خلاصهای از نمایش «تکیه بر دیوار نمناک» است که غلامحسین دولتآبادی و آراز بارسقیان به طور مشترک نوشتهاند و این روزها به کارگردانی غلامحسین دولتآبادی در تالار اصلی مولوی به صحنه رفته است. این نمایش بخشی از تاریخ از یاد رفته تئاتر را به صحنه میآورد. مزدک رستمی، پویان یحییپور، شیوا اردویی، ندا شامینوری، اشکان مهری، وحید جباری، امیر
عدلپرور، رویا امینیان و میثم عباسی، حمیدرضازاده، کوهزاد کنعانیان، پیمان محسنی مصطفی ساعدی و زهرا قربانخانلو بازیگران این نمایش هستند که هر عصر ساعت ۱۸.۳۰ در تالار مولوی در خیابان شانزده آذر به صحنه میآید.
ارسال نظر