«پتروشیمی شازند» ۳۰۰۰ ریال سود نقدی به هر سهم میدهد - ۴ خرداد ۹۲
مهندس رحمانی، مدیرعامل پتروشیمی شازند در این جلسه علاوه بر ارائه عملکرد سال ۹۱ شرکت به سوالات سهامداران پاسخ داد. وی در این جلسه گفت: مفتخریم اعلام کنیم که با وجود محدودیتها و شرایط خاص حاکم بر اقتصاد جهان و بالطبع کشور عزیزمان توانستهایم بازده مورد انتظار سهامداران محترم را برآورده کرده و با اتکال به خداوند بزرگ و همراهی سهامداران گرانقدر و بهره گیری از اراده استوار و با تلاش جمعی، ضمن حضور فعال در عرصه اقتصاد کشور، ارزش آفرینی را برای همه ذینفعان از اندیشه به عمل برسانیم.
مهندس رحمانی، مدیرعامل پتروشیمی شازند در این جلسه علاوه بر ارائه عملکرد سال ۹۱ شرکت به سوالات سهامداران پاسخ داد. وی در این جلسه گفت: مفتخریم اعلام کنیم که با وجود محدودیتها و شرایط خاص حاکم بر اقتصاد جهان و بالطبع کشور عزیزمان توانستهایم بازده مورد انتظار سهامداران محترم را برآورده کرده و با اتکال به خداوند بزرگ و همراهی سهامداران گرانقدر و بهره گیری از اراده استوار و با تلاش جمعی، ضمن حضور فعال در عرصه اقتصاد کشور، ارزش آفرینی را برای همه ذینفعان از اندیشه به عمل برسانیم. مهندس رحمانی افزود: شرایطی را مهیا کردهایم تا بتوانیم در راستای برنامههای استراتژیک شرکت قدم برداشته و با تخصص، انعطاف پذیری و درک مناسب مدیران و کارکنان در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی موفق به کسب افتخارات و دستاوردهای جدید شویم. براساس مصوبات این مجمع اعضای شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی، شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی، صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت خدمات مدیریت سرمایه مدار به عنوان اعضای هیات مدیره جدید شرکت انتخاب شدند. مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پتروشیمی شازند به ریاست خانم جنیدی، نظارت آقایان خالق و تقیزاده و دبیری آقای علیاکبری برگزار شد.
تاریخچه
طرح احداث شرکت پتروشیمی شازند(اراک)درسال 1363 توسط شورای عالی اقتصاد تصویب شد ودرسال 1368 عملیات اجرایی فازاول آن آغاز گردید و در سال 1372، در مدار تولید قرار گرفت.
درحال حاضراین شرکت با سوابق وتجربیاتی که در بازار این صنعت دارد، توانایی تولید بیش از ۱ میلیون و۸۰۰هزارتن محصول میانی و نهایی از انواع پلیمری، شیمیایی و جانبی را دارد که با تلاش مجدانه درسال ۱۳۹۱ توانست در میان ۱۰۰ شرکت برترکشورجایگاه ۵۳ را با ۳ پله صعود نسبت به سال گذشته به خود اختصاص دهد.
حفظ ارزشها وسرمایههای انسانی واحترام به شئون همه کارکنان وارتقای سطح زندگی همکاران محترم درکنار افزایش ارزش و سود هر سهم در سرلوحه اهداف مدیریت قراردارد، بدیهی است هر حرکت سازنده دراین شرکت ،نیاز به همکاری همه جانبه دارد که مدیریت وکارکنان شرکت تلاش خواهند نمود با برنامه ریزی و آینده نگری، درسرنوشت سازمان خود اثرگذاربوده و بهگونهای عمل نمایند که جایگاه این شرکت درعرصه صنعت پتروشیمی مانند همیشه ممتاز باشد.
استراتژیهای اصلی سازمان
* تثبیت موقعیت رقابتی
* توسعه بازار و محصول
اهم فعالیتهای شاخص و اثرگذار شرکت طی سال 1391
* دریافت لوح و تندیس قهرمان صنعت در سال ۱۳۹۱
* کسب عنوان تولیدکننده برتر سال 1391 جشنواره تولید ملی برای هفتمین سال متوالی
* کسب عنوان صادرکننده نمونه سال ۱۳۹۱ برای چهارمین سال
* کسب عنوان نخست بهره وری سرمایه و
بهره وری انرژی در چهارمین دوره جشنواره ملی
بهره وری صنایع پتروشیمی
* دستیابی به آمار ۴۱/۳۵ میلیون نفر ساعت در ۱۳۶۲ روز کار بدون حادثه که در بین شرکتهای مشابه یک رکورد چشمگیر محسوب میگردد.
* در واحد پلی پروپیلن علاوه بر تولید گریدهای متنوع تعریف شده در دانش فنی این واحد، تولید گریدهای جدید تداوم داشته است (محصولاتی از قبیل گرید ویژه High Impact با نامR740Ep و گرید رندوم کوپلیمر ARP230 ) و ضمنا تولید بعضی گریدهای دیگر از قبیل Spun Bounded انجام شده است.
* ادامه پروژه طرح جامع آب و پساب، تعیین بالانس آب و پساب نمکی مجتمع
* راه اندازی پروژه CH Purification (خالص سازی اتان) در واحد EO/EG
* حفظ و تداوم گواهینامه آزمایشگاه همکار موسسه استاندارد ایران توسط آزمایشگاه مرکزی مجتمع و انجام اقدامات لازم برای عقد قرارداد جهت اخذ استاندارد ۱۷۰۲۵ -ISO از موسسات بین المللی
* افزایش ظرفیت ذخیره سازی و بنزینسازی واحد PGH
* پروژه ذخیرهسازی و بنزینسازی A۸۰ که منجر به تولید روزانه ۴۰۰ تن از این محصول با ارزش گردیده است و اجرای خط سکوهای بارگیری این محصول
* اجرای پروژه PSA واحد2 EH یا تولید 45 کیلوگرم در ساعت هیدروژن خواهد شد.
* اجرای پروژه افزایش ظرفیت ذخیره سازی خوراک واحد اتوکسیلات
* ساخت محوطه بارگیری هیدروژن و ایجاد امکانات لازم برای عرضه هیدروژن
* اجرای لوله گذاری جهت رفت و برگشت نیتروژن بین پتروشیمی و پالایشگاه مجاور به منظور تامین متقابل نیتروژن در تعمیرات اساسی هر یک از دو کارخانه
* اجرای فعالیتهای مربوط به پروژه کامپاندر واحد PP به منظور افزایش ظرفیت اکسترودر این واحد
* اجرای فاز اول افزایش ظرفیت BD به میزان
8 درصد با استفاده از دانش فنی کارشناسان شرکت
* کارکرد طولانی مدت کاتالیستهای راکتور R-۱۰۰۱C واحد PGH از ۳ تا ۴ سال به حدود ۶ سال که به دلیل رعایت اصول مهندسی در به کارگیری کاتالیست حاصل شده است، با توجه به مشکلات تهیه کاتالیست مذکور به دلیل تحریم، این موضوع علاوه بر کاهش هزینهها، تداوم تولید در دراز مدت را تضمین می نماید.
* اجرای پروژه LPG Vaporizer به منظور تزریق خوراک گازی LPG و خوراک تولیدی واحد جدید CHU به صورت گاز به کورههای الفین
* ایجاد تعاونی کارکنان پتروشیمی شازند (اراک) با هدف انسجام در فعالیتهای خدماتی و جانبی مورد نیاز شرکت و فراهم نمودن شرایط مناسبتر برای اعمال مدیریت و کنترلهای سیستمی
در این خصوص
تولید
1. اتیلن: تولید اتیلن در سال 1391 معادل 301,703 تن بوده که 2 درصد بالاتر از برنامه و بالاترین تولید ثبت شده مجتمع از ابتدا تا کنون می باشد.
۲. پروپیلن: تولید پروپیلن در سال ۱۳۹۱ معادل ۱۳۶,۰۰۹ تن بوده که ۱ درصد بالاتر از برنامه مصوب و ۱۰ درصد بالاتر از ظرفیت اسمی و بالاترین تولید ثبت شده مجتمع از ابتدا تاکنون می باشد.
3. هیدروکربور 4 کربنه: تولید هیدروکربور 4 کربنه در سال 1391 معادل 83,073 تن بوده که 8 درصد بالاتر از ظرفیت اسمی و بالاترین رکورد ثبت شده مجتمع از ابتدا تا کنون می باشد.
۴. مخلوط هیدرو کربورهای هیدروژنه شده: تولید این محصول در سال ۱۳۹۱ معادل ۱۹۹,۱۷۹ تن بوده که ۲ درصد بالاتر از برنامه و ۱۳ درصد بالاتر از ظرفیت اسمی می باشد.
5. پلی پروپیلن: تولید پلی پروپیلن در سال 1391 معادل 88,282 تن بوده که 2 درصد بالاتر از برنامه و 18 درصد بالاتر از ظرفیت اسمی و بالاترین تولید ثبت شده مجتمع از ابتدا تا کنون می باشد.
۶. پلی اتیلن سنگین: تولید پلی اتیلن سنگین در سال ۱۳۹۱ معادل ۹۵,۹۳۴ تن بوده که ۳ درصد بالاتر از برنامه و ۱۳ درصد بالاتر از ظرفیت اسمی و بالاترین تولید ثبت شده مجتمع از ابتدا تا کنون می باشد.
7. پلی اتیلن سبک خطی: تولید پلی اتیلن سبک خطی در سال 1391 معادل 73,337 تن بوده که 4 درصد بالاتر از برنامه و 22 درصد بالاتر از ظرفیت اسمی و بالاترین تولید ثبت شده مجتمع از ابتدا
تاکنون می باشد.
8. اکسید اتیلن: تولید اکسید اتیلن در سال 1391 معادل 121,363 تن بوده که 1درصد بالاتر از برنامه و 1 درصد بالاتر از ظرفیت اسمی می باشد.
۹. بوتادین و بی بی آر: تولید بوتادین و بی بی آر در سال ۱۳۹۱ معادل ۶۰,۷۷۴تن بوده که ۱ درصد بالاتر از برنامه و ۱۲۳ درصد بالاتر از ظرفیت اسمی می باشد.
10. اتیلن گلایکولها: تولید اتیلن گلایکولها در سال 1391 معادل 107,419 تن بوده که 3 درصد بالاتر از برنامه و 2 درصد بالاتر از ظرفیت اسمی می باشد.
۱۱. دواتیل هگزانول: تولید دواتیل هگزانول در سال ۱۳۹۱ معادل ۶۴,۱۵۸ تن بوده که ۲ درصد بالاتر از برنامه و ۱۵ درصد بالاتر از ظرفیت اسمی می باشد.
12. ترکیبات آلی نیتروژن دار: تولید ترکیبات
آلی نیتروژن دار در سال ۱۳۹۱ معادل ۳۲,۸۲۱ تن بوده که ۱ درصد بالاتر از برنامه و ۹ درصد بالاتر از ظرفیت اسمی می باشد.
13. پلی بوتادین رابر: تولید پلی بوتادین رابر در سال 1391 معادل 31,527 تن بوده که 3 درصد بالاتر از برنامه و 26 درصد بالاتر از ظرفیت اسمی و بالاترین تولید ثبت شده مجتمع از ابتدا
تاکنون میباشد.
14. وینیل استات: تولید وینیل استات در سال 1391 معادل 31,678 تن بوده که 6 درصد بالاتر از ظرفیت اسمی می باشد.
۱۵. اتوکسیلاتها: تولید اتوکسیلاتها در سال ۱۳۹۱ معادل ۲۵,۳۵۲ تن بوده که ۷ درصد بالاتر از برنامه و بالاترین تولید ثبت شده مجتمع از ابتدا تاکنون میباشد.
طرحهای توسعهای در دست اقدام
* طرح توسعه واحد LLDPE: ادامه پیگیریهای لازم برای اجرا (تکمیل) طرح توسعه واحد LLDPE به منظور افزایش ظرفیت از ۶۰ هزار تن به ۷۵ هزار تن و امکان تولید گریدهایی با ارزش افزوده بیشتر، شایان ذکر است به دلیل مشکلات ناشی از تحریم،
راه اندازی پروژه با تاخیر مواجه گردیده است.
* پیگیری احداث مخازن سه گانه ۵۰۰۰ تنی و دو مخزن ۷۰۰۰ تنی صادراتی جهت محصولات، الکلها، ترکیبات آلی نیتروژن دار و اتیلن گلایکولها در ماهشهر، شایان ذکر است تکمیل و راه اندازی مخازن مذکور باعث صرفه جویی قابل توجهی در هزینه اجاره مخازن صادراتی و همچنین
انعطاف پذیری در فرآیند می شود.
* با توجه به راه اندازی واحد جدید هیدروژناسیون، در حال حاضر قابلیت تبدیل سالانه ۵۲۰۰۰ تن ترکیبات اشباع نشده چهار کربنه و تولید ۶۵۰۰۰ تن بوتان به منظور جایگزینی بخشی از خوراک الفین ایجاد شده است، با عنایت به تغییرات قیمت اولیه خوراک، مذاکرات با مبادی تامین کننده جهت تحویل خوراک با قیمت اقتصادی در جریان است.
* طرح احداث مخازن کروی جهت ذخیره
C۴- CUT
طرحهای توسعه ای در دست مطالعه
* طی سال ۱۳۹۱ مدیریت شرکت به منظور تدوین استراتژی توسعه اقدام به تعیین دو تیم کارشناسی به منظور شناسایی طرحهای میان مدت و بلند مدت نمود که ماحصل فعالیتهای کارشناسی این دو تیم ارائه، و در سطوح مدیریت شرکت در دست بررسی قرار گرفته است.
* ایجاد شرکت تعاونی کارکنان با هدف انسجام در فعالیتهای خدماتی و جانبی و بهره مندی کارکنان از مزایای آن
* طرح تولید EPDM با ظرفیت ۴۵,۰۰۰ تن در سال
* طرح تولید بوتادین و نئودیمیوم پلی بوتادین
(BD/Nd.N-BR)
* بررسی مجدد طرحهای اردبیل، لاوان و
نیک نفت قشم
برنامههای آتی شرکت
* حضور فعال در بازارهای منطقه ای و کشورهای همجوار من جمله کشور ترکیه و کشورهای واقع در حاشیه دریای خزر
* انجام تحقیقات بازار در راستای برنامههای استراتژیک شرکت، در چارچوب تیمهای پژوهش، تکنولوژی و بازار
* بازنگری استراتژیک فروش محصولات خاص به منظور افزایش سود
* تشکیل کمیته سرمایهگذاریهای بلند مدت و
کوتاه مدت به منظور شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری
* تعیین اهداف کلان سازمان (حفظ و ارتقای ارزش بلند مدت سهام، رضایت ذینفعان کلیدی، افزایش سهام بازارهای هدف جدید، تولید محصولات جدید)
* تعریف پروژههایی در حوزه مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات در راستای استراتژیکهای سازمان.
دستاوردها
*کسب بالاترین رکورد مقدار فروش به میزان827,477 تن
* کسب بالاترین رکورد مبلغ فروش به مبلغ۲۱,۴۲۱میلیارد ریال
*کسب بالاترین رکورد تولید محصولات نهایی و میانی به میزان 1,819,380تن
* کسب بالاترین سود عملیاتی و سود بعد از کسر مالیات به ترتیب به مبلغ ۴,۳۹۴ و۴,۰۳۶ میلیارد ریال
* افزایش روند سود دهی شرکت پلی پروپلین جم و ثبت رکورد سود پس از کسر مالیات به مبلغ 1,612 میلیارد ریال
* تصویب چارت سازمانی شرکت برای اولین بار پس از خصوصی سازی
* افزایش ظرفیت تولید به میزان 10 درصد نسبت به سال قبل و میزان 7 درصد نسبت به طراحی و 2 درصد نسبت به برنامه
* راهاندازی آزمایشی پروژه هیدروژناسیون c۴ و ایجاد قابلیت لازم برای تامین ۱۰ درصد خوراک واحد الفین از این طریق
* کسب عنوان نخست بهره وری سرمایه و بهره وری انرژی در چهارمین دوره جشنواره ملی بهره وری صنایع پتروشیمی
* کسب عنوان تولیدکننده برتر سال ۱۳۹۱ جشنواره تولید ملی برای هفتمین سال متوالی
* کسب عنوان صادرکننده نمونه سال 1391 برای چهارمین سال
* دریافت لوح و تندیس قهرمان صنعت در سال ۱۳۹۱
* بهبود کیفیت محصولات تولیدی و کاهش قابل توجه شکایت مشتریان از کیفیت محصولات
* اخذ معافیت مالیاتی پروژهها (ماده ۱۳۸ ق.م.م) از هیات ۲۵۱ مکرر
* بهبود شاخصهای سودآوری، عملیاتی، تامین مالی و نقدینگی شرکت
نسبت به سنوات قبل
ارسال نظر